КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Вместо запис, да си копирам поста от предишната тема Simple Smile

Имам един въпрос, знам че ще ми кажете, че е индивидуално и аз си го знам, но все пак може да ми дадете някакви насоки.
Първо патология ли се води нощното напикаване или симптом?
Големият има проблем с нощното напишкване от около 3 месеца вече, лекуваме се с ХЛ, но все още продължават. ХЛ каза и аз да започна лечение, за да може лечението на детето да е максимално ефективно. Започнах - точно този симптом или патология, не знам, няма промяна.
За ХЛ има много насъбрани емоции, които чрез напишкването изразява и за ХЛ това е нещо, което не е необходимо да се спира.
Но пък още в началото на леченеито имахме същия проблем и като спря да се напикава  ХЛ беше доволна.
Какво мислите? Може би само ако ми отговорите на въпроса напикаването дали е патология или симптом ще се успокоя, за мен си е патологично и затова се притеснявам вече.Детето също не се чувства комфортно, защото и в ДГ се напишква. Допускам, че вината може и да е в мен, да не съм пресъздала или изкривила някои неща, за които ме е питал ХЛ....
Какво мислите?

Не съм пропуснала поста ви, помня го. Но  нито знаем каква е динамиката след лечението, нито знаем какво и как е пило детето, така че, едно мнение без да се отчете индивидуалността, би било само "пъчене на хомеопатски гърди". Патологията е отклонение от нормата. А хомеопатичното лечение е индивидуално, не се подчинява на норми. За едни е нормално едно, а за други-друго.  Кой определя кое е нормално?
Благодаря ти, но ми се искаше да чуя нещо по-конкретно, заради това:

Ако хомеопатът сгреши, ще сгреши холистично, т.е., по-добре е да сгреши докторът, отколкото хомеопатът.   
С удоволствие бих казала нещо по-конкретно, но питайте по-конкретно. И ако отговорът е възможен, ще го получите Simple Smile

# 91
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684143.735

От тук почва одисеята, но този постинг е достатъчен мисля. Впоследствие се разбира, че лекарството е едно в кабинета, нататък е друго за 14 дни.
Жив интерес и у мен събуди, каква е целта на първото лекарство и ако е тест доза кога ще има време за отчет и динамика след първично действие, това се чудя....

# 92
Да помолим Шайн да каже какво и кога са пили?

# 93

Грозното Пате, в много други теми, а също и майка ми, биха ти казали, че нощно напикаване за дете на 5г. не е патология. Но е достатъчно неприятно, за да се потърси решение, така че моето нехомеопатично мнение е да се работи в посока емоции
Hug А това защо? Прекалено е малко детето или има друго обяснение?
Работим главно върху емоциите...
Не се работи никога главно в/у нещо. Хомеопатията е холистична наука. Емоциите са важни, но са важни и всички други неща. Да се работи главно в/у нещо, означава, че холистичният подход е изгубен. Това и означава тоталност от симптоми.
Хомеопатът, който предписва главно на емоции, може да навреди повяече от боаронския хомеопат. Онзи ден споделих това. Боаронският хомеопат ще потисне физическите симптоми, а недоучилият класически хомеопат ще потисне холистично. т.е. всички нива. Това просто е по-страшно, по-трудно поправимо.
Не се работи само в/у едно нещо или само на едно ниво, пазете се!
Явно не съм се изразила правилно за емоциите, защото винаги отделяме голямо внимание на тях и с това впечетление останах.
Аз конкретния въпрос го зададох, но явно не може да ми се отговори ей така ( както и предполагах ).
И пак с две думи, с риск да стана досадна.
Да се притеснявам ли, че детето ми се напикава от 3 месеца и не се повлиява от ХЛ, да търся грешка в ХЛ и в мен или да приема, че това е част от лечението?
(май пак попитах същото...)

# 94
Пате, може да е част от лечението, но може и да не е. При всички случаи е по-добре да кажете на хомеопата си, че това ви тревожи, защото явно тук изчерпателна информация няма как да получим.

# 95
Пате, може да е част от лечението, но може и да не е. При всички случаи е по-добре да кажете на хомеопата си, че това ви тревожи, защото явно тук изчерпателна информация няма как да получим.
Да, казвала съм го многократно... Според ХЛ не трябва да имам очаквания, че напикаването ще спре, за да не се разочаровам.

# 96
Извинявайте за закъснението, но чак сега сядам пред компютъра Peace.
При първото интервю детето беше болно и хомеопата даде капки, с които овладяхме ситуацията за няколко часа, но си довършихме и започнатото алопатично лечение. Това си е съвсем отделно.

На втория преглед, детето вече беше здраво, довършихме интервюто. Определи конституция, като каза, че й се прокрадват леко и други черти.
tandonova,  естествено, че няма две конституции Peace, пи две лекарства. Идея си нямам кое е конституционалното за детето.
Така, в кабинета хомеопата даде на детето капки, а от следващия ден трябваше да продължим с другите капки за 14 дена.
Разбрахме се , ако всичко е наред да е чуем, когато детето се разболее, но според мен в този сезон ще е цяло чудо , ако 14 дена остане здрава.
Още след първия прием имаше разни дребни симптоми и кошмари през нощта. На сутринта започна да се плаши и от детските филми. Това не знам дали беше реакция, или беше сугестирана от разговора ни на интервюто.
Обадих се на хомеопата и тай каза да продължаваме с капките.
Всичко това продължи и следващите дни. След като три нощи се будеше по няколко пъти от кошмари, появи се и дрезгава кашлица, свързах се с хомеопата и спряхме капките, за да видим дали детето се разболява или не.
Със спирането на капките всичко отшумя, освен задния ринит( явно той не е реакция).
И тъй като детето не се разболя, сега трябва да се обадя, за да видя как ще продължаваме.

# 97
Когато хомеопатът дава на детето ви лекарство в кабинета си, пита ли ви дали нямате нещо против и казва ли ви какво дава?

# 98
Пате, видях, че съм взела неправилно цитат Simple Smile Вече се изкушавам да ви препоръчам на вас и на Шайн да обмислите избора си на хомеопат.

# 99
  • Пловдив
Не,не...аз все си мисля,че има още нещо което не знаем за случая на Шайн Rolling Eyes

Шайн,сигурна ли си,че това което ви е дала в кабинета и другото ХЛ за у вас не са едно и също?Напиши ги,ако не е проблем и занещите да помогнат...

# 100
tandonova, в последния пост описах стъпка по стъпка хронологията на всичко, което се случи, както не съм спестила и в кои моменти съм се свързвала с хомеопата. Благодаря, за това, че спря лекарствата, а не настоя да продължим. Оценявам го.
Лекарствата категорично са две, защото знаеш, че се заплащат отделно от прегледа и аз платих за две лекарства- капките, които даде  в кабинета ( не знам какви са) и шишенцето, което приготви за вкъщи. Предишния път детето също имаше прием на гранулка в кабинета, но тъй като беше от същото лекарство, с което продължихме и вкъщи, то не се заплаща допълнително.
Едните капки са калкареа фосфорика лм1, другите не знам. Когато попитах каква е конституцията на детето- каза ми, че е фосфор, но прозират и леки черти на калкареа.

само за малко, не знам какво се дава в кабинета и това също ме притеснява много. Аз съм споменала препаратите, към които детето е имало нетипични реакции, но не ми се струва много редно.
Огромният проблем е, че това ми беше последната надежда за хомеопат и все ми се иска грешката да е в мен.Детето вече не реагира на алопатични медикаменти, а дава светкавични реакции на хомеопатичните, но това , разбира се, е нож с две остриета.
само за малко, моля те, насочи ме какво като професионалист те притеснява ( може и на лични). Ако разминаванията не са толкова фатални, мога ли да дам още един шанс Praynig?
Проблемът е , че при пристъп детето вече реагира само на венозен урбазон, а с хл излезе от пристъпа за няколко часа.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 11:47 от Шайн

# 101
  • Пловдив
Шайн,надявам се не се сърдиш  Wink но нали обсъждаме и пишем,за да ни "светне" в един момент... Peace

А това,което написа - с хл излезе от пристъпа за няколко часа,според мен трябва да е водещо.Не,че защитавам хомеопата,но щом детето ти се подобрява - продължавай!Аз прези се бях ядосала,щот нямахме подобрение...А теб те притесняват дадените 2 ХЛ.На мен все ми казват/тук в темата/ обади се и питай,каквото те тревожи!Нали затова си плащаме!
 Peace

п.п.Това,което ти е казала за Фосфор с примеси/черти на Калкарея Ф. и на мен го е споменавала веднъж.Но след като помисли,каза че е второто ХЛ.И аз пих същото в същата потенция Wink

# 102
Глупости, как можеш да си помислиш, че се сърдя Hug. Напротив, аз самата се опитвам да бъда максимално подробна и все се надявам някой да ми каже: Споко, грешката е в теб.
Проблемът на тези две хл е, че дете, което от раждането си спи като пън, няколко нощи става по не знам колко пъти от кошмари.
Ако физическото здраве е за сметка на такива психически реакции, не съм убедена , че бих го причинила отново.

# 103
  • Пловдив
Глупости, как можеш да си помислиш, че се сърдя Hug. Напротив, аз самата се опитвам да бъда максимално подробна и все се надявам някой да ми каже: Споко, грешката е в теб.
Проблемът на тези две хл е, че дете, което от раждането си спи като пън, няколко нощи става по не знам колко пъти от кошмари.
Ако физическото здраве е за сметка на такива психически реакции, не съм убедена , че бих го причинила отново.

Разбира се че не трябява да е така Peace Сигурно не е имала достатъчно информация или...нещо я е объркало...не знам.Но явно и хом.го е разбрала щом е спряла ХЛ Rolling Eyes Сега кога ви каза да ходите?
Виж,ако ти е близо що не идеш минавайки от там и просто да си поговорите...да не е пред детето.

# 104
само за малко, моля те, насочи ме какво като професионалист те притеснява ( може и на лични). Ако разминаванията не са толкова фатални, мога ли да дам още един шанс Praynig?
И аз със същата молба.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт