КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 40 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 270

Така де, извинявам се. Имах предвид, че не си завършила все още обучението /не че това има голямо значение/, затова написах "обучаващ се".

# 271
Има значение, има  bouquet

# 272
  • Пловдив
Лека корекция. Работя също. Но не се захващам с неща, с които няма да се справя...

Кой от съветите ви притеснява вас, Пуканка?

Мече,а как преценяваш на момента ще се справиш или не Rolling Eyes То в началото може да е лесно,ама после ако се окаже нещо подобно и заплетено като на Шайн,напр. какво?Нали не се отказваш ей така Wink Grinning Peace

# 273
При Шайн заплитането започва след началото на лечението. Но нека не коментираме повече нещата при тях, ако тя самата не пожелае това.
 Разпитвам, Тандонова, разпитвам. Освен това имам невероятни учители, на които мога да се опра, като ми се наложи. Но си работя само в града, в който съм, да подчертая. На хората в големите градове е по-лесно, имате си доста добри хомеопати. За съжаление няма да откриете имената им из форуми и списъци с малки изключения. И то изключения, които пописват из форумите по моя молба Heart Eyes...
Смятам, че всеки трябва да носи толкова дини под мишница, колкото може. Не ми е в природата да се отказвам, но пък нямам излишно дебелокожие, та да твърдя, че всичко мога.

# 274
Днес направи ПАК астматичен пристъп моят юнак , но пак беше за кратко а звучеше доста сериозно. След 7- 8 часа се оправи но забелязах по крачетата обривче - това на излекуване ли е ? Ако се движим по принципът на Ханеман ОТ ВЪТРЕ - НАВЪН  - защо тогава правим пак астматични пристъпи успоредно със обривчето ? newsm78
...............................
Хомеопатичното лечение предполага оплакването ви да се разрежда във времето, да е по-леко и по-кратко. Рязкото спиране би могло да означава и потискане. Във вашия случай, лечебният процес означава първо да се разредят пристъпите, да стават по-леки, след това да се появи кашлица, след това хрема и кихане и чак след това обриви и то доброкачествени. Обриви заедно с пристъпите, би следвало да се тълкуват по друг начин.

По какъв начин - подтискане ли ?
Не е задължително да е потискане. Просто хомеопатът ви трябва да намери мястото на този обрив в цялата картина. Simple Smile

# 275
Мече, имам спомен, че и друг път съм те поздравявала за миазмичната теория, но пък един поздрав никога не е излишен Simple Smile  Поздравления!!!

# 276
Благодаря. Е, никога не е късно да се оплескам Joy

Впрочем поднасям извинения на Тандонова и на Шайн, защото аз първа заговорих за случая на Шайн, а след това изразих молба да не се говори за това, докато тя не пожелае. Embarassed (стана нещо като аз мога да говоря, пък ти не, Тандонова... Crazy)

# 277
  • София - Варна - Бургас
Привет!
Имам 2 принципни въпроса  Simple Smile , ако ви се коментира

1. Възможно ли е, ако за остро състояние се даде ХЛ, те4но, потенцира се преди всеки прием, пие се 2 до 3 дни, първи ден често и при подобрение се намалят приемите, няма нови симптоми и в крайна сметка човек си оздравее, да стане потискане, което да се прояви след известно време?

2. Стана въпрос за кожните образувания.
Какво значи, ако поне три поколения, общо поне 4 души имат грамадна бенка на гърба, на едно и също място?

Кое е по-малкото зло, бенката да се закача за дрехите (ако е на кофти място) и да расте или да се отстрани оперативно?

Мерси за коментарите, ако има такива   bouquet

Първо да изясним понятието "бенка". Под бенка (mole) в хомеопатията се разбира плоско кожно образувание, с тъмен или червен цвят. Това за което говорите, може би е брадавица, която може и да е тъмна на цвят, а причината за появата и е ХПВ, човешки папилома вирус и е възможно хомеопатичното и лечение, вкл. и изчезването им. За разлика от брадавиците, тъмните плоски бенки е опасно да се оперират!
 Пак ви обръщам внимание, да правите разлика мужду бенка и брадавица. Не ги смесвайте, защото произхода им е коренно различен.

Брадавица
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Брадавица е малък, груб тумор, обикновено на ръцете или ходилата, който наподобява карфиол или твърд мехур. Брадавиците са често срещани и се предизвикват от вирусна инфекция, в частност от човешки папилома вирус (HPV), и са заразни при контакт с кожата на друг човек. Възможно е да се придобие брадавица при използване на кърпа или друг предмет. Обикновено тя изчезва след няколко месеца, но може да остане години или да се появи отново. За някои папилома вируси се знае, че предизвикват рак на шиийката на матката.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 18:59 от Aleksander

# 278
Разбира се. Ясно е в какво може да се превърне една такава бенка... Хомеопатията е най-удачният според мен вариант, ако бенката наистина пречи, но консултацията с хирург никога не е излишна. Аз лично бих я направила. При това хомеопат, дето е наясно с миазмите е задължително изискване.

# 279
Мече, който чете, пита и не спира да се усъвършенства, не се оплесква Simple Smile

# 280
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка
Цитат
...........................
....................................

Впрочем няма и как да ме разбереш предвид това, че за пореден път показваш липса на елементарни познания относно революционни, еволюционни миазми и пътя на индивидуацията.

Малее, с какви еволюции и революции ви пълнят главите във вашата школичка!...

Вие май се напъвате да Ревизирате Ханеман!  Outta Joint
Joy

# 281
Аз, обаче, искам да споделя друго мнение за изследването на разните образувания. Ако едно образувание чрез хомеопатично лечение се развива в посока здраве, една биопсия или някакво друго инвазивно изследване би могло да принуди клетките отново да преминат към конструктивна защита, т.е. към ново разрастване. А резултатът от изследването не е от принципно значение за хомеопатичното лечение, тъй като то се основава на тоталност от симптоми и миазмичен терен.

# 282
  • София - Варна - Бургас
Извинете ме, но искам да попитам нещо.Кой от потребителите в темата има някакво медицинско образование или поне курс? Защото гледам съвети доста се раздават насам натам за хомеопатията, а и за други неща, но е добре да знам чие мнение има някакво покритие.

Абсолютно не е необходимо добрият хомеопат да бъде лекар. Иде реч за съвсем различен подход към цялостното здраве на човека.

Доктор не, но е необходимо да има някакви придобити медицински познания. Например изискване на Европейския Централен Съвет по Хомеопатия - Европейската организация на НЕ-лекарите хомеопатиhttp://www.homeopathy-ecch.org/content/view/15/32/ редовен член на който е и сдружение "Хомеопатично общество",  за Европейска диплома по Класическа хомеопатия е и сертификат за медицинско обучение и успешно полагане на изпити по 17 Медицински дисциплини по тяхна програма.
   Ние, завършилите в "Хомеопатично общество" отговоряме и на това условие, докато Млинарка, Лавендер, само за малко - не. Нямат никакво медицинско образование.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 19:39 от Aleksander

# 283
Александър, за последен път се обръщам лично към вас. Не знаете какво съм учила, така че, не се изказвайте. Моето обучение по медицина е с пъти повече от вашето "курсче", взето с пищови и с пренебрежение от преподавателите ви.
Направих необходимото, за да кажа на мамите, че вашите познания по хомеопатия са съвсем основни. Който разбрал, разбрал. За съжаление, останалите ще го разберат от горчив опит.
Не се занимавайте с мен, а аз ще се правя, че нищо не пишете.
Няма да превръщам полезната за мамите тема в махленска и злобарска разправия!

# 284
  • Варна
Цитат
Ние, завършилите в "Хомеопатично общество" отговоряме и на това условие, докато Млинарка, Лавендер, само за малко - не. Нямат никакво медицинско образование.

Благодаря ви Александър за подобното разяснение. Мисля, че за потребителите като мене, които само четат темите тука е важно да знаят кой какъв е. Аз например не бих дори чела мненията на Малинарка и Лавендер, ако те нямат нужната класификация, и много ме учудва самочувствието им и показността на "знания". Учудвам се също че администраторите допускат това.
Съжалявам ако обиждам някой, но едно е да изкажеш мнение, съвсем друго да го налагаш и да парадираш със знания, които всъщност нямаш, защото си още ученик.
Моля засегнатите, не ми отговаряйте , защото смятам да пропусна частта със заяждането и безкрайните и банални спорове и излияния. Peace

Общи условия

Активация на акаунт