Лондон - 4

• 76 329
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Виланела, няма нищо смешно във въпроса ти, но необходимите средства са малко относително нещо.
1-2, че и повече забележителности има безплатни (има списък на първа страница), но има такива с входове по 20-30 паунда.
За транспорта не знам как е от Гетуик, но на сайта на летището трябва да има информация как става придвижването и цени.
За транспорта според мен зависи къде се нощува - в централните зони или в по-отдалечените.
Храната - и аз нямам идея, моето пътуване предстои.

С две думи - за по-точен отговор трябват още малко подробности според мен относно къде ще спиш и кои забележителности те интересуват.

Аз искам да питам - правилно ли съм се ориентирала че последната лодка от Лондон Ай в посока Гринуич тръгва към 16,25ч.?

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 19:27 от Sunny76

# 316
Съни, благодаря за уточнението и поправката- не бях достатъчно ясна.
Ще спим в центъра, у познати.Което задължително означава, че ще купуваме храната, с това не правя компромис!
От забележителностите засега сме набелязали Природонаучния музей, но той май беше с безплатен вход.
Иначе-може би разходка с Туристическия автобус...ще решаваме.
300 евро за 3 дни...... Thinking

# 317
А магазини втора употреба каде може да се намерят в Лондон? Или така наречените fleamarket има ли през седмицата?

# 318
  • Варна
А магазини втора употреба каде може да се намерят в Лондон? Или така наречените fleamarket има ли през седмицата?

В Англия го наричат CAR BOOT, можеш да провериш в Интернет за такива близо до мястото, където сте отседнали. Иначе за 2-ра употреба , гледате  Сharity shops пак в района , който ви интересува .

# 319
Благодаря, Сребарна Паричке!  bouquet

# 320
Съни, благодаря за уточнението и поправката- не бях достатъчно ясна.
Ще спим в центъра, у познати.Което задължително означава, че ще купуваме храната, с това не правя компромис!
От забележителностите засега сме набелязали Природонаучния музей, но той май беше с безплатен вход.
Иначе-може би разходка с Туристическия автобус...ще решаваме.
300 евро за 3 дни...... Thinking
Предполагам ще стигнат. Аз съм предвидила по 100 лири на ден, а ще купуваме и пасове за двамата и ще ходим до Уиндзор, но планирам храната да е от магазини, а не по заведения.  Природонаучния е безплатен, а за туристическите автобуси не мога да кажа, че не съм ги гледала. Може би на първа страница има линк и към техните сайтове, а там съответно цените.
След като ще спите в центъра няма да са много разходите за транспорт предполагам.

# 321
Сега започвам да се чудя Уиндзор или Хемпът корт? А време не остана

# 322
Днес си купихме билети за октомври и почвам да дебна за идеи ...Simple Smile

# 323
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Sunny76, приятно, весело и много ползотворно изкарване в Лондон Hug Ще чакаме разказ, снимки ..., а аз и други нещица  Whistling

# 324
Благодаря  la vida loca

# 325
Здравейте! И аз с едно питане - някой има ли идея как най-бързо и лесно мога да стигна от летище Лутън до летище Хийтроу? Дали има някаква директна връзка или ще трябва да взема такси?

# 326
Най-бързо е с автомобил, но иначе директна връзка има и то доста на често с автобусите на National Express. С тях пътуването е около 1ч. 30 мин, защото спират на няколко места по трасето. Като се пита за Хийтроу е важно да уточнявате за кой терминал става въпрос, защото в случая говоря за връзка с терминал 5. Ако става въпрос за някой от другите терминали - проверете директно на сайта на National Express.

# 327
Pip88, благодаря!

# 328
Ползвал ли е някой тази автобусна компания от Станстед до Виктория? Дали е необходимо да резервираме предваритлено или може и на място да се купят билети  newsm78
Виждам, че се обсъжда повече easybus, но и цените на terravision са добри (дава ми 15 паунда отиване и връщане за нашите дати)
Много ми е притеснено с това летище Станстед. За първи път ще кацаме там и нямам идея колко е голямо, за колко време ще можем да се предвижим до автобусите (ще имаме чекиран багаж). Лошото е, че трябва да се резервират билети с час, а не ми се иска и да висим много, ако се окаже, че може бързо да се изтеглим ...

Между другото аз ли нещо не търся както трябва, но не виждам да има автобуси на easybus до Виктория. Само до Бейкър Стрийт ми дава. На нас ни идва доста далече и доста неудобно като спирка.  Tired

# 329
@steraki, летището е малко, само с един терминал. Запази си билет за 1 час след кацането на самолета (за всеки случай). Като цяло обслужването е бързо, има малко повече вървене от самолета до лентите с багажа.

Easybus нямат транспорт до Виктория. National Express имат, както и Terravision.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 13:31 от Aia'

Общи условия

Активация на акаунт