Лондон - 4

• 76 328
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Aia', многоооо благодаря за бързия отговор!  bouquet
Така ще направя, 1 час след кацането  Peace

# 331
Здравейте!

Предстои ми да пътувам с бебчето си (на 4 месеца) до Лондон за оперативна намеса. Ще бъдем само двамата на място, където никога не съм ходила. Много ми е притеснено как ще се справя с багаж и бебе, но Господ да ми е на помощ! Уговорката с лекаря, както и последващата терапия е направена, но още не мога да намеря къде да пренощувам  Crying or Very sad Става въпрос за една нощ в средата на април. Ровя в разни сайтове за хотели, но ми е много трудно да намеря подходящ, както заради цената, така и местоположението. Ще летя до Лутън, после ще имам ангажимент близо до East Finchley. Така, че ми върши работа нещо близо до метро и на сносна цена. Ще съм благодарна, ако ми помогнете! Можете да ми пишете и на лични!

# 332
През май сме 5 дни в Лондон с децата ( на 6 г. и 8 г) Обмисляме да отидем до Оксфорд за еднодневна екскурзия. Не намерих коментари и мнения в тази тема, нито в предишната. Ще съм благодарна, ако някой сподели лични впечатления. Сина ми е фен на Хари Потър и си мисля, че би му било интересно, но не съм сигурна newsm78

Видях, че има влак от гара Падингтън до Оксфорд - пътува се около час. Проследих стъпките при закупуване на билети от сайта http://www.firstgreatwestern.co.uk/ . В един момент ми поиска  UK адрес за доставка на билетите.  Тъй като цените варират в пъти, предполагам, че ако си купим билети в последния момент от гарата, цената ще е различна. Някой купувал ли е билети предварително и как се процедира.

# 333
Albena9, аз съм пътувала с тази фирма до Оксфорд (автобуси). Пътуването е час и половина, двупосочен билет е £16 и се купува от шофьора. Автобусите тръгват от Виктория и са на всеки 30тина минути.
Иначе на мен Оксфорд ми е много любим град и мисля, че няма да съжалявате  Peace На 10минути пеша от автогарата в града е Информационният център и там има карта на Оксфорд с маршрут, който обикаля всички важни места в града. Може да обикаляте сами или да се присъедините към обиколните групички.
Ако искате да влизате и да разглеждате в колежите имайте предвид, че имат входна такса  Peace

# 334
Easybus  имат транспорт до Виктория
http://bookings.easybus.co.uk/Booking/EBUSBook2.asp?Lang=GB&ReferURL=

Ние се върнахме от Лондон,всичко беше много хубаво.Само времето доста студено,силен мразовит вятър,но поне дъжд не ни валя, само малко сняг единия ден.

Сутринта към 6.40 пристигнахме/мисля по-рано от обявеното време за кацане./
С излизане от самолета проверка, и вземане на багажа - 7 и 30 може би.
Имах резервирани билети за изи буса за 10ч /тогава цените бяха по-ниски,преди 10ч. по-високи./ , но след едно кафе и към 8ч. отидохме до спирката-всъщност откъдето се излиза от сградата на летището се вижда спирката и бусовете. Шофьора само бегло погледна разпечатката,прибра багажа и каза да се качваме.Изобщо не е гледал часа.
Навръщане - пак не е гледал какво пише в резервацията,но тогава  отидохме точно на  часа.

Благодаря на всички които тук отговарят на въпроси на незнаещите като мен.
Вече и аз мога да помагам с каквото мога,изясниха ми се някои неща свързани с пътуването и пребиваването там.

# 335
  • срещу двата комина :)))
сигурно сте обсъждали, но все пак да попитам. От къде си купихте трансформатори за тока, че не ми се иска да разчитам на хотела  newsm78

# 336
Albena9, аз съм пътувала с тази фирма до Оксфорд (автобуси). Пътуването е час и половина, двупосочен билет е £16 и се купува от шофьора. Автобусите тръгват от Виктория и са на всеки 30тина минути.
Иначе на мен Оксфорд ми е много любим град и мисля, че няма да съжалявате  Peace ..............

Славейче, сърдечно благодаря! Този вариант напълно ме устройва. И доколкото разбрах, децата ще пътуват безплатно.

# 337
сигурно сте обсъждали, но все пак да попитам. От къде си купихте трансформатори за тока, че не ми се иска да разчитам на хотела  newsm78

За адаптерите и  аз това обмислях още от тук.В предишни теми бях чела че може да се купи оттам,около 1 паунд били.
Но първо бях решила да попитам в хотела,и така направих. Дадоха ми от хотела срещу депозит от 5 паунда.При напускане - връщат депозита.
Но един ден случайно по магазинчетата за сувенири видях че продават - цена 5 паунда.

# 338

В Англия в магазини тип железария ги продават за £2, но се съмнявам да откриете лесно такъв магазин в централен Лондон. На летището също ги има, но не знам цената. Само внимавайте като си ги купувате да не попаднете на тези, които са само за самобръсначки, че те не вършар работа за останалите ел уреди  Peace

Albena9, дано си изкарате хубаво Hug

# 339
Привет,
ние се завърнахме от Лондон Simple Smile Изкарахме страхотно, времето беше прилично и не ни валя. Градът ми хареса страшно много. Определено за мен е по-хуабав от Париж.
Студиото, което бяхме резервирали беше чисто, на хубаво място - доволна съм, а и излезе доста по-евтино от хотела. В стаята си имаше и адаптор за нашите щепсели.
От Лутън пътувахме с влак до Лондон - много по-бързо е от автобуса. На връщане с Изибъс бяхме. Бях взела билети за 18,40 от Марбъл арч, но като видях че има задръствания се попритесних и отидохме по-рано и хванахме предходния автобус. Нямаше проблем. Пристигнахме раничко. Предполагам са си сметнали в пиковите часове натоварването и автобуса пристигна на Лутън около предвидения час.

Да споделя за пътуващите до Уиндзор: В пътеводителя, който ни дадоха към Лондон пас прочетох, че е необходимо да имаме билет до Slough (там се взема за 5-6 минути друг влак до Уиндзор), а оттам като покажем паса не ние необходим билет до Уиндор. Та отиваме ние на Падингтън и показваме, че имаме пасове и ойстер карта и питаме на коя гара какви билети трябва да си купуваме. Човека ни провери Ойстерите, но имахме в тях 5-6 лири. Даде ни дневни карти за зона 1-6 и ни каза че с тях можем да отиде до Уиндзори да се върнем и да пътуваме през деня.  Картите бяха по 8.90 паунда. Така и не разбрах как така минахме с дневни карти, при положение че Уиндзор би трябвало да е извън 6-та зона. Но исках да споделя тук, тъй като така пътят ни излезе доста по-евтино от предвиденото. По-запознатите могат за разяснят допълнително.

Ще споделя и снимки, но някъде през следващите дни, че сега ми предстои голямо подреждане и надписване на над 1000 снимки  Laughing

Тъй като първия ден отидохме с влака след настаняването се изсипахме пред Мадам Тюсо, за да използваме офритите 2 в 1, но видяхме километричната опашка и се отказахме. Опашката беше толкова голяма, че не знам дали за 2-3 часа чакане щяхме да стигнем до входа. На връщане от Уиндзор обаче се чудим какво да правим и решаваме, че към края на работното време на Мадам Тюсо може да има по-малко хора и отиваме отново да проверим. Гледаме няма никакви хора - вкам си сигурно нещо пак не съм разбрала до колко часа може да се влиза. Часът беше 16,20. Вратата отворена, влизаме и си оказва че вътре има доста вървене до касите и хора никакви. Отиваме на касата - само ние, направо не можем да повярваме. Та така влязохме без никакво чакане, а беше и неделен ден. Предполагам по-добрия вариант е да се ходи в по-късния следобед.

Не бяхме съобразили обаче, че ще сме в Лондон по времето на тяхната ученическа ваканция. Музеите бяха препълнени с деца. Предполагам по време на учебната година е по-спокойно.

# 340
  • София
Да споделя за пътуващите до Уиндзор: В пътеводителя, който ни дадоха към Лондон пас прочетох, че е необходимо да имаме билет до Slough (там се взема за 5-6 минути друг влак до Уиндзор), а оттам като покажем паса не ние необходим билет до Уиндор. Та отиваме ние на Падингтън и показваме, че имаме пасове и ойстер карта и питаме на коя гара какви билети трябва да си купуваме. Човека ни провери Ойстерите, но имахме в тях 5-6 лири. Даде ни дневни карти за зона 1-6 и ни каза че с тях можем да отиде до Уиндзори да се върнем и да пътуваме през деня.  Картите бяха по 8.90 паунда. Така и не разбрах как така минахме с дневни карти, при положение че Уиндзор би трябвало да е извън 6-та зона. Но исках да споделя тук, тъй като така пътят ни излезе доста по-евтино от предвиденото. По-запознатите могат за разяснят допълнително.

Не знам какво точно е станало, но когато си взимаш Лондон Пас с транспорт, картата важи и за пътуването до Уиндзор. Какво точно е станало при вас, не знам, но добре се е получило Simple Smile

# 341
Четох добри отзиви за мюзикъла Цар Лъв, гледах видео от няколко минути в сайта и мисля да заведа децата. Не видях никъде каква е политиката по отношение на децата. Дали е възможно дете под 6 г да влезе без билет, като съответно не ползва и място? Поне в БГ като ходим по концерти или представления, които не се водят детски, дори и да взема отделен билет на дъщеря ми , тя стои в мен, защото е дребничка и не вижда.

# 342
  • Бургас
"The Lion King is recommended for a general audience. As an advisory to adults who might bring young people, Disney recommends The Lion King for ages 6 and up. Children under the age of 3 will not be admitted into the theatre. All persons entering the theatre, regardless of age, must have a ticket."

http://www.atgtickets.com/shows/the-lion-king-london/lyceum-thea … King#overview_tab

Мюзикълът е фантастичен!  Peace

# 343
Не бяхме съобразили обаче, че ще сме в Лондон по времето на тяхната ученическа ваканция. Музеите бяха препълнени с деца. Предполагам по време на учебната година е по-спокойно.

И през учебната е пълно с деца по музеите, по цели класове, както са с униформите и учителите си. Предполагам, че учебни часове направо там се водят, защото лекции им четяха и те си записваха или пък рисуваха пред някой експонат.
Аз бях там от 8 до 15 март.

# 344
Lana, пасовете ни бяха само пасове, без карта за транспорта. А го споделих, защото аз  бях гледала през сайта за транспорта примерно че билета е към 9,40 лири в едната посока на човек.

Im So Excited, значи навалицата е целогодишно Simple Smile Но всъщност много ми харесва, че почти всички музеи които посетихме са много ориентирани към децата и получаването на знания под формите на игри.

Общи условия

Активация на акаунт