Лондон - 4

• 76 283
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
мда, за втори път ходя в Лондон и все слънце хващам  Joy а , и за информация, възможно е в един ден да се видят Уиндзор и Хемптън, и даже към 6 вече бяхме в центъра  Laughing
И на нас ни предстои пътуване до Лондон в края на май, та в тази връзка да попитам, ползвахте ли London Pass и колко от забележителностите включени в него си струват, тъй като се чудим дали да си вземем  6 дневната им карта или да си вземем 3 дневната и останалите дни да си обикаляме Мадам Тюсо, Аквариума и другите забележителности които не са включени там?

ние бяхме взели 3 дневна и според мен всяко си заслужава  Peace не успяхме да минем през изложбата на Тауър бридж, понеже беше затворен заради маратона ... също се качихме на корабче от Пас-а и аз бях много доволна  Peace
[/quo

А колко от забележителностите успяхте да видите от Passa  за 3 дни? Аз съм набелязала горе долу половината, но не мога да преценя като време колко ще ни е нужно, без да се задълбочаваме кой знае колко в огледите де?

# 391
  • срещу двата комина :)))
мда, за втори път ходя в Лондон и все слънце хващам  Joy а , и за информация, възможно е в един ден да се видят Уиндзор и Хемптън, и даже към 6 вече бяхме в центъра  Laughing
И на нас ни предстои пътуване до Лондон в края на май, та в тази връзка да попитам, ползвахте ли London Pass и колко от забележителностите включени в него си струват, тъй като се чудим дали да си вземем  6 дневната им карта или да си вземем 3 дневната и останалите дни да си обикаляме Мадам Тюсо, Аквариума и другите забележителности които не са включени там?

ние бяхме взели 3 дневна и според мен всяко си заслужава  Peace не успяхме да минем през изложбата на Тауър бридж, понеже беше затворен заради маратона ... също се качихме на корабче от Пас-а и аз бях много доволна  Peace

А колко от забележителностите успяхте да видите от Passa  за 3 дни? Аз съм набелязала горе долу половината, но не мога да преценя като време колко ще ни е нужно, без да се задълбочаваме кой знае колко в огледите де?

от пас-а бяхме в Уестминстър, Сейнт Пол,разходка с корабче, Тауъра, Зоологическата градина,Уиндзор и Хемптън  Peace

# 392
А извън предложените в Passa, какво още си струва да се види?

# 393
Здравейте,
Опитвам се да съставя оптималната 4-дневна програма за Лондон. Вие какво бихте правили, ако имате тези 4 дни?
Предварително благодаря на всички, които приемат предизвикателството и споделят идеите си.
Да помечтаем заедно!

# 394
А извън предложените в Passa, какво още си струва да се види?

ами за мен Мадам Тюсо беше много забавно изживяване, много искахме да отидем и във филмовия музей, но беше затворен  Crossing Arms

# 395
  • ул. "Мечтание"
+1 за Мадам Тюсо  Peace И на мен много ми допадна и много се забавлявах.
Много ми хареса и Аквариума.
То реално не можах много да видя. Тия двете плюс Научния и Природонаучния музей. Окото. И направих една разходка с автобус с един от туровете, вече забравих кой. Май Golden Tour си взех, като си взех 24 часов комбиниран билет - обиколката (включваше корабче до Тауър) + Тюсо + Аквариума + Окото.

# 396
  • burgas
Здравейте,
Опитвам се да съставя оптималната 4-дневна програма за Лондон. Вие какво бихте правили, ако имате тези 4 дни?
Предварително благодаря на всички, които приемат предизвикателството и споделят идеите си.
Да помечтаем заедно!
Ние бяхме в началото на април и имахме 4 пълни дни, но не можахме да изпълним заплануваната програма. 1ви ден-Бъкингамски дворец-смяна на караула; парка С. Джеймс; Уестминстър; разходка по южния бряг на Темза- но този ден валеше сняг и духаше силен вятър и след като стигнахме до Тейт Модерн решихме да отидем до Бритиш Мюзеум. 2-ри ден-Кенсингтън гарденс-мемориала на Алберт( който е в реставрация Sad ); езерото; мемориала на Даяна; Роял Албърт хол. След това Природо-историческия музей и Музеят В&А. От там  на Пикадили и в Националната галерия и на Трафалгар-малко снимки и почивка и ,,бегом'' до Доместиан театър, където гледахме мюзикъл. 3 -ти ден-Уиндзор и Итън. 4-ти ден- с корабче по Темза до Гринуич; връщане и разходка около Биг Бен, Уестминстърското абатство и после пеша през Трафалгар до Хард рок кафе. Това беше-следващия път повече.  Grinning Надявам се поста ми да ти помогне с вашата организация.

# 397
мда, за втори път ходя в Лондон и все слънце хващам  Joy а , и за информация, възможно е в един ден да се видят Уиндзор и Хемптън, и даже към 6 вече бяхме в центъра  Laughing

E-e, ти си точния човек. Ние ще сме за един уикенд /събота и неделя/ само заради Уиндзор и Хемптън. В самия Лондон не мислим да ходим. Кажи, моля те, как най-бързо и най-изгодно става придвижването от Лутън до Уиндзор или до Хемптън? Как се придвижихте между двете места? Ойстерите май не вършат работа, за влака / или с каквото ще сте се придвижвали/ как стоят нещата с цените? Че аз като го смятам, си е една сериозна сума за транспорт и все повече се спираме на кола под наем. Много разчитам на теб да направим своят маршрут.

# 398
Да споделя само за шатълите - грешка е да се разервират предварително. doh

@steraki, неведнъж съм пътувала от и до летището и никога не ми се е случвало да не ме качат на автобуса, за който съм си резервирала билета. Първо качват тези с билети и после ако остане място - подранили или закъснели пътници. Всъщност като се замисля - аз в повечето случаи си купувам билети +/- 1 час от полета ми в зависимост от цената и най-редовно се качвам в различен час (от този на билета ми), просто защото те са празни.

Резервацията е предварително е много по-добрият вариант - спестява пари и време  Peace В твоя случай предполагам, че е имало някакъв проблем, за да има такава опашка  Peace Трябвало е да си искаш компенсацията  Peace

# 399
Славейче, не знам дали само с Terravision възниква този проблем. В интерес на истината до сега винаги съм взимала само на място билети и не сме оставали неизвозени.... ама този път бяхме 5 човека и не исках да рискувам, а то какво стана... Беше такава навалица никой не попита дали има хора с билети онлайн, просто качваха наред. Повечето бяха италианци, служителите на Terravision също... не че има някакво значение, но явно италианците си предпочитат тяхната фирма и от там дойде тази блъсканица. А колкото до разликата в цената мисля, че спестихме по 1 паунд на човек в посока, да не е и общо за двете посоки. Бях толкова "газирана", че хич не гладах цени ... Rage

# 400
Ето нашите снимки от Лондон http://www.zetle.net/tony/pictures/London/, който го интересува може да обърне внимание на датите, за да се ориентира кое сме успели да вместим в един ден.
Мисля, че с 3-дневен пас може спокойно да се види всичко поне интересно за мен от паса. Останалите дни могат да се използват за безплатните музеи и тези които не влизат в паса, но пък са достъпни с офертите 2 в 1.
От паса за 3 дни видяхме - Уестминстър, Банкетинг хаус, Jewel Tower, корабче, Уиндзор, Моторния музей, Тауър, Тауър бридж, Сейнт Пол, Транспортен музей, HMS - Белфаст.
На отиване бяхме много доволни от придвижването с влака - много бързо и приятно. На връщане бяхме с автобуса и то защото бях взела предварително сравнително евтини билети за Изибъс. Ако не  щяхме пак с влака да се придвижим.

# 401

E-e, ти си точния човек. Ние ще сме за един уикенд /събота и неделя/ само заради Уиндзор и Хемптън. В самия Лондон не мислим да ходим. Кажи, моля те, как най-бързо и най-изгодно става придвижването от Лутън до Уиндзор или до Хемптън? Как се придвижихте между двете места? Ойстерите май не вършат работа, за влака / или с каквото ще сте се придвижвали/ как стоят нещата с цените? Че аз като го смятам, си е една сериозна сума за транспорт и все повече се спираме на кола под наем. Много разчитам на теб да направим своят маршрут.

значи казвам ти точно как го направихме ние по часове  Peace

8,05 - автобус Greenline 702 от High Kensigton- 5,50 на човек.Бяхме малко преди да отворят
12,24 -влак до Ашфорд.Влаковете са на половин час .Гарата е на 5 минути от замъка.Билета беше 4,50 на човек.От Ашфорд хванахме автобус 216 (Ойстер важи) до Хемптън.
От Хемптън пак с влак за 4,50 до Уотърлоо. Всичко е много лесно за намиране,аз мислех че ще се омотаем по спирките, но бях се ориентирала в Гугъл мапс.показвам ти и снимка на маршрута от Уиндзор, можеш и сама да го огледаш  Peace

Скрит текст:

# 402
Организирам нашето пътуване в края на юли. Попаднах на един много интересен сайт: http://www.comparetheatretickets.com
Може да е полезен и на вас.

# 403
Ето нашите снимки от Лондон http://www.zetle.net/tony/pictures/London/, който го интересува може да обърне внимание на датите, за да се ориентира кое сме успели да вместим в един ден.
Мисля, че с 3-дневен пас може спокойно да се види всичко поне интересно за мен от паса. Останалите дни могат да се използват за безплатните музеи и тези които не влизат в паса, но пък са достъпни с офертите 2 в 1.
От паса за 3 дни видяхме - Уестминстър, Банкетинг хаус, Jewel Tower, корабче, Уиндзор, Моторния музей, Тауър, Тауър бридж, Сейнт Пол, Транспортен музей, HMS - Белфаст.
На отиване бяхме много доволни от придвижването с влака - много бързо и приятно. На връщане бяхме с автобуса и то защото бях взела предварително сравнително евтини билети за Изибъс. Ако не  щяхме пак с влака да се придвижим.
Страхотни снимки!
Направи ми впечатление музея „Ако искате - вярвайте, ако искате – не” ,къде се намира?

# 404
Точно на Пикадили се намира музеят "Believe it or not"

Общи условия

Активация на акаунт