Лондон - 4

• 76 409
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Аз искам да поръчвам билети, които ще дойдат с Royal mail.
Чудех се дали не е както при нас, но явно не е.

# 511
Аз искам да поръчвам билети, които ще дойдат с Royal mail.
Чудех се дали не е както при нас, но явно не е.

Koe  не е  ?
Иначе и аз не бих рискувала ако имам само 14 дни. По принцип са достатъчно , но Royal mail понякога са доста своенравни Wink

Така треперех за едни London Pass по пощата при първото ми посещение  , а дойдоха буквално ден-два преди заминаването ... струваха над 250 паунда и голям страх си беше.
Сингапурските или Хонконгските пощи доставят пратките от Азия много често по-бързо отколкото Royal mail  от UK  Simple Smile

# 512
няма ли опция да се платят и да се получат на място, така дори би било по-евтино?  Peace

# 513
няма ли опция да се платят и да се получат на място, така дори би било по-евтино?  Peace

Някои магазини имат, но аз знам само за суперпаркети с тази услуга  Peace Теско примерно имат click and collect, но не знам за какви точно поръчки става въпрос...

# 514
Здравейте!
Темата е супер! Четох, препрочитах, но имам въпрос. Колко пари горе долу са нужни на двама човека в Лондон, за храна и транспорт /само в Лондон/, за 5 дни. Ще сме на гости, така че няма да има нужда да се храним  в заведения. Знам че зависи от много неща и е трудно да се отговори, но ще бъда благодарна ако ми дадете някаква ориентировъчна информация! 

# 515
Здравейте!
Темата е супер! Четох, препрочитах, но имам въпрос. Колко пари горе долу са нужни на двама човека в Лондон, за храна и транспорт /само в Лондон/, за 5 дни. Ще сме на гости, така че няма да има нужда да се храним  в заведения. Знам че зависи от много неща и е трудно да се отговори, но ще бъда благодарна ако ми дадете някаква ориентировъчна информация! 

Според мен около 500. Около 200 за храна и останалите- транспорт, за вход,ако ще разглеждате насам натам..

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 13:50 от radi86

# 516
500 лева или паунда?  newsm78

За транспорт ще са ви нужни £30-35 на човек (зависи, в коя зона ще отседнете) - толкова е едноседмична карта за зони 1-2 или 1-3.
За храна - щом ще сте на гости и няма да се храните в заведения не би ви струвало повече от £70 за двамата и в тази сума включвам и пържоли  Laughing

Аз ги докарах до £130 паунда за двамата. Билети за атракции - реши къде искате да ходите и виж цените  Peace

# 517
Здравейте!

Предполагам между 200 и 300 паунда ще са напълно достатъчни.
Шопинга отделно.  Laughing

# 518
Здравейте!

ами според мен максимум 15-20 лири на ден на човек (без платените забележителности)

при положение, че едно качване в метрото ви е 2.10 лири, а както сте написали, че ще се храните вкъщи, за разни кафета, сандвичи на крак 8-18 лири на ден според мен са достатъчни

музеите и галериите на Лондон са безплатни повечето (и най-интересните според мене), иначе може да предвидите бюджет за платените места - Уестминстър, Тауър, Окото, Театъра на Шекспир....

# 519
Много сте полезни! Благодаря!  bouquet

# 520
Вече са ти отговорили . Да направя и аз някоя простичка сметка
За транспорт най-добре си вземете по една седмична карта . Според зоната започва от£30.40 за 1-2 зона и т.н.

Ето цените :
http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx

Ако сте с ултра ограничен бюджет има вариант и за седмична карта само за автобуси . Тя струва £19.60.
Може да стигнете навсякъде докъдето се стига и с метрото , но по-бавничко разбира се  Wink

15 паунда дневно са предостатъчно за двама души ако пазарувате в големите вериги.
Представи си какво може да изядете и изпиете за 35 лева в България и ще  разбереш колко са 15 паунда в Теско , Алди  Лидъл , Сенбъри'с ...
Примерно 6 донъта за паунд , печено пиле на грил за 3 паунда и т.н.

Над това няма граници според шопинга , заведения , атракции ...
На предната страница съм дала списък на по-важните безплатни и платени забележителности.

# 521
Страхотни сте! Благодаря ви!

# 522
  • Варна
Момичета помагайте Embarassed
След два дни летя за Лондон:
Искам да се придвижа от Лутан летище до Греис.
Но да не влизам в метрото, само с влак и автобус. Sick
Доста се рових в сайта за градския транспор на Лондон, но все варианти с метрото ми дава.
Благодаря ви предварително.
ПП : ще бъда с голям куфар та да не вървя много и пеша. ooooh!

# 523
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Я пак да си сверя часовника Simple Smile Ако си купя дневна хартиена карта, която е за офф пийк - това значи, че мога да пътувам след 9,30 сътинта - нали? А вечер има ли някакви часове, че не се ориентирам?

# 524
  • Бургас
Я пак да си сверя часовника Simple Smile Ако си купя дневна хартиена карта, която е за офф пийк - това значи, че мога да пътувам след 9,30 сътинта - нали? А вечер има ли някакви часове, че не се ориентирам?

Точно така! От 9,30 сутринта до  12.00ч. вечерта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт