Литературен клуб - ХІІ

• 67 965
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив

Буб, ако може и мен да ме имаш предвид за тази книга   bouquet
Кливия , аз скоро писах в темата за размяна с молба ако съм обещала на някой нещо да пише, защото забравям  Embarassed Хубаво, че ми напомни, ние отдавна писахме, но книгата още не се е завърнала при мен  Hug Тя и Герганка я чака  Embarassed  Joy Ако не е спешно на всички ще я дам  Hug

# 301
  • София
Прочетох "Джули и Джулия" на Джули Пауъл. Започнах я заради филма, защото много ме впечатли, но от книгата съм със смесени чувства. От една страна изказът ми се стори някак тромав, на места губех връзката, не разбирах кога прави ретроспекция и кога просто си разказва в "сегашно". Искаше ми се да има повече описания на манджите, но не като рецепти, а като очарованието на самото им приготвяне. 5/10
Ще започна "Преспанските камбани" и "Всяко решение си има проблем" на Керстин Гир.

# 302
Прочетох "Марина" на Сафон. Оценката ми е 8,5/10. Хареса ми. Почна някак странно, но след това толкова се вглъбих в историята, че нямаше как да я оставя. На моменти беше страшничка
Скрит текст:
особено с тези така казано зомбита  Shocked
но самата история е изключително завладяваща и интересна.Приятелството между Оскар и Марина е доста различно от моите представи. Бих прочела и другите книги на Сафон. Peace
Втората прочетена книга е "Ярко сияние" на Стайнбек. Оценката ми е 7/10. Това бе първият ми сблъсък с автора. Книжлето е малко като обем, историята ми хареса, героите ми бяха доста особени
Скрит текст:
жената от любов към мъжа си му изневери и зачена от друг мъж
newsm78 Това не го разбрах... Но бих прочела и нещо друго от Стайнбек.
Скрит текст:
запознавам се обстойно с автора и започвам "На изток от рая"
Wink

# 303
  • Пловдив / София
За пръв сблъсък със Стайнбек, май не си избрала най-подходящата.
Да, на Изток от рая започни. Или Гроздовете на гнева, или Зимата на нашето недоволство.
Това е може би най-любимият ми писател, наред с Маркес.

# 304
  • Варна
Защо не пробваш и с "Улица Консервна"?

# 305

Общо взето ако си представя, че аз съм китара и Елиф свири на мен ( Laughing), докосва може би половината от моите струни, другите остават самотни, непасващи на нейните пръсти като творец... Разбира се вариантите при другите читатели са най-различни - от нула до четири (или шест) струни може да докосва авторката според пасването. Simple Smile

Подобно е и моето усещане за Шафак. Писах преди месец, може би за Любов. Засега това съм чела.
Но бих "дала шанс" на Копелето...
В тази връзка, моля, ако някой я има и има желание, би ли ми я заел да я прочета? За да не я купувам.

Интересно, но имам същото чувство за "Любов", струните ми и нотите на писателката малко се разминават  Rolling Eyes Все пак е хубава книга, макар и да не потънах напълно в нея. Частта в книгата за Ела ми се струва достаобикновена, просто една скучаеща домакиня и не може много да ме развълнува. Лично мен...

# 306
Лоранка, и аз се хванах на рекламата За Любов, че в тази книга има рецепта за 40 годишни  скучаещи, желаещи промяна домакини  Laughing

Купих книгата точно когато навърших 40 и ... рецепта не открих в нея. И мен най-скучна ми беше частта за Ела  Peace

# 307
  • София
Прочетох "Всяко решение си има проблем" сто процентов чиклит, ама немски, с много смешни и странни имена, свежичко, лекичко, интересничко. Но някак си не мога веднага да започна следващата книга, имам нужда от време да "преживея" тази. Вие правите ли умишлена пауза между две книги?

# 308
  • На морето!
Прочетох "Любов"- очаквах повече. Твърде Паулу Куелю и Орхан Памук ми беше. Не съм чела други на авторката, така че може и да не съм права и такъв да ѝ стилът като цяло, не само в тази книга. 6 от 10
След нея прочетох "Павилионът прасковен цвят" по препоръка във форума. Интригуваща- на моменти много горчива, но поднесена с лекота и дори леко чувство за хумор, което е чудесно, предвид драматичната история, която разказва. 8 от 10
И вчера приключих "Прокълната любов" 1ва и 2ра част. Типичната арабска история- много сюжетни линии, преплетени и сложни роднински връзки- любов, жестокост и т.н. Извън това е интересна и също увлекателна. 7 от 10

Сега не знам какво ще чета, нещо ми дойде в повече драмата и ще търся нещо криминално сигурно.

# 309
Прочетох "Всяко решение си има проблем" сто процентов чиклит, ама немски, с много смешни и странни имена, свежичко, лекичко, интересничко. Но някак си не мога веднага да започна следващата книга, имам нужда от време да "преживея" тази. Вие правите ли умишлена пауза между две книги?

Thinking Особено ако ме е развълнувала книгата - нужно ми е време да превключа.

# 310
Здравейте!
Искам да ви питам някой знае ли дали този май ще има панаир на книгата в НДК?

# 311
  • София
Здравейте!
Искам да ви питам някой знае ли дали този май ще има панаир на книгата в НДК?

Да, от 28-ми май до 3-ти юни, ако не се лъжа.  newsm78

# 312
Мерси!   bouquet

# 313
В момента чета " Мечтателката от Остенде"- Шмит.
Скрит текст:
благодаря на радея  bouquet

# 314
  • София
Утре (24.05.2013г.) Сиела предлагат всички техни издания с 50% отстъпка:
http://ciela.bg/news/article/361
Мисля, че важи и за онлайн поръчаните.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт