Литературен клуб - ХІІ

• 67 732
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Мисля, че Фри е коментирала "Фильо и Макензен"  Peace

# 631
  • Пловдив / София
Като сте започнали с детски книжки...
Наскоро открих Роалд Дал. Мн. ми хареса. Съжалявам, че не съм го чела като дете.
Джани Родари пък като дете хич не го харесвах. Сега - да.
Иначе любима ми беше Пипи.
Купих си и преди 1-2г. книга от поредицата за Муминтролите на Туве Янсон, но не можах да я дочета.
Нещо хич не ме грабна.

# 632
  • София
И на мен Муминтролите ми се стори някаква престорена, префърцунена боза, с претенцията да е интересна. И на детето не му допадна. Много повече харесвам на Свен Нордквист историите за Финдус и Петсон (или Петерсон), включително и илюстрациите към тях  Peace.

# 633
Аз съм от хората, които много харесват Туве Янсон и историите й за Муминтроловете Simple Smile. Имам сигурно 7-8 книжки, включително и двете й книги с разкази за възрастни - "Лятна книга" и "Пътуване с лек багаж". Някои от историите за малките тролове съм ги чела на почти 7 годишната си дъщеря, но според мен те са за по-големи деца, може би 10 годишни, не знам...
А Петсън и Финдъс са безспорни фаворити в къщи, много се забавляваме с тя. Намирам в тях много добри и мъдри неща за отношенията между родители и деца.

# 634
  • На земята, която е всъщност звезда.
A помните ли тези сладури  Grinning:

# 635
A помните ли тези сладури  Grinning:

И още как  Laughing!!! Много са ми любими, като бях дете, книгата се намираше само в библиотеката, та затова, като я видях преди 8 години, веднага си я купих. За моето бъдещо (тогава) дете. даже с дъщеря ми прочетохме първата част, на нея не й хареса толкова, но аз все още си обичам книгата Simple Smile.

# 636
  • София
Аз много харесвах и двете книги, но кега като опитах да ги чета на Оги, някак не ми се сториха толкова увлекателни като преди  Crazy.

# 637
Ами Мери Попинс?  Simple Smile

Въобще навремето имаше златна колекция от детски и юношески книжки.

# 638
Защо не пуснете тема за детските книжки през погледа на възрастните или нещо подобно? Хем повече хора ще я видят, хем всичко ще е събрано на едно място. Тук, след като свърши тази тема на 50та страница, написаното ще изпадне някаде назад из страниците на подфорума.

# 639
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ааааа, как бе, как да не я помним. Винаги строга, ноооо справедлива!  Grinning
И там имаше доста интересни герои /освен Попинз/. Последните години видях някакви нови книжки за тази героиня, но не се реших да ги чета на стари години, точно за да не си разваля спомените от детството. Все пак, когато си голям, необикновените герои нямат същото очарование.
Сега обаче, провокирана от тази тема, се замислих дали да не се пробвам, ако ги намеря из нета?  newsm78  

Естел Бързоход, хубаво предложение!  Peace

# 640
Момичета, аз да си изплюя камъчето. От една седмица с мъжа ми гледаме Игра на Тронове, вече ми е смътно по чие предложение, сигурно заради мен и Шон Бийн.  Laughing Както и да е. Сюжетът ми хареса и преглъщам кървавите сцени заради героите и историята и се чудя да посегна ли към книгите или не. Много съм претенциозна към фентъзи, де що съм чела ми харесват само три - Толкин, ЛеГуин (Землемория) и Лукяненко (Стражите). Т.е търся фолисофия да има, иначе не ми харесва. Та, ако сте чели Песен за огън и лед, да посягам ли към нея?

# 641
Момичета, аз да си изплюя камъчето. От една седмица с мъжа ми гледаме Игра на Тронове, вече ми е смътно по чие предложение, сигурно заради мен и Шон Бийн.  Laughing Както и да е. Сюжетът ми хареса и преглъщам кървавите сцени заради героите и историята и се чудя да посегна ли към книгите или не. Много съм претенциозна към фентъзи, де що съм чела ми харесват само три - Толкин, ЛеГуин (Землемория) и Лукяненко (Стражите). Т.е търся фолисофия да има, иначе не ми харесва. Та, ако сте чели Песен за огън и лед, да посягам ли към нея?
И питаш!  Shocked Dizzy Face
Книгата е по-добра и по-пълна от филма.

# 642
И питаш!  Shocked Dizzy Face
Книгата е по-добра и по-пълна от филма.

О-о-о-о, говори ми за книгите. Нищо не се разбира от този филм. Хубаво, че бях чела книгите. Особено първия досег е ударен и всепоглъщащ. Любимите ми са - първа и трета част.  Hug

# 643
  • Пловдив / София

[/quote]

Това Маншон, полуобувка и кой беше ли са?

Четох я преди 2-3г., но не ми хареса особено. Макар героите да ми станаха симпатични.

В момента, без да искам, попаднах на юношеска или поне за към 10-12г. деца книга. В смисъл без да искам, защото мислех, че е "нормална" книга, за възрастни.
Казва се Песента на глухарчетата на Хилде Хагерюп.
Ама за момента ми е интересна, макар че още не съм я презполовила дори.

# 644
  • Benelux / Varna
и Мъхеста брада! ( много любима моя)

Общи условия

Активация на акаунт