Литературен клуб - ХІІ

• 67 734
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • На земята, която е всъщност звезда.
Около мен има само малки /до 7-8 год./ деца и нямам впечатление какво четата днешните тинейджъри, но се сетих за Граф Монте Кристо, Тримата мускетари, Лорна Дун, книгите на Емилио Салгари. Тези книги четат ли се още или вече са в графата "морално остарели"?  newsm78

# 616
Благодаря ви за предложенията, момичета.  bouquet Наистина не съм пробвала фентъзи, защото самата аз не го долюбвам и не съм се сетила досега. Embarassed

# 617
Ооо mariposa333 не знаеш какво губиш  Crazy само зачети наример това и пак ще си говорим  Peace

# 618
  • София
Здравейте   bouquet.
Опитвам се сетя за една детска книжка. В нея се говореше как някой се оказва в един град/ страна, в която се лъже и вместо да кажеш нещо, казваш обратното, за да те разберат. Имаше нещо с магазин, в който вместо хляб казваш мляко примерно, за да ти дадат хляб. Мислех, че е "Флорентина" и я нагласих да я четем тази вечер, но не открих нищо подобно (прелиствайки на бързо съдържанието). Дали някой не се сеща коя може да е книжката  newsm78?
Благодаря предварително.
Иначе в момента - дочитам "Физика на тъгата". Приятно съм впечатлена, въпреки преобладаващо неодобрителните коментари на хора, които са я чели преди мен. Малко последните страници взе да става твърде философска и отнесена, но си и ма и много силни моменти. Най-много ме впечатлиха двете страници, в които учителката в клас пита коя дума, започва с буквата Б. Много силен текст  Peace.  Препоръчвам го на всички, които не са го чели.

# 619
  ?
Последната книжка на Родари, която прочете синът ми. После стана голям...  Laughing

Аз не харесах особено "Физика на тъгата", zazu1.
Обаче мисля, че по-скоро се харесва книгата... (не помня за учителката, жалко...) 

# 620
  • София
svet65, благодаря ти   bouquet

# 621
Иии, наистина книги като "Васко да Гама от село Рупча", "Фильо и Макензен" дали ще се харесат на съвременните деца?!

Специално за братя Мормареви съм сигурна, че са извън времето  Heart Eyes

Тях мога да ги сравня само с Илф и Петров като качество на писането Peace

# 622
  • София
Оги е очарован от "Джелсомино" - много увлекателно е написана  Wink. На мен навремето "Приключенията на Лукчо" ми беше една от любимите книги.

# 623
Оги е очарован от "Джелсомино" - много увлекателно е написана  Wink. На мен навремето "Приключенията на Лукчо" ми беше една от любимите книги.

Peace Едно от нещата, които никога няма да забравя, е как Дон Домат подаряваше на подчинените си обвивки от бонбони и им казваше да ги облизват, защото вътре е имало много хубав бонбон. Laughing И сега, като си купя от насипните бонбони на Линд и мъжът ми си поиска, му подавам една обвивка и казвам: "Свършиха, но можеш да оближеш обвивката".

# 624
Иии, наистина книги като "Васко да Гама от село Рупча", "Фильо и Макензен" дали ще се харесат на съвременните деца?!

Специално за братя Мормареви съм сигурна, че са извън времето  Heart Eyes

Тях мога да ги сравня само с Илф и Петров като качество на писането Peace

"Фильо и Макензен" ги препрочетох скоро. Да ви кажа, за нея не съм сигурна, че ще се приеме добре. Тя е пълна с пропаганда, подходяща за онова време, покрай веселите случки. Това доста би оцъклило децата.
"Васко да Гама..." ще го препрочета скоро, но там тематиката е различна и мисля, че би им допаднала. Там едно дете следва мечтите си. Има малко дисциплина, ама то на корабите би трябвало и сега да е така. Simple Smile

# 625
Е, аз тази случка с обвивките на бонбоните съм я забравила, но помня много ярко, че един от героите имаше огромно шкембе, което се налагаше да мъкне в количка отпред  Laughing Мисля, че беше дон Портокал. Определено често си го припомням като преям  Wink Или видя някой мъж с огрооомно бирено шкембе.

# 626
  • София
На мен ми беше много мъчно за Чичо Тиквичка, дето пестял, за да си купува по една тухла на година и накрая си построил една толкова малка къщичка, че една стоял вътре (сгънат) и те му я конфискували  Shocked.

# 627
Аз не бих причинила на детенце такава тъжна история, малко ми е комунистическа.... какъв е смисълът? На какво ще се научи?

# 628
  • София
Е то всеки си избира какъв да е прочитът и как да я възприема. Ще се научи на състрадание  Wink примерно.

# 629
Аз не бих причинила на детенце такава тъжна история, малко ми е комунистическа.... какъв е смисълът? На какво ще се научи?

За мен е книга преди всичко за приятелството и силата на единството. "Заедно можем повече", както се казваше в една реклама, май.  newsm78 И, разбира се, за състраданието към страдащите, както е споменала зазу1. Освен това, чрез плодове и зеленчуци показва различните типове хора /едни са смели, други консервативни, трети весели, четвърти нагаждачи и пр./. А и книжките на Родари с тези негови странни герои развиват детското въображение. Наистина в Лукчо имаше много интересни герои.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт