Литературен клуб - ХІІ

• 67 983
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Дочетох "Викърби завинаги". Оценката ми е 7/10. Приятна, лека книжка. Party

# 286
Пред дилема съм: кой превод на "Великият Гетсби" е най-добър? Кое издание да си взема?

Thinking

Ами сега? Аз съм чела стария на Нели Доспевска и съм доволна. Доколкото разбирам,  има и два нови превода.
Скрит текст:
За да видя кои са новите преводачи, попаднах на уникален спор за изданието на "Пергамент прес"  в сайта на Хеликон. Laughing  Поне изгледах отново трейлъра на филма, от който ме побиват тръпки. Heart Eyes

# 287
Точно заради тоя безумен спор изпаднах в дилема... Егати. Нищо де, ще рискувам сигурно с новото издание. Simple Smile

# 288
Дочетох"Нощни ловци 3:Нощна прегръдка"- Шерилин Кениън. Оценката ми е 8/10. За разлика от предишните 2 книги тази не ми хареса и не ме грабна толкова. Малко съм разочарована. Очаквах повече. Сега продължавам с "Марина" на Сафон. Почти съм я преполовила
Скрит текст:
малко мудно ми върви Confused Tired

# 289
  • Пловдив / София
Вчера приключих "Да дойдеш на света...". Просто не ми се искаше да свършва.
Тази книга ме изпи в букв. смисъл. И сега се страхувам че, като започна нова, няма да ми хареса.
Плаках на книгата, отдавна не ми се беше случвало книга да ме разтърси до такава степен. А онази вечер сънувах и героите.

Така че препоръчвам горещо.

# 290
Тази книга ме изпи в букв. смисъл. И сега се страхувам че, като започна нова, няма да ми хареса.
Плаках на книгата, отдавна не ми се беше случвало книга да ме разтърси до такава степен. А онази вечер сънувах и героите.

fam, аз от януари досега живея с книгата. И друга книга не ми е харесала оттогава толкова. Аз също си спомням често героите. Вчера покрай друга книга само заради споменаването на думата "Благодаря" си спомних за Гойко и пак се  разплаках - не точно от тъга, по-скоро от вълнение...

# 291
Почитателите на Салман Рушди сигурно знаят за филма „Среднощни деца“. Днес съм на негова вълна – гледам трейлъра, снимки, интервюта, откъси от книгата…

Може да изглежда като фантазия, като индийска приказка, но за мен това е най-крещящата политическа книга (както и силно хуманна), може да се смята за национален символ на Индия (стара голяма Индия). Написана с такава страст, че болката на Рушди се усеща непрекъснато. Винаги съм си мислела и писала – това за мен е обяснението в любов на Рушди към Индия. И сега видях написано на трейлъра „A Love Letter to India”…

Малко е рисковано като се гледа филм не по книга, а по НАЙ-любима книга. Както не харесах много филма „Да дойдеш на света“... (И двете книги са ми в топ 10 от всички романи изобщо.)

Искаше ми се пак да прочета "Среднощни деца", но сега ще гледам филма, без да се настройвам, че ще е непълен, че ще липсват детайли от 600-те магично-реалистични страници на книгата. Любопитно ще ми бъде да слушам гласа на самия Рушди във филма като разказвач. Но патентът „салманов език“ в литературата не може да бъде заменен с нищо и след няколко години пак ще прочета книгата.

# 292
  • Пловдив

Аз бях в абсолютно същото състояние, това беше първата ми книга за януари, мога да кажа, че и до днес не съм намерила друга, която да ми хареса толкова. А като се замисля, не знам и преди това дали книга ме е докосвала така... Много плаках на нея, разтърсваща е.

# 293
  • София, България

Аз бях в абсолютно същото състояние, това беше първата ми книга за януари, мога да кажа, че и до днес не съм намерила друга, която да ми хареса толкова. А като се замисля, не знам и преди това дали книга ме е докосвала така... Много плаках на нея, разтърсваща е.

Вече наистина ме заинтригувахте с тази книга. Моля ако има някоя добра душа, която би предоставила книгата за скоростно четене от моя милост и ѝ е удобно да се видим някъде около Красно село, или центъра, да ме има предвид.  Hug (пазя книги и не ям върху тях  Mr. Green )

# 294
  • Пловдив
На драго сърце бих ти я дала, но откакто я прочетох пътува из страната  Laughing Ако не се включи никой друг, ще те имам предвид, когато се завърне при мен  Hug

# 295
Снощи приключих "Елегантността на таралежа"- в началото трудно ми вървеше и не вдявах много, оставих я и мислех дори да не я продължа  Confused Но снощи така ме грабна изведнъж, че я глътнах за отрицателно време и ... хареса ми, даже много ми хареса  Grinning

Преди месец четох "Черно мляко" на Шафак-слаба ми се видя спрямо другите й книги  Peace Не че няма интересни моменти, но определено не бих я препоръчала на познати например. Най-интересни всъщност ми бяха автобиографичните й моменти.

Моята субективна класация на Шафак е:
Любов и Копелето са ми любими
Чест
Черно мляко

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 11:27 от Кливия

# 296
  • София, България
На драго сърце бих ти я дала, но откакто я прочетох пътува из страната  Laughing Ако не се включи никой друг, ще те имам предвид, когато се завърне при мен  Hug

Буб, много благодаря!  Hug

# 297
Някой да ми препоръча биографична книга за Толстой, че изведнъж се заинтересувах от личността му.

Буб, ако може и мен да ме имаш предвид за тази книга   bouquet

# 298
Някой да ми препоръча биографична книга за Толстой, че изведнъж се заинтересувах от личността му.

На тази аз лично й се каня отдавна, но все не стигам до нея:

http://www.ciela.com/ciela_books/lev-tolstoj.html

На мен също много ми е интересен Толстой, изключително сложна и противоречива личност.

# 299
Нина, благодаря за предложението  Simple Smile

Всъщност точно в "Черно мляко" главата за съпругата на Толстой пак ми напомни как нищо не знам за него, живота му, философията му и Ясна поляна.

Общи условия

Активация на акаунт