Литературен клуб - ХІІ

• 67 946
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Sparks, за мен е удоволствие. Simple Smile
Днес се записах най-сетне в столичната библиотека. Със смесени чувства съм, от една страна очаквах повече нови заглавия, от друга страна обаче наистина има много неща, които с удоволствие ще прочета. Добре че бяхте вие да ме просветите, че има такова животно като библиотека!
Не че преди не знаех, но и през ум не би ми минало да се запиша и да си взимам книги, мислех, че никой не ходи там и няма нищо интересно. ooooh!

# 316
Има много от новите книги, но понеже са по единични бройки става, чрез записване...

# 317
31-07-2013, 19.00  -  Варненска опера

Моят живот с Моцарт, моите писма с Моцарт
Мариус Донкин
Варненска филхармония
Диригент Страцимир Павлов

Сценарий Ерик-Еманюел Шмит  Simple Smile

# 318
  • София
Не исках да пиша негативен пост вчера и не знам дали в тази тема е мястото ... Вчера в търсене на 2 книги и един бележник за подарък обиколих няколко "големи" софийски книжарници и се разочаровах за пореден път. Книгите бяха на български автори, имах заглавията им и имената на авторите ( че и ISBN, ако се наложи : ). Разбирам, че може да не са чували за тях, да не са налични  или да не ги предлагат, в това море от заглавия и автори, при условие, че книгите не са много популярни. Но все пак, в интернет времената, да ме питат по 3 пъти за заглавията и да се чудят, вместо да напишат на компютрите си търсеното в Google, а не да чакат да ги подсещам, наистина не го разбирам ... "Не работим с това издателство", с почти задоволство накрая, на едното място чак "няма такава книга" ...
В Гринуич, които харесвам като място, вчера и нещо като ревизия правеха и бяха заети предимно с това ...
В Сиела в подлеза на Университета в 18.30 бяха безкрайно отегчени, да, сигурно са били уморени и цял ден са обслужвали клиенти, но тази промоция нали с такава цел е направена, не е ли очаквано ?
Колкото и да е тъжно, най-добре ме обслужиха при едни "кашони", купих си книга на Астрид Линдгрен, жената разрови и ми предложи и "Тайната градина"на Франсес Бърнет, мило и с отношение някакво ...

# 319
Момичета( и момчета), незнам защо се получава така, но никой или почти никой в България не работи с удоволствие работата си. В книжарниците особено много си личи. Никой работодател не цени персонала си и не желае да го мотивира. Малко е крайно, но така се получава на практика. И когато решиш да си потърсиш правата за по - добро отношение, обикновено получаваш гримаси. По- интересно е как да променим нещата.
А иначе по темата, препрочитам си тази книга и ми е интересна, защото съм забравила подробности. За всички, на които са им интересни психология, социология и изобщо природата на човека, мисля, че ще им е любопитно и им я препоръчвам.

# 320

Много си права, NeDa, за съжаление. Проблемът е, че продавачите в големите книжарници просто не следят българската литературна сцена и нямат дори и бегла представа кои са авторите и какви са книгите им. (За да се застраховам, ще кажа тук, че може и да има изключения от това правило, но аз досега не съм попадала на такива.)
Затова си пазарувам книги предимно от "Нисим" или "Български книжици". Wink

# 321
  • София
И аз харесвам "Български книжици", хубаво е, че ги спомена. Там е уютно с натрупаните на всевъзможни места книги и се намират издавани по-отдавна заглавия. А и хората там имат отношение към това, което правят и не са отегчени и безразлични.
Но съжаление на много места не е така, и съм го установила отдавна, просто вчера, сигурно и заради празника, ме подразниха още повече.

# 322
  • София
Представям си, че е трудно да работиш в книжарница и да знаеш всички книги, така че някой като те пита за заглавие, ти да се сетиш за кой автор става въпрос (или обратното), да знаеш какъв жанр е книгата и съответно веднага да я намериш сред рафтовете. Но в общи линии това са ми представите за книжар, а не за продавач. И със сигурност не е лесна работа.
Спомням си как влязох в една книжарница и жената можеше да ми каже по нещо за всяка книга, на която обърнех повече внимание. Е, беше си и малко досадно, но ми направи впечатление. Simple Smile

# 323
Представям си, че е трудно да работиш в книжарница и да знаеш всички книги, така че някой като те пита за заглавие, ти да се сетиш за кой автор става въпрос (или обратното), да знаеш какъв жанр е книгата и съответно веднага да я намериш сред рафтовете.

Аз защо си мисля, че в книжарниците имат електронна програма с всички налични книги?  newsm78
А и да нямат, както пише NeDa, могат да проверят в Google.
Аз пък веднъж връщах дефектна книга, но не си пазех касовия бон. Питаха ме кога е купена, провериха в системата и излезе, че наистина тогава имат продадена тази книга. Обаче беше купена преди месеци и ме питаха "А защо чак сега сте забелязали?". Почувствах се гузна, че не съм я прочела веднага. Laughing

# 324
Аз напоследък пазарувам книги само онлайн.
Хубаво е, че любимите ми книжарници, продавати в интернт (това включва и Български книжици).

Сега съм се захванала да си препрочитам "Солунският чудотворец" и си мисля, от тази поредица на Фани Попова-Мутафова, какъв страхотен филм ще стане....

# 325
Аз напоследък пазарувам книги само онлайн.
Хубаво е, че любимите ми книжарници, продавати в интернт (това включва и Български книжици).

Би ли споделила от кои електронни книжарници си доволна? Hug

# 326
ами най-голям избор има в book.store.bg, доставят бързо, коректни са, като цяло те май са ми любими. Сами си доставят, което за мен е плюс, особено когато спешно по Коледа ми трябваше поръчката и направиха изключение, което ми направи много добро впечатление.

Български книжици също доставят, но с някакви смотани куриери, два-три пъти съм поръчвала книги оттам и после съм се виждала в чудо заради куриерите...

Хеликон също съм поръчвала няколко пъти, без забележки.

# 327
Благодаря! Hug

# 328
  • София
Аз съм доволна и от:
http://www.book-bg.com/
Ако поръчаш до 12ч. на обяд идва на следващия ден, иначе на по-следващия. Това е за София де. Не съм гледала за страната как е. Всички книги са с 10% отстъпка и доставката е 1 лв., независимо от броя на книгите. Няколко пъти съм поръчвала. Плащала съм при доставка. Препоръчвам с 2 ръце Simple Smile

# 329
  • Пловдив / София
Благодарение на big pufana   bouquet сега чета "Копелето на Истанбул".
Всъщност ми остават още две глави.
Но искам да кажа, че с Шафак май приключих. Четох в нач. на годината "Любов" и е една идея по-добра.

Шафак затвърждава мнението ми, че не винаги нашумели автори със световна слава са и много талантливи. Просто явно тя е имала късмет или пък необходимите контакти. Но Шафак не умее да борави с думите.  Сюжетът е мн. добре замислен, но не мн. добре претворен. Четейки Копелето..., имам чувството, че тази жена пише механично, по задължение, не се усеща онази магия на думите при нея. Даже усещам опит за оригиналничене на много места в текста.

Ще направя сравнение със Севда Севан /споменавала съм я безброй пъти/, защото нейната трилогия е с близка тематика. Тя е страхотна разказвачка, сюжетът при нея е мн. по-богат. Но почти неизвестна в Бълграия, да не говорим в Европа и света.

Ще направя сравнение и с Маргарет Мацантини, тъй като нейната книга прочетох преди Копелето... Тя е магьосница. Увлича те като водовъртеж и те потапя в нейната история. Нешо, което Шафак не умее.
И все пак нещо положително. Чест й правя, че открито говори и признава за геноцида над арменците. Тъй като и до днес това е тема табу в Турция.

И накрая, не ангажирам никого с мението си.

Общи условия

Активация на акаунт