Литературен клуб - ХІІ

• 68 033
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Най-баналнато предложение - "Сто години самота".

От по-съвременните - Кен Фолет, "Устоите на земята" с продължението "Свят без край". И съвсем отделната "Опасно богатство".

# 406
  • На земята, която е всъщност звезда.
Една книга, която не е много популярна и не видях да е споменавана: Вечеря в ресторант Носталгия на Ан Тайлър.

# 407
  • На високо
Една книга, която не е много популярна и не видях да е споменавана: Вечеря в ресторант Носталгия на Ан Тайлър.

„Превъплъщенията на Морган“ на същата авторка също е много хубава книга и би могла да мине за семейна сага. Има я и в Читанка.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 21:31 от Авлига

# 408
  • София
Много благодаря на всички момичета   bouquet  Знаех си, че мога да разчитам на вас.
Голяма част от книгите съм чела- тези, които са от по-популярните, но успях  да си набележа и нови - "Ейглетиерови", "Устойте на земята","Правек и други времена" и книгите на Ан Тайлър.
Вселена благодаря ти за линка към темата за семейните саги- явно съм я пропуснала.

# 409
И аз съм за "Ейглетиерови" на Анри Троая, навремето много ми хареса  Peace

# 410
  • София
още един глас, наскоро я довърших на един дъх  Peace
beti 76, горещо я препоръчвам и ще ми е интересно дали ти е допаднала...
peperuda 333 , доколкото знам за книгата е трилогия, но би ми било интересно да прочета ако има и продължение- четвърта книга, би ли споделила?

# 411
Мисля, че съм чела четири книги, но може да се бъркам, беше преди много години. Simple Smile Сега като проверих в интернет май са три. "Ейглетиерови", "Гладът на лъвчетата " и  "Вълнения". newsm78

# 412
На мен не ми хареса Simple Smile, даже имам книгата (първа част) и искам да я сменя за някоя друга, но за сега не можем да се разделим Simple Smile. Не е точно семейството, което би ми допаднало Simple Smile.

# 413
Както е казал Толстой: " Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему." В семейните саги се разглеждат обикновено странни семейства, за които все пак е интересно да се чете. Сега се сещам и за "Замъкът на шапкаря", това също е интересна семейна сага. Simple Smile А и както е известно в психологията, всяко семейство е патологично.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 15:05 от peperuda333

# 414
Както е казал Достоевски( ако не бъркам): " Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему."

Бъркаш, Пеперуда333. Така започва "Анна Каренина", а тя е от Лев Толстой.

# 415
Мерси за поправката, въобще не си спомних откъде е, само че е руски класик, но е велика фраза. Hug

# 416
  • Benelux / Varna
Сама по себе си " Къщата на духовете" на Алиенде си е семейна сага, но и цялата трилогия  "Дъщеря на съдбата ", " Портрет в сепия" може да се разглежда като семейна сага. Прекрасна между другото за тези, които още не са посегнали към нея препоръчвам.

Трилогията " Берлинските тополи", " Раци отшелници", " Сред златни пасбища" - също е е семейна сага.

Ейглетиерови на мен ми хареса много.

# 417
За семейна сага се сетих и за "Севера и Юга" на Джон Джейкс и "Завръщане в Брайдсхед" на Ивлин Уо  Peace

# 418
  • Варна
Да не забравяме за "Сага за Форсайтови" с продължението.

# 419
  • На високо
Също и за "Семейство Тибо" на Роже Мартен дю Гар. Прочетох я някъде в гимназията. Тогава ми хареса. Днес, четвърт век по-късно  Mr. Green, не знам как бих я възприела.

Общи условия

Активация на акаунт