Литературен клуб - ХІІ

• 67 765
  • 756
  •   2
Отговори
# 555
Фри, не съм ни инженерка, ни архитект, ама така и не разбрах какво толкова я превъзнасят Айн Ранд ...   Laughing

Ще паднете, ако ви кажа, че чета мемоарите на Тодор Живков  Mr. Green, че и на всичкото отгоре са ми интересни, е, някои неща, може малко диагонално, но като цяло са ми доста интересни   Peace

Заради пост на Свет прочетох "Елада Пиньо и времето" и много, много ми хареса  Simple Smile Авторката има уникален изказ и светоусещане  Heart Eyes Това е българският магически реализъм, според мен  Peace

# 556

Ще паднете, ако ви кажа, че чета мемоарите на Тодор Живков  Mr. Green, че и на всичкото отгоре са ми интересни, е, някои неща, може малко диагонално, но като цяло са ми доста интересни   Peace

Сподели нещо интересно, моля, заинтригува ме. Аз обичам всякакъв вид мемоари, автобиографии, биографии и т.н.  Grinning

# 557
Кливия аз съм инженер, и пак Айн Ранд ми е интересна и "забавно-увлекателна"  Grinning сигурно щото съм чувствителна и романтична инженерка  Joy Айн много е писала и като количество и като качество, харесва ми. И то повече от "1000 сияйни слънца" и "Оризова майка" например.

# 558
В интерес на истината Ранд съм чела отдавна и ме потрисаше само външният вид на книгата-брррр, огромна е. Многословните автори не са моите. Може да направи описание на пъпа ти поне 10 страници  Mr. Green

Иначе харесвам Оризовата майка, Сияйни слънца също /въпреки че вече Хосейни леко ми дрънчи на чалга в литературата както примерно Коелю или Букай  Whistling/

За мемоарите на Живков-има толкова интересни факти. Например детството му и семейството му. Порази ме фактът, че майка му е била много иди ми-дойди ми. Той пише, че тя често пъти се е сърдила и си е вдигала чукалата и заминавала при родата си да живее, оставяйки децата си и съпруга си  Confused За онези години това е било нечувано, скандално. Да се чудиш и как са я приемали близките й. После бащата отивал след време да я моли да се върне и тя се връщала в повечето случаи  Laughing

Живков е работил като сервитьор във вегетариански ресторант, за да се изхранва като ученик.

Мара Малеева е била доктор в Говедарци и там е родена Людмила Живкова  Simple Smile Тогава вече Живков е бил в нелегалност.

За Людмила пише съвсем кратко и особено набляга за всички версии относно смъртта й и последното изречение е в рода на :Тя горя и изгоря ...

Аз имам особено отношение към нея, защото откъдето и да го погледнете тя е направила толкова много за българската култура и популяризирането й, че мисля малцина са такива като нея  Peace
Инициативите й са прекрасни  Simple Smile

Преди време съм чела книгата "Дипломация в зоната на кактуса"-там също доста се разказва за Людмила. И тя е много интересна книга.

# 559
Мерси!   bouquet

# 560
Ще паднете, ако ви кажа, че чета мемоарите на Тодор Живков  Mr. Green, че и на всичкото отгоре са ми интересни, е, някои неща, може малко диагонално, но като цяло са ми доста интересни   Peace
Няма да паднем Peace Доста интересни факти могат да се научат от подобни четива.
Аз съм чела мемоарите на Елена Чаушеску  Wink

В интерес на истината Ранд съм чела отдавна и ме потрисаше само външният вид на книгата-брррр, огромна е. Многословните автори не са моите. Може да направи описание на пъпа ти поне 10 страници  Mr. Green

Мен обема на книгите на Ранд не ме притеснява, но много ми е скучна, дори досадна на моменти..

# 561
  • Пловдив
Аз се включвам само да препоръчам и "Четецът" във връзка с любовта между младеж и по-възрастна жена  Peace

# 562
  • София
Хакама, - замислих се докато те четях "за връзка между по-млад и по-зряла жена"  и се сепнах като видях, че пишеш за " Последна любов" . Не ти я препоръчвам в този случай  Naughty Освен ако дамата не е 85 годишна разбира се...

Сещам се за книгите на Никълъс Спаркс, романтични са - С дъх на канела, Писмо в бутилка, Тетрадката...

Дай жокери за приятелката с Киндъла - колко "шантаво" да е ... дали ще й харесат Добрите поличби на Тери Пратчет и Нийл Гейман? Изворът на Айн Ранд също е доста шантаво  Grinning ще се хареса, ако разбира се не е инженерка или архитект  Peace
Ами, не знам какво "шантаво" доста е чела навремето, но напоследък хич - мисля Парфюмът от Зюскинд да й кача, не съм я чел и аз. Peace
Последна любов - Уортън, я бях набелязал още преди да разбера, че е такъв сюжета, щом е така, ще я оставя засега, гледам доста заглавия се насъбраха   bouquet

Аз се включвам само да препоръчам и "Четецът" във връзка с любовта между младеж и по-възрастна жена  Peace
 Бях забравил за нея, ще я прочета преди филма.
Цитат
Качи й Пратчет.

-"Театър" на Моъм
-"Няколкото живота на Пипа Лий" на Ребека Милър /но в нея тази връзка се развива само в последната част/
"Добрите поличби"- ок (нищо негово не съм чел).
"Изворът" не си спомням да беше толкова шантава, ще видя, малко е обемна, но тя чете бързо.

PS: Издирвам и заглавия за герой, с дълбок вътрешен свят, романтик и т.н. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 23:23 от hakama

# 563
# 564
  • Ямбол
Защо съм пропуснала тази тема  newsm78
В момента съм при дъщеря ми и чета от нейната библиотека "Силата" на Ронда Бърн ...

# 565
  • София, Лагера
Здравейте Simple Smile Сега намерих темата и ще ми е интересно да се присъединя към вас  Simple Smile
Напоследък имам доста време за четене, което определено ме прави щастлива. Малко съм на ретро вълна в момента, тъкмо приключих "100 години самота" и захващам да препрочитам "На изток от рая".
Улавям се, че все по-често препрочитам книги, относително рядко харесвам по-нова литература, така че искрено се надявам да почерпя идеи оттук! Simple Smile

# 566
  • София
PS: Издирвам и заглавия за герой, с дълбок вътрешен свят, романтик и т.н. Simple Smile

hakama, Талисманът на Никълас Спарк - ако не си я чела. Една от любимите ми нови книги е.
Ето затова харесвам повече новия вариант на форума - предлага теми, които иначе никога не бих потърсила или открила Simple Smile

# 567
И аз се радвам, че открих тази темичка от препоръките. Включвам се  най-голям интерес и удоволствие.

Виждам, че пишете за Ранд. Трябва да се чете в правилния момент. Когато хванах Изворът бях на дъното и идеите в книгата ме изстреляха от дупката за отрицателно време. Влюбих се в героите, в идеите за егоизма, в цялата философия в книгата. Мисля, че я прочетох за два дни. Сега ме е страх да посегна отново към нея, защото надали ще ми хареса толкова, още помня дългите скучни пасажи и една реч на главния герой от няколко страници. Ако искате да видите дали Ранд е за вас или за някой приятел, а се плашите от огромния обям на книгите ѝ, пробвайте Химн (Anthem), кратка творба, пак същите идеи в нова опаковка, но поне е кратка и ще ви помогне да се ориентирате.

# 568
...
Виждам, че пишете за Ранд. Трябва да се чете в правилния момент. Когато хванах Изворът бях на дъното и идеите в книгата ме изстреляха от дупката за отрицателно време. Влюбих се в героите, в идеите за егоизма, в цялата философия в книгата. Мисля, че я прочетох за два дни. Сега ме е страх да посегна отново към нея, защото надали ще ми хареса толкова, още помня дългите скучни пасажи и една реч на главния герой от няколко страници. ...
...

Споделям.
И аз така.

# 569
И аз открих темичката от препоръките Simple Smile)

Гледам тука четете някакви нечувани книги с неразбираеми заглавия Grinning

Любители на криминални романи, трилъри?

Скоро четох "Джинджифиловата къща" на Карин Герхардсен, нова е за българския пазар. Много ми допадна, действието се развиваше адски бързо. Прочетох я за 2-3 дни, и за по-малко можех  Laughing съквартирантката се бъзикаше с мен, че съм я прочела за 24 часа.

Искам подобни книги, в които действието едва ли не да започва в началото на книгата и напрежението да те държи до край, да прочетеш книгата за 2-3-4 дни. А не за месец  Laughing
Ще се радвам, ако някой може да ми предложи нещичко. Не че нямам достатъчно книги за четене и на хартия, и на таблета де ...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт