Литературен клуб - ХІІ

• 67 759
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
И аз открих темичката от препоръките Simple Smile)

Любители на криминални романи, трилъри?

Аз, аз!  Mr. Green

На първо време мога да препоръчам любимците ми Дълглас Престън и Линклън Чайлд, в съавторство - в читанката има повечето им творби, ама аз ги събирам и на хартия. И по специално романите им за агент Пендъргаст - тях ги изгълтвам буквално за часове. Ето тук има добър списък на всичките им книги в хронологичен ред - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D1%8A%D0%B … D0%B9%D0%BB%D0%B4. Повечето ги има издадени на български, но не са криминалете, а по скоро някакъв вид нестандартни трилъри.

Друг мой любимец е Майкъл Конъли и до момента от неговите творби, най ми допадна "Смъртта е моят занаят" - напрежение от начало до край.

Силно препоръчвам и "Престъпления с неочакван край" - 2 тома сборници с разкази на Джефри Дивър.

Ако ти допадат по приключенсия тип трилъри - Джеймс Ролинс и по-специално "Айсбергът на смъртта", както и цялата серия "Сигма".

Тук съм чела много добри мнения за поредицата за Джак Ричър от Лий Чайлд, но мен тепърва ме чака.

# 571
  • На земята, която е всъщност звезда.

Джентълмени и играчи на Джоан Харис

http://www.helikon.bg/books/56/-%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D … D0%B8_120127.html

# 572
  • София
Любители на криминални романи, трилъри?
Аз, аз!  Mr. Green
...
Тук съм чела много добри мнения за поредицата за Джак Ричър от Лий Чайлд, но мен тепърва ме чака.

И аз  Peace !
Поредицата за Джак Ричър е чудесна. Препоръчвам! Както неведнъж сме казвали Джак Ричър е книжния Брус Уилис - няма как да не го харесаш.

# 573
Мисля, че книгите на Юлия Спиридонова-Юлка за графиня Батори са точно за тях Peace
Изключително увлекателни, много добре изградени образи, абсолютно жизнени ситуации, тинейджърски вълнения и трепети с доста поучителен край, без елементи на назидание.
Страхотни са! Heart Eyes

# 574
  • София
Здравейте,
Пиша ви с молба за помощ
Наскоро си преглеждах наследствената библиотека и попаднах на три книги без корици, съответно си нямам идея за заглавията и съответно авторите..
Ще бъда много благодарна, ако някой се сеща за какво иде реч и сподели
Не съм подхващала да ги чета, но ги прегледах, с идеята да потърся информация
Ето в кратце какво мога да напиша за тези загадъчни книги:

Първата , мисля, че е с френски автор, главния герой е Франсоа, действието се развива 1777 в париж, други герои са Пиер, де Лус, якобинеца, Амар

Надявам се, че някой ще успее да се вслючи с тези малки загадки
благодаря предварително  Hug
Преди време ви бях занимавала с моите главоблъсканици относно книги, които намерих в къщи, но са без корици. Е, успях да открия автора и заглавието и на третата книга, споделям я тук, тъй като ви занимавах с моя въпрос и може на някой да му е любопитно
Книгата се казва "Приключенията на Франсоа" , а авторът е американец, Силас Уеър Митчъл, писана в края на 20 век.

# 575
Ако ти допадат по приключенсия тип трилъри - Джеймс Ролинс и по-специално "Айсбергът на смъртта", както и цялата серия "Сигма".
И аз ги препоръчвам. Много ми харесват.

# 576
Ехаа, благодаря ви много за идеите и препоръките за криминалните и тип трилър романи. Записвам си ги и
ще ги търся  Crazy Hug

# 577
Щом стана въпрос за трилъри, да ви препоръчам "Мрак" /Джилиан Флин/ . В момента я чета и е доста добра  Peace

# 578
Джак Ричар наистина е страхотен. Сега дочетох първата книга. Благодаря ви, момичета,че споделяте готини книжки.
Да ви кажа докато четох все си представях Джейсън Стейтън,а не Брус Уилис Mr. Green

# 579
Момичета, може ли да ми кажете, оригиналните заглавия на две книжки, аз съм ги чела от библиотеката и затова не мога да ги погледна, в самите книжки, а искам да ги подаря на зълва ми, която е англичанка...
Колибата
Бог пътува винаги инкогнито.
Благодаря, предварително!!

# 580
Колибата - The Shack - Wm. Paul Young
Бог пътува винаги инкогнито - Dieu Voyage Toujours Incognito - Laurent Gounelle

# 581
Колибата - The Shack - Wm. Paul Young
Бог пътува винаги инкогнито - Dieu Voyage Toujours Incognito - Laurent Gounelle
Благодаря, много!!

# 582
ехооо, я ми кажете, защо някои нови (детски точно) книжки смърдят на отрова? Потресена съм, на 2-3 пъти ми се случва, последно със "Софтпрес" - "Страшни приказки за безстрашни деца"... Нямат ли някакви стандарти , поне детските книжки да са безопасни???

# 583
Съществува ли някъде из нета сайт, от който да си сваля книги на английски, но като за начинаещи Grinning

# 584
  • Ямбол
Съществува ли някъде из нета сайт, от който да си сваля книги на английски, но като за начинаещи Grinning
Заповядай: http://english-e-books.net/

Общи условия

Активация на акаунт