Литературен клуб - ХІІ

• 67 719
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
По-малките градове и села едва ли не се нуждаят от допълнителни книги Simple Smile

# 661
Момичета, позагубих ви/се от мн. претоварване напоследък. Имам молба да ми препоръчате роман за любов, по-добре трудна, даже невъзможна, между двойка с голяма възрастова разлика (в полза на мъжа;-), поставени в зависимост (примерно йерархична) - това от женската страна. Ама се изразих... ooooh!

"Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескивел препоръчвам  Simple Smile

# 662
Благодаря, Кливия, dexter и  estlar - ще се възползвам и от трите предложения, обожавам Амаду, а и предвкусвам удоволствието от другите две Heart Eyes Това в тон с наближаващия любовен празник  newsm51

# 663
Здравейте, като любители на литературата се обръщам към вас с въпрос. Можете ли да ми препоръчате някой сайт или блог за литература, по-скоро сайт за публикуване на произведения, в частност проза.  Simple Smile Wink

# 664
Вчера разлиствах темата за интересните корици из форума и попаднах на мой любим автор, който обаче е малко известен в България - Джон Фаулс. Магът и Колекционерът са сред любимите ми книги до ден днешен. Помня как в 3 през нощта съм звъняла на човека, който ми препоръча Магът, да му обясня, че това, което току-що съм прочела в книгата е абсолтно нелогично и съм абсолютно възмутена от автора, защото героинята в книгата е точно мое копие, а аз това не бих направила. Той само се смееше по телефона, не искаше да издаде, че всъщност съм права. Ама книга, която да провокира такава реакция не помня да съм чела друга скоро.
Та, Ален Мак, мисля, че Дъщерята на лейтенанта на същия автор може и да отговаря на твоите изисквания, но още не съм била в настроение да я прочета, знам в общи линии от часовете по литература за какво иде реч.

# 665
  • На земята, която е всъщност звезда.

Новелата Абаносовата кула също донякъде се вписва в търсеното от Ален мак.

# 666
Та, Ален Мак, мисля, че Дъщерята на лейтенанта на същия автор може и да отговаря на твоите изисквания, но още не съм била в настроение да я прочета, знам в общи линии от часовете по литература за какво иде реч.

Книгата е "Момичето на френския лейтенант". Аз също я препоръчвам като история за невъзможна любов - нямат май голяма възрастова разлика, но са от различни класи.

# 667
  • Пловдив / София
За даренията на книги -  ДМ приемат детско-юношески книги за читалища до края на месеца:
"Подари книга на твоето читалище!

На 29.01.2014г., отбелязвайки своя пети рожден ден, dm България стартира кампанията "Подари книга на твоето читалище". Нейната цел е да се съберат и дарят книги на детско-юношеска тематика на българските читалища. Събраните по време на акцията книги ще бъдат дарени от Организатора със съдействието на „Съюза на народните читалища в България” на български народни читалища по региони и градове, които имат най-голяма нужда от книги с посочената тематика."

Пише, че дават за това талон за 10% отстъпка...

Благодаря, че сподели. Не знаех за тази акция.
Ще занеса книга/и.  Simple Smile

# 668
момичета, още веднъж благодаря и Hug

# 669
  • София
...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 13:46 от звездица

# 670
  • София
Относно даренията на книги, ето още една идея:

https://www.facebook.com/podarete.kniga?fref=ts

# 671
Нямам Фейсбук, а и ми е интересен този линк. Пишете къде могат да се дадат книгите  Peace

# 672
Едно интересно приложение с английски книжки за андроид - https://play.google.com/store/apps/details?id=wp.wattpad

# 673
  • На земята, която е всъщност звезда.
Нямам Фейсбук, а и ми е интересен този линк. Пишете къде могат да се дадат книгите  Peace

http://podaretekniga.org/#/Home

# 674
Понеже ходя в домове за сираци, искам да ви уверя, че картинката съвсем не е такава, както се представя тук на този сайт.

1/3 от децата са с ментални или физически увреждания, другите 1/3 не могат или едва четат и само 1/3 са будни, но не биха седнали да четат.

Дано да греша, но подарените тук книги, почти на 90 % ще отидат в джоба на антикварите  Sad

Общи условия

Активация на акаунт