Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 619
  • 709
  •   1
Отговори
# 75
В Пирогов не правят сцинтиграфии, правят в Александровска болница и до колкото знам в Иван Рилски.

# 76
  • София
В Пирогов не правят сцинтиграфии, правят в Александровска болница и до колкото знам в Иван Рилски.
Да, извинявам се. Щяхме да правим сцинтиграфия, но д-р Минова каза първо цветна снимка, но и нея не можехме да направим.

# 77
  • shumen
Момичета как сте.Ние с малкия сме добре.За сега нямам никакви оплаквания вече и съм много щастлива.
Меричери как са децата?
Олив как е малката принцеса?

# 78
Момичета как сте.Ние с малкия сме добре.За сега нямам никакви оплаквания вече и съм много щастлива.
Меричери как са децата?
Олив как е малката принцеса?
здравей мила. Радвам се че малкият е добре, по - хубави новини от това няма. Ние бяхме 2 дена в урологията на Токуда с Мария, добре е сега и тя. Ще пие баклофен за около 4-5 месеца и ще се следи дали мехура функционира нормално, защото ни приеха с доста голям остатък над 70мл, след пишкане и съпътстващи оплаквания.

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 17:44 от marychery

# 79
  • shumen
Меричери да се оправя бързо Мария.Знам,че ти си майка-героиня с 3 деца.Аз със едно едвам изкарвам понякога,а ти с цели 3.

# 80
  • София
И аз пожелавам бързо да се оправя Мария и да подейства лекарството.
danaeka, с варицала е Ани, но иначе, що се отнася до другите проблеми, е добре. Иначе варицелата я кара ужасно - с темп. 4 дни, едва тази нощ се наспах, последните 3 въобще не се спи. Confused

# 81
  • Някъде там
-

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 17:28 от мÎsŠ ĶăÞŘĨz

# 82
Здравейте, момичета!
Вчера направихме цветната снимка, но нищо не откриха. Урината-чиста. Плака доста горкото, но няма как. Дано тези облъчвания не са му  навредили много. В петък ще вземем резултатите от останалите изследвания. 
След месец пак сме на ехограф и ако все още е увеличено бъбречното легенче ще ходим на сцинтиграфия.
Продължавам да давам антибиотик.  

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 08:43 от basis

# 83
basis, колко е увеличено легенчето, каква степен казват, че е?
Вие в София ли правите изследванията и кой следи бебчето?
За един месец няма как да се прибере легенчето, което не трябва да те плаши, аз и предфи ти писах, че най-важното е да не расте.
При моя син чак след 2рата година се забеляза леко подобрение, а принципно не е за операция, а само за наблюдение.

# 84
red shoe , легенчето е 1.2 при стандарт 0.7.
Аз живея в чужбина и изследванията ги правим там.
Благодарение на подкрепата ти имам кураж.  Hug
Вчера мъжа ми каза, че като са му правели цветната снимка на бебето него са го накарали да сложи предпазна дреха , която тежала към 20 кг. и като си представихме на какво облъчване е било горкото ...та затова не искам да му правя подобни изследвания преди да поотрасне малко, освен ако не са крайно наложителни.
А твоят син 2 години ли пи антибиотик? Ние сме на амоксил почити от раждането, в малки количества е и само вечер, но все пак си е антибиотик. newsm78

# 85
basis, а бебчето с инфекция ли се роди или пиете профилактично?

Да, синът ми до преди 3 месеца беше на профилактични дози с инфектотримет. То е всъщност химиотерапевтик, но почти до 6 м. беше и на антибиотици. При нас лошото е, че се роди с инфекция и до 6 месец не можехме да преборим с бактериите.
Цистографията е рентгеново изследване, но няма как, не може без него.
Иначепри сцинтиграфията твърдят, че няма облъчване, но пък вкарват венозен контраст и поне тук, на бебетата се прави с упойка.

Ние на 6 м. му правихме цистография, а на 8 ЯМР, за това забавихме сцинтиграфията с една година. Но аз лично мисля, че ако бяхме направили първо сцинтиграфията ЯМР щеше да ни се размине.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 13:31 от red shoe

# 86
Не. Бебето не е с инфекция, а с установено увеличено бъбречно легенче от феталната морфолгия през бременността ми, чиито стойности стоят същите и при трите ехографа, които сме правили. Бактерии в урината, поне досега, сме нямали. .
Благодаря за подробното разяснение. Heart Eyes
Тепърва навлизам в терминологиите и изследванията в тази област, затова ме извинете, ако понякога обяснявам неточно.

# 87
  • София
basis, а защо пиете този антибиотик като нямате проблем?
При нас беше същото-открита хидронефроза през бременността, която после се потвърди, установиха че е 5та степен и бъбрека не отделя и направихме операция, но антибиотик не е пил, пи само след операцията превантивно. Странно...

# 88
hmhm, с кое изследване се установи степента? Чакат го да се прибере до нормалните размери и да се избегне операцията, така ни обясниха.

# 89
Здравей, степента се определя на база на ехографските прегледи. При вас е първа степен и не е проблем, за това не се налага операция, предполагам на този етап. При моята дъщеря е втора степен, също не е оперирана. Легенчето от бременността до сега, вече почти 4г. си е все със същия размер 18-20 мм.
Сцинтиграфията се прави именно за това, да се види как работи бъбрека и на колко процента, т.е. дали това разширение пречи на функцията му. Ако стойностите са нормални, не се прави операция, а се изчаква, евентуално да се израсте проблема.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт