Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 170
  • 709
  •   1
Отговори
# 510
  • София
На нас също ни е изписан по една дозираща чашка на ден.

darkmama, бактерии може да има и без температура.

# 511
Еndira,благодаря ти. Peace  Знам,че може,но явно не се изказах правилно.Мисълта ми беше дали може ,заради Т да се изолират бактерии в ст.урина,които да са временно ,докато организмът укрепне(освен,ако не са  е.колито де..), тъй като,когато беше болна от шеста болест(шарка) се изолираха едни стрептококи епидермидис преди време...

# 512
Здравейте!
Искам да Ви попитам,на коя лаборатория се доверявате в Пловдив за микробиология?
Днес трябва да пусна поредното изследване на стерилна урина на малката и се чудя къде да я занеса?
Досега повечето ни бяха в ДКЦ-то на бул.Васил Априлов,като както бях писала първата беше с Протеус Морбилис,втората с Ешария коли-10/5 и единични Протеус,третата с Ешария коли-10/4,след прием на антибиотик,а четвъртата беше "замърсена".
Третата урина я пуснах и в друга лаборатория-Зинвест-там пък изолираха Протеус морбилис без Ешария коли.
Детето няма оплаквания,не ходи често по малка нужда,няма температура,вече и аз не знам какво да правя! Sad

# 513
Сигурно има причина за бактериите, но засега никой не може да открие. И при д-р Момчилов в Пирогов съм я водила, в Токуда при доц. Лилова. Даже и в отделението лежахмее . Казват всичко й е наред, но бактерии непрекъснато има.
Относно Феминела Уро, лекарката каза да го приема 1 мес. заедно с Уростим. Ще пробваме. Дано да се изчисти. Другото, което досега са ни казвали, че при Маги протича безсимптомна уроинфекция. Няма температура, не пишка често, а като се пусне урина и хоп бактерии.

Отдавна не съм се включвала... но може би моята дъщеря и на Черешка са единствените тук във форума,с подобна безсимптомна бактериурия.Винаги ,когато пуснем стерилна урина,при нас се изолират Е.коли.... последно февруари бяхме в Пирогов.Уж имаше 8мл остатъчна урина,Кънчев изписа Калимин,пи го половин година,еми спрях го. Докога да си тъпча детето с лек.,при положение че нямат никакъв ефект?
През април й взех една червена боровинка на капс. на една фирма nowfoods , не знам по случайност ли - но 2 пъти подред урината й беше чиста... наскоро пак пуснах - пак Е.коли 10*5
Сега дори детето е на лагер и от вчера е с темп. 37.3 и аз съм направо на нокти,да я взимам ли или не,дали не прави някой пиелонефрит...

Докога ще се влачат тези бактерии и има ли лечение изобщо!!!!  Tired
А някой ползвал ли е продуктите на Аквасорс,дали да не ги пробвам? Само това не сме опитали,иначе хиляди левове сме пръснали за добавки,прегледи итн... вече не знам.
Уж беше 1во стеноза на уретрата - оперирахме я.После казаха - лекувайте запека - излекувахме го. После имала атоничен пикочен мехур,да пикае на 2ч,да пие вода... остатъчна урина имала - и за нея лекарства. Докога ще се въртим в този кръг,а лекарите само уклончиво ще изпращат по живо по здраво до следващия път...

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 14:00 от didolinkata

# 514
Еndira,благодаря ти. Peace  Знам,че може,но явно не се изказах правилно.Мисълта ми беше дали може ,заради Т да се изолират бактерии в ст.урина,които да са временно ,докато организмът укрепне(освен,ако не са  е.колито де..), тъй като,когато беше болна от шеста болест(шарка) се изолираха едни стрептококи епидермидис преди време...

Доколкото знам- не може. Без значение е.коли или други.

Остана ми голямо количество калимин сироп 5мл/60мг. Годен до 11.14г. Ако на някой му трябва, да пише л.с. Не съм го плащала и съответно го предлагам безвъзмездно.

# 515
  • София
...Докога ще се влачат тези бактерии и има ли лечение изобщо!!!!  Tired
А някой ползвал ли е продуктите на Аквасорс,дали да не ги пробвам? Само това не сме опитали,иначе хиляди левове сме пръснали за добавки,прегледи итн... вече не знам.
Уж беше 1во стеноза на уретрата - оперирахме я.После казаха - лекувайте запека - излекувахме го. После имала атоничен пикочен мехур,да пикае на 2ч,да пие вода... остатъчна урина имала - и за нея лекарства. Докога ще се въртим в този кръг,а лекарите само уклончиво ще изпращат по живо по здраво до следващия път...
Ние сме идентичен случай на вашия, но при нас 3 пъти бактериите бяха съпроводени с темп. около 40 гр. Иначе - оперирана стеноза на уретра /и там заразяване с болнична инфекция, преди това бактерии не е имала/, 1 год. на антибиотици, химиотерапевтици, всичко се изчисти след последните венозни антибиотици в Токуда, но може би значение имаше и Калимина - след него нямаше ост. урина, по спомен го пи около месец. Междувременно съм давала продукти на Аквасорс - Зелена енергия и Коластра, но това не е пречело на бактериите. Да, вероятно вдигат имунната защита, но бактерии не можеш да излекуваш с добавки - трябва да се търси причината за тях. Факт е, че преди да пие Калимин, тя правеше бактерии, и според Такова това е нормално - има ли ост. урина, има и бактерии. Имай предвид, че моето дете обаче Коластрата /а също и пробиотиците/ леко я запичат, а за нас това беше голям проблем, случваше се между 5 и 7 дни да не ходи по голяма нужда. Факт е, че внезапно и това се оправи, според мен след като спряхме Фуролина /химиотерапевтик/. Зелената енергия определено пък помага при запек.
Според мен търси начин да премахнете ост. урина! Peace

# 516
Здравейте,моят син е на 7 мес. и някъде от един месец поддържа температура 37-37.2.Има дни,в които няма въобще.Личната каза,че било от зъби,но уви зъби няма и до днес.Исках направление за нефролог и отидохме при д-р Гайдаров в 3-та градска.Той каза,че имал увеличено легенче на левия бъбрек,не каза нищо друго.Изписа ни Суметролим.След 7 дни отидохме на контрола и той каза,че още малко е било увеличено,да пием Суметролима още 3 дни и пак да ходим.
През времето,в което пием лекарството температурата си я има.Уж било нормално заради това увеличение да поддържа темп.Според вас дали е така?Може ли да има друга урологична причина?

# 517
А пуснахте ли стерилна урина?  newsm78
За 7 дни на Суметролин трудно ще се прибере легенчето. А и Суметролин не е лекарсво за бъбречни легенчета, а за евентуални инфекции.

# 518
не,само обикновена.Тя не показа нищо.Питах нефролога за други изследвания и той каза най-рано началото на Септември.Нищо не спомена за стерилна.А тя какво би показала,евентуалната бактерия,която причинява темп. ли?

# 519
А тя какво би показала,евентуалната бактерия,която причинява темп. ли?

Да.
Има случаи, в които обикновената е ОК, но стерилната е с бактерия. Ние сме имали няколко такива. Общо взето, при съмнение за поблем с бъбреците, винаги е добре да се пусне и стерилна урина. Вие обаче сега сте на Суметролин и на неговия фон може би резултатът няма да е реален.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 17:28 от red shoe

# 520
Да и аз мисля така.Може би трябва да изчакам седмица след като приключим с приема му и тогава да пусна стерилна.
Другото,което си мисля е да се обадя на доц. Буева и да отидем при нея на преглед и ехограф.Но дали да изчакам да приключи лечението при Гайдаров или да й обясня какво правим в момента и да се прехвърля на лечение при нея

# 521
Здравейте.
Аз да се оплача бях с ешерихия коли,пих аугментин и след него вече съм с клебсиела.
 slan4ize_76,зинвеста имат много читав микробиолог.Друга добра лаборатория са "Хронолаб" и каредрата по микробиология в МУ.
Стой далеко от 'Писанец"!

# 522
Да и аз мисля така.Може би трябва да изчакам седмица след като приключим с приема му и тогава да пусна стерилна.
Другото,което си мисля е да се обадя на доц. Буева и да отидем при нея на преглед и ехограф.Но дали да изчакам да приключи лечението при Гайдаров или да й обясня какво правим в момента и да се прехвърля на лечение при нея
Лично аз, не бих чакала, а бих обиколила повечко лекари.
Относно наличието на бактерии в урината без симптоми, защо не пускате урини в няколко различни лаборатории?

# 523
tintiviki, хубаво е да се посъветваш с още специалисти. Може на детето и нищо да му няма.
Д-р Гайдаров не е ли уролог? Хубаво е и от нефролог да се види и то детски. Аз нямам впечатления от Буева, тя си има своите привърженици и противници. Скоро една мама описа много неприятна случка с нея. Напоследък има добри отзиви за д-р Русинов от "Детско здраве", той май работи и с направление. Лилова също е вариант, ние ходим при нея.

sun sea, нямат край тези бактерии. Дано по-бързо се изчистиш  Hug

# 524
Определено д-р Гайдаров е уролог но доколкото ми е известно от Правителствена болница. В трета градска е Гайтанджиев и той  не е нито нефролог нито уролог - той е някакъв специалист по вътрешни болести, общо взето "пенкелер". Аз лично те съветвам да пуснете стерилна урина и да посетите детски нефролог на този етап. Дали ще е Буева, Лилова , Русинов и т.н да е тесен специалист. Аз също съм водила децата си при Лилова, симпатична ми е, лежалисме и в отделението няколко пъти, тя ни беше и лекуващ лекар последният път. Сякаш обаче аз клоня именно към д-р Русинив. Дори съм се замислила в скоро време пак да заведа Михаил, че нещо се напикава но освен нощем и през деня, и не успява да устиска и подмокря и гащите. Според д-р Мирчов - нашият уролог -  му трябва време да поизрастне, и аз мисля че е така, но личната ни лекарка иска все пак консултация и то с Гайтанджиев, а аз естествено веднагически ще го за заменя и предполагам че ще се спра на д-р Русинов.
Сън си, съжалявам за бактериите, пожелавам ти да се оправяш успешно и безпроблемно Hug

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 16:14 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт