ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 925
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Явно детето ти е много чувствително и реакцията на съучениците му е подействала прекалено зле... Дали няма и други неща в отношенията им, които да я тормозят в училище? Поговори с класната. Дано наистина е някакво временно неразположение!

# 541
Говорих вчера с учителката. Разпитвах подробно. Няма нищо притеснително според нея. Няма конфликт с децата, дори напротив - разбира се идеално с всички.
Чувствителна е доста, това го знам. Дори се замислям за психолога на училището, но не знам дали това няма да я травмира повече...

# 542
Алекс1, много неприятно Confused дано премине по-бързо.

...
При нас се получава само с моя помощ - аз повтарям , той след мене. Но това ни отнема наистина много време

Така учим и ние, но не при всяко стихотворение става. Сега учим "Да се чудиш", и аз се чудя от какъв зор трябва да го наизустяват. 4 куплета и то написани така, че да не може да ги запомни дете Tired

... Налага ли се? Ако може да го избегне, защо не й го спестиш?...

За съжаление се налага, дават им от време на време, и след това ги изпитват.

# 543
  • В светлината на слънцето
Алекс, дано премине по-бързо този период. Явно се е разстроила след случката в училище и сега се притеснява да не се повтори. Thinking
За наизустяването се радвам, че девойката не се е метнала на мен. Тя учи бързо и без проблем - запомня от раз.

# 544
  • София
Алекс, много неприятно.  Confused Не върви нито да я оставиш вкъщи, нито да се повтаря всекидневно...Защо повръща? Да не е медицински проблем? Или?

# 545
  • София
Aлекс, с риск да стана досадна... За мен „няма конфликт с децата, разбира се идеално с всички” и чувства се добре не са еднозначни. Понякога проблемът, който детското съзнание усеща, е неуловим за нас възрастните. Особено ако става въпрос за чувствителна душичка. А подобна реакция не може да идва от въздуха. Подигравки към дете, което се чувства зле, едва ли говорят за идеална атмосфера в класа... Не знам, може би приемам проблема ти прекалено навътре, тъй като съм преживяла нещо подобно с големия си син на същата възраст... Пак бяха коремоболи, главоболия, нежелание да ходи на училище... А на повърхността – всичко идеално и с ученето, и с децата. Дано не съм права! И дано бързо да установите причината и да намерите най-доброто решение. Извинявам се отново, че задълбавам!...

# 546
  • sofia
Алекс, увери детето, че ще запазиш тайна, че няма да й се скараш, предразположи я да ти сподели. Явно нещо я притеснява в клас.
Адски неприятно.

# 547
Aлекс, с риск да стана досадна... За мен „няма конфликт с децата, разбира се идеално с всички” и чувства се добре не са еднозначни. Понякога проблемът, който детското съзнание усеща, е неуловим за нас възрастните. Особено ако става въпрос за чувствителна душичка. А подобна реакция не може да идва от въздуха. Подигравки към дете, което се чувства зле, едва ли говорят за идеална атмосфера в класа... Не знам, може би приемам проблема ти прекалено навътре, тъй като съм преживяла нещо подобно с големия си син на същата възраст... Пак бяха коремоболи, главоболия, нежелание да ходи на училище... А на повърхността – всичко идеално и с ученето, и с децата. Дано не съм права! И дано бързо да установите причината и да намерите най-доброто решение. Извинявам се отново, че задълбавам!...
Алекс, това наистина е много неприятно. Пожелавам скорошно решаване на проблема.
Склонна съм да подкрепя написаното от Morrighan. Взаимоотношенията в един колектив, още повече детски, често приличат на айсберг - има малка видима част, а по-голямата, основната е скрита. И това "разбира се с всички идеално", дали е така? Вие познавате ли някой, който се разбира с всички идеално? Аз не.
Алекс, поговори с детето внимателно и открийте "препъни камъчето". Успех  Peace

# 548
Благодаря, момичета за мненията! Горе-долу успях да се ориентирам какво се случва.
Девойката е говорила днес на дълго и на широко с баба си, а после с баща си, докато съм била на работа. Притеснява се да не се повтори случката с повръщането. Казала им е, че децата са реагирали с "аууу", което за мен е нормална реакция при деца, но явно тя се е почувствала зле. Едно момченце се е изсмяло. Но тя се притеснява, че след като е повърнала един път в час, може да се случи и втори път. И вчера, и днес се прибра весела и щастлива от училище. Разказва как е минало с ентусиазъм, какво са правили, кой е ядосал госпожата и т.н, както е правила винаги и преди това. След като днес мъжа ми я е завел на училище и са влезли в стаята, е забравила, че не иска да ходи и е хукнала да се види с децата. 
Да, има медицински проблем при нея, който лекарите казват, че ще израсне като влезе в пубертета. Най-общо казано, не може да трупа мазнини и няма никакви масни запаси. Затова, всяко най-малко разболяване /дори хрема/, започва с повръщане, което трябва да се овладее до 1 час. Ако не се овладее, от повръщането започва сама да си прави ацетон и да повръща повече. Тогава задължително болница и система, защото се обезводнява брутално за 2 часа.

# 549
Алекс1  Hug милите!
Дано тогава го израсте бързо!

Не може ли да подсилвате с нещо ...
Нали госпожата знае веднага да се свърже с вас. Мисля, че ако децата малко от малко знаят как стоят нещата при дъщеря ти, вече няма да реагират така.

Стискам палци да отшуми бързо притеснението с влизането в училище! Спокойна вечер.

# 550
Подсилвам уж. Тя общо взето само от хреми боледува.
Госпожата знае, звъни веднага ако стане нещо. Ние сме на 3 минути пеша от училището. Децатаз знаят, тя им е казвала, защото лежахме доста пъти в болница.
Всъщност, за последните 6 години лежим по 2-3 пъти годишно поне в болница. Всеки път казваха "вирус"... да, ама вирус без температура и разстройство. Диагнозата й я поставиха едва миналата година, и то след като шефът на детската гастроентерология в Педиатрията настоя да направи пълни изследвания, след като отново ни бяха приели с "вирус".

# 551
Всъщност, за последните 6 години лежим по 2-3 пъти годишно поне в болница. Всеки път казваха "вирус"... да, ама вирус без температура и разстройство. Диагнозата й я поставиха едва миналата година, и то след като шефът на детската гастроентерология в Педиатрията настоя да направи пълни изследвания, след като отново ни бяха приели с "вирус"...
Трябваше с това да започнеш. Ние се отплеснахме в друга посока. Скорошно оздравяване на детенцето ти.

# 552
  • Варна
Алекс1, и от мен пожелание за скорошно оздравяване на детенцето!

Момичета, можете ли да ми кажете същ.име хора от кой род е според вас?

# 553
  • София
според уикипедия е среден род, ама как се получава...

Съществително нарицателно име, среден род, тип 74

човеци, люде

# 554

Момичета, можете ли да ми кажете същ.име хора от кой род е според вас?

Зависи кои "хора"Simple Smile

Както си и мислех - за люде и човеци има само множествено число.

хор    хорът, хора, ми. хорове, (два) хора, м. 1. Певчески колектив. Детски хор. 2. Вокална партия за много участници. Хор от опера. // прил. хоров, хорова, хорово, мн. хорови. Хорово изпълнение. Хорова музика. • В хор. Едновременно, заедно.

хора    само мн. 1. Мн. от човек; човеци, люде. Опашка от хора. Учете се, да станете хора. 2. Лица, които са извън семейството, непознати. Няма да затвориш устата на хората. Ц същ. умал. хорица само мн. Бедни хорица.

II прил. хорски, хорска, хорско, мн. хорски. Хорски приказки. • Като хората. Както е редно. • За пред хората. За пред обществото; показно, престорено, неискрено, лицемерно. Ще се усмихваме за пред хората, пък ние си знаем какво ни е.

оттук: http://www.t-rechnik.info/h.php?page=11&

Общи условия

Активация на акаунт