Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 8 тема

• 116 034
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • БГ
Моите явно с друга сметана станаха други просто. newsm78 Но ще пробвам пак.препоръчайте някакви изпитани, които се надуват със сух плод без шоколад или какао, за децата са.Мерси

# 31
# 32
# 33
  • Банкя
Меденки като мъфини

# 34
вчера и аз направих мъфини със заквасена сметана по рецепта на Ина, станаха идеални,както би следвало-леки,пухкави и не се надуха,точно такива ми трябват за да украся. Сметаната ми  е българска, марка Лазарова
бакпулверът ми е от Пени, 10 грама
Ина, имаш ли поглед в продължение на колко дни си остават така леки и пухкави,т.е. изсъхват ли ако поседят 2-3 дни?
Скрит текст:
Питам,защото трябваше днес да украся с фондан тези и да ги изпратя с куриер на приятелка за подарък, обаче ми се пресече /незнам защо/ newsm78 маслото и пудрата захар,с което трябва да намажа преди украсата, които снощи разбих...Досега не ми се  е пресичала тази смес,а и досега винаги я правех "на око" без прясно мляко,сега пък,нали е за друг човек мъфината  и реших всичко да  е по рецепта за този маслен крем - 100гр. пудра захар+100 гр.масло+2 суп.лъж. прясно мляко....и се прецакаха нещата...дали заради прясното мляко или пудрата захар-този път ползвах Захира,а пред иразбивах с Крина

може ли да спася сместта или да я вложа в сладкиш,предполагам,че за сладкиш става Confused

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 13:32 от tuly

# 35
tuly, ами честно казано, не са оставли повече от два дена)) Но аз ги държа и в хладилник, в пликчета или хубаво затворена кутия. Там няма как да изсъхнат.
Пресекло ти се е, защото маслото и млякото не са били еднаква температура.

# 36
о тези с банан и шоколад са чудесни..
 ето и едни кексчета  с канела

# 37
  • София
Здравейте, някой правил ли е мъфини с типово или пълнозърнесто брашно (тип 1150 или 1850)?
Има ли някаква тънкост при използването на тези типове брашна и може ли вместо захар да се ползва течен подсладител?  Tired

# 38
момичета,от скоро се пробвам с  мъфините -взимам си от тук рецепти-получават ми се на вкус ,но не и на вид-постоянно от едната страна стават по -високи и леко излизат от формата,както казва дъщеря ми"като хипопотамчета подадени от водата"-каква е тайната да са с равномерна повърхност,за да мога да ги украся? newsm78

# 39
  • София
Днес в Лидъл гледах коледни форми за мъфини - имате ли опит с тях?

# 40
Merilota, ако фурната ти е с вентилатор, може да е от това. Иначе като сипваш сместта в капсулат аили формата, гледай да е по средата или леко приглади с лъжичка.

Доника, какви са тези форми? Хартиени капсули или какво?

http://www.lidl-pageflip.com/bg.html?kid=2lBaij тези силиконовите ли имаш предвид. Ако пече в тях, трябва хубаво да намазниш за да не залепват.

# 41
  • София
Merilota, ако фурната ти е с вентилатор, може да е от това. Иначе като сипваш сместта в капсулат аили формата, гледай да е по средата или леко приглади с лъжичка.

Доника, какви са тези форми? Хартиени капсули или какво?
силиконови

# 42
Аз да ви кажа съм много доволна(засега) от силиконовите ми форми.Продават ги на бройка,първо си взех шест,а после и още шест.

Понякога ги намазнявам,но понякога забравям,но и в двата случая никак не залепват.  Peace

# 43
Биби, би ли могла да кажеш какво кокосово мляко ползваш за разбиване, някакво специално ли има и дали се намира в България?
Джиджи, ето така изглежда сметаната:

Би трябвало да има в България, защото скоро Бети показва в блога си крем супа с кокосова сметана.
Виж тук е показала опаковката.
Ако успееш да намериш тук можеш да видиш как приготвям кокосова бита сметана.
Дано съм била полезна.

# 44
  • БГ
Мъфините на Ina сега 4ти ден са си все хубави от първата партида, които станаха идеални-пухкави,не се надуват , вкусни.Стават з аукраса.
Ама втората партида нещо се издъних аз, но ще се поправя.
пека ги в хартиени кошнички и метална тавичка за мъфини. Но имам и коледни на Лидъл силиконови, като пека в тях други не мажа с нищо, никога не са залепвали  Peace

Общи условия

Активация на акаунт