Лидл ::20::

• 67 480
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • в рaя
Днес бяхме на пазар - купих си малко гъби на 50 %, пудра захар, която много харесвам, портокали (ММ ги одобри), масълце и още, и още и чукнахме 50 лв. И останах страшно доволна, че ми подариха книгата на Звездев, не знаех, че отново са ги пуснали. Но съм щастлива, имам си книга  Laughing
Някъде има ли още налични от пошовете? И доволни ли сте?

Масълцето на промоция ли е?
Не, не беше - 2,89 лв. мисля. Но пак е в пъти по-евтино от нашия квартален магазин Simple Smile Дебна го и аз, но скоро не съм го засичала на промоция

# 661
Не, не беше - 2,89 лв. мисля. Но пак е в пъти по-евтино от нашия квартален магазин Simple Smile Дебна го и аз, но скоро не съм го засичала на промоция

В събота на 22.12 ще е на 1.95лв. Peace На последната стр. на брошурата е.

# 662
  • София

Между 7 и 8 сутринта.  Wink  После ще е свършило.  Laughing 

# 663

Всъщност аз говорех за този. Благодаря, че си пуснала снимка.  Hug На опаковката пише млекопреработвателно предприятие гр. Алфатар. А като производител е посочен :Мероне-Н ЕООД гр. Силистра.  Simple Smile

# 664
  • София
Може, може, LIDL определено не е това, което беше в началото. За съжаление търговците в България в по-голямата си част смятат, че търговия значи да изкараш много пари, като прецакаш купувача.
И какво общо има търговецът Лидл с това, че производителят x не може да произведе две партиди сирене с еднакво качество, а всеки път е различно?
Лидл отговаря за стоките собствена марка, които са по-голямата част от асортимента, и те винаги са еднакви, доколкото е възможно.
Как какво общо има?  Когато работиш с даден производител, имаш изисквания към стоката му. Като си купя 2-3 пъти скапана стока, няма да търся производителя от другия край на България, а просто ще се ориентирам към друг магазин. Защо в началото всичко беше чудесно и се виеха дълги опашки, а сега издиша стоката и работят по 2-3 каси най-много от 10? Някой не си върши работата, както трябва.

# 665
В началото имаше любопитство и лека истерия, която постепенно се поуталожи. Оттам и опразването на магазините. Освен това вдигнаха и цените лека-полека. Собствените марки на Лидл са си с такова качество като в началото. Говоря за чуждото производство, защото марките на Лидл, произведени в България, са под всякаква критика.

Всички супермаркети имат изисквания към цената, към отстъпките и към каквото друго се сетиш, но не и към качеството на дадена стока. Напротив, колкото по-евтина, респ. некачествена, толкова по-добре. В който и магазин да отидеш, все е тая. Накрая няма да ти останат магазини.
Проблемът е в производителя, july1993. Супермаркетът не може да следи качеството на всяка една марка с лаборатория или с дегустация. Това е работа на производителя. Дискаунтъри като Лидл отговарят за марките, произведени по тяхна поръчка. А нашите производители са абсолютно неспособни да направят две идентични по вкус и качество партиди на един продукт. Защо сиренето Ливади си е с все един и същ вкус от толкова време, а сиренето Топ милк, пак от Лидл, е всеки път различно? Един пък е супер, друг път е кисело или пък солено, трети път хруска, а последният път беше мекичко и гъбяса за една седмица. Да купувам българско ли? Само от Лидл и само стоки от чужбина. Че аз откак пазарувам в Лидл си отядох на вкусни салами, а преди се мъчех с тричави български подобия на колбас.

# 666
  • София
Не съм съгласна. В началото Лидл си спечели клиенти с по-ниски цени и с хранителни стоки, за които никой нямаше съмнение за доброто им качество. Наистина асортиментът винаги е бил беден, но можеше да си вземеш прясно сиренце, вкусна едро смляна лютеница, кашкавал, прясно пиле без вода и консерванти, хубаво кисело и прясно мляко и т.н. От нехранителните стоки винаги си харесвах поне по 2-3 неща при всяка промоция. А сега? Освен непрекъснатото поскъпване тихомълком, някои храни изчезнаха, други са с неясно качество. За да си купя пиле, задължително трябва да отворя опаковката, за да го помириша, т.к. няколко пъти попадам на развалено. Производителят ли е виновен? Преди взимахме кебапчета и кюфтета, когато се налагаше бърза вечеря например и си бяха о.к., докато последните, които взех преди месец-два, отидоха право в кофата - пълен боклук, който и куче няма да яде. Това, че ти допадат тлъстите колбаси в Лидл, не значи, че "Орехите" например са "тричави български подобия на колбас". И не само те. Има много други, които са далеч по-вкусни. Явно не познаваш асортимента на хубавите български месни произведения. От нехранителните стоки като си припомня само жълтите ботушки, се сещам за китайските недоразумения в магазините за левче, които са хем по-евтини, хем по-добри. Защо ли такива не видях в брошурите на другите държави? И не са само те... Все по-бедно, все по-некачествено и скъпо.  ooooh!
И не смятам, че във всички супермаркети е така. Има такива, които си имат доволни клиенти, и си се развиват, има и такива, които гаснат постепенно. ("Европа" например) Толкова са много, че винаги ще имаме избор и те трябва да се съобразяват с нас, клиентите, и с нашите желания и нужди, а не ние с тях.  Peace

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 01:32 от july1993

# 667
Скрит текст:
Спам, не спам онази вечер бях в Пени и като оставим,че е по-разнообразно, ами ми се стори и по-евтино newsm78.Някой има ли такива впечатления.Ама как съм си се скрила тука...
July kакво правим  тука по това време ooooh!  Мен ме боли зъб и чакам аналгина да ми подейства...

# 668
  • София
Да споделя,че съм доволна от 3 неща,които досега не бях купувала от Лидл-на път за касите видях "Лечо" с гъби-никога не бях правила подобно нещо,но на всички много ни хареса.Крем за мазане със сметана на Пилос/без консерванти/, също ново и добро попадение за нас.И за сиренето скаморца  същото мнение. Laughing
Предполагам са обсъждани неща.Дайте мнение за детските чаршафи-загледах,че имаше с Принцесите и се чудих... newsm78

# 669
Абе и Лидъл са уникални в "намаленията" си. Пълнител за ароматизатор Еър Уик намален от не знам си колко на 6,29 като 20 минути след това го купих от Кауфланд намален ОТ 6,29 на 5 и нещо... егаси...  Laughing

# 670
Влизам в темата за да пратя много поздрави от мен на мандрата в Търговище  bowuu
Това е последния път, когато купувам иначе любимото си доскоро сирене Мизия милк. За 7 лева при грамаж 800 - това което ми видяха очите преди малко, го приемам като подигравка и унижение. толкова го хвалех това сирене тук в темата. Подробности няма да описвам, но отваряйки кутията тръгнах да изливам саламурата и пръстите ми потънаха в блудкавата смес, половината изпада в мивката,  каквото остана сложих в попарата и то .....изчезна

Дано това да не е трайна тенденция, защото сиренцето много ни харесваше.
И на колко народ съм го препоръчала...

# 671
  • Варна
Цитат

Ако не го приберат още  предния ден, както стана със сметаната  Laughing

# 672
Аз реших, че аз нещо не съм у ред, отидох за сметана, изобщо я нямаше и си помислих, че аз нещо не съм видяла или разбрала.

# 673
Влизам в темата за да пратя много поздрави от мен на мандрата в Търговище  bowuu
Това е последния път, когато купувам иначе любимото си доскоро сирене Мизия милк. За 7 лева при грамаж 800 - това което ми видяха очите преди малко, го приемам като подигравка и унижение. толкова го хвалех това сирене тук в темата. Подробности няма да описвам, но отваряйки кутията тръгнах да изливам саламурата и пръстите ми потънаха в блудкавата смес, половината изпада в мивката,  каквото остана сложих в попарата и то .....изчезна

Дано това да не е трайна тенденция, защото сиренцето много ни харесваше.
И на колко народ съм го препоръчала...

Не знам. Ако си мислите, че някой си направи труда да ми отговори на ...поздрава

# 674
Цитат

Ако не го приберат още  предния ден, както стана със сметаната  Laughing
Оф, стига де. Тамън си мислех да ходя за масло. Ще взема още в 7 да отида и ако го няма какво мога да направя?

Общи условия

Активация на акаунт