Eлектронни четци - VIII

• 59 092
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • Разград-София
Никой не знае  Mr. Green Laughing
Изявлението на Амазон е "General Improvements"  Rolling Eyes
Аз честно казано не забелязах нищо съществено като промяна ,а ъпдейта е доста голям (около 170MB)  newsm78 Rolling Eyes

# 707
От днес съм собственик на Покет Бук Тъч, след каато мъжа ми има Киндъл. Решихме да диверсифицираме основно защото чете файлове с DRM защита. Сега се опитвам да му свикна. Отзиви по натам.

# 708
  • тук-там
Много моля за мъничко хелп. Преинсталирах уиндоус - естествено всичко се изпари. Когато отворя киндъла на компютъра иконите излизат като не разпознати - не може да ги отвори...Коя програма трябва да инсталирам...
Направо... ooooh! изобщо не помислих за този проблем....
А колкото съм зле с програмите, кой знае още какво ще ми потрябва..
Инсталирах си Калибре -то - това беше първата работа... Mr. Green

Уиндоус ХР и офис пакет! - това знам.
От тук нататък? newsm78

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 18:13 от Wild_rabbit

# 709
  • Враца
И аз се включвам с въпрос. С черния Киндъл 4 съм, само че не разбирам как да използвам речника (Oxford English Dictionary направих да е default). В user guide пише просто да се позиционира курсорът пред думата, за да се изведе кратко обяснение. За по-подробно с централния бутон се избира "full definition". На мен обаче никакво кратко обяснение не ми се появява, а като натисна средния бутон опциите са само highlight и note. Моля за помощ и разяснение Simple Smile
До сега няколко пъти съм използвала речника и речникът си работеше.
Днес се опитах да видя една дума и хоп - няма речник. Файлът ми беше свален от някъде. Отворих една книга, която съм си взела от Амазон и там всичко си е ок.
Та вероятно не може да се използва речника във всички файлове

# 710
  • ВАРНА
morgana07, потърси някоя програма за премахване на пароли от ПДФ-файлове. Слагах преди време една, но е на другия ми компютър и не мога в момента да проверя как се казва.

Ако има някой да препоръча конкретна програма ще съм много благодарна,защото вече пробвах 2,едната антивирусната програма ми я засече като инфектиран файл и не ми позволи да я отворя,другата също не можах да накарам да тръгне и понеже не разбирам много ме е страх да рискувам,че вече веднъж заради мен се наложи да преинсталирват компютъра  Blush

# 711
  • Ямбол
Много моля за мъничко хелп. Преинсталирах уиндоус - естествено всичко се изпари. Когато отворя киндъла на компютъра иконите излизат като не разпознати - не може да ги отвори...Коя програма трябва да инсталирам...
...
И моят компютър не ги чете, понеже са във формат за Киндъл. Важното е Киндълът да ги чете. Ако искаш да можеш в същия формат и на компютъра да можеш да ги четеш, ще трябва да си инсталираш програма киндъл за компютър: http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=kcp_pc_mkt_lnd?docId=1000426311

# 712
  • тук-там
Е, да обаче не мога да пействам книга в документ-файла на Киндъл, защото не го отваря.... newsm78

# 713
  • Ямбол
Документ не е файл, а папка. Аз не разбрах, че не ти отваря папките.
Виждаш папката, но не я отваря ли? Ако е така, не се сещам за причина.

# 714
Е, да обаче не мога да пействам книга в документ-файла на Киндъл, защото не го отваря.... newsm78

Не съм спец по програмите, но ако компютърът ти не разпознава самия Киндъл, а Киндълът ти е регистриран в амазон, може би е решение да инсталираш тази програма http://www.amazon.com/gp/sendtokindle/pc и да изпращаш книгите през Амазон, без да свързваш четеца с компютъра.

# 715
Има Киндъл за PC, аз ползвам и него... идеален е, не се отличава много от Киндъл-а Simple Smile

# 716
  • София
Възможна причина - не е вписан езика в metadata на книгата. Може да се провери в Calibre - меню "edit metadata" и да се впише "languages": английски (или какъвто трябва) и след това речника се включва.

# 717
  • Враца
Възможна причина - не е вписан езика в metadata на книгата. Може да се провери в Calibre - меню "edit metadata" и да се впише "languages": английски (или какъвто трябва) и след това речника се включва.

Благодаря   bouquet, ще пробвам това и ще следя да го има.

# 718
  • Варна
Ако има някой да препоръча конкретна програма ще съм много благодарна,защото вече пробвах 2,едната антивирусната програма ми я засече като инфектиран файл и не ми позволи да я отворя,другата също не можах да накарам да тръгне и понеже не разбирам много ме е страх да рискувам,че вече веднъж заради мен се наложи да преинсталирват компютъра  Blush
[/quote]

На коя книга искаш да махнеш паролата?

# 719
  • Според сезона
morgana07, потърси някоя програма за премахване на пароли от ПДФ-файлове. Слагах преди време една, но е на другия ми компютър и не мога в момента да проверя как се казва.

Ако има някой да препоръча конкретна програма ще съм много благодарна,защото вече пробвах 2,едната антивирусната програма ми я засече като инфектиран файл и не ми позволи да я отворя,другата също не можах да накарам да тръгне и понеже не разбирам много ме е страх да рискувам,че вече веднъж заради мен се наложи да преинсталирват компютъра  Blush
"PDF Password Remover" никога не ми е отказвала

Общи условия

Активация на акаунт