Eлектронни четци - VIII

• 60 433
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Враца
Блу, и аз не съм намирала разлика  Peace.
wa_wa, аз действам през самия Киндъл. По принцип много използвам Калибре за конвертиране, но за създаване на колекциите ми беше по-удобно от самото устройство. В началото си създадох няколко и повече не съм ги пипала.
Просто, когато перхвърлиш книгите на четеца, ще трябва от него да им "кажеш" в коя колекция искаш да стоят.
Ето това ми трябваше. Учудих се, че не може да са го измислили по този лесен начин, а трябва да действам през друго приложение.

# 541
Здравейте и от мен. С черния Киндъл 4 съм и искам да си взема втори микро USB кабел за зареждане от компютъра. Цените в Амазон ми се виждат височки и се чудя дали ще е проблем да си купя просто стандартен микро USB кабел (да няма някакъв проблем със зареждането, например). Ще съм благодарна и за препоръки за изпробвани продавачи, ако някой си е купувал Simple Smile

# 542
Ще можеш да зареждаш, но не с всеки кабел ще можеш да си отваряш киндъла като устройство.
Във всички магазини за компютри и техника има такива кабелчета и най-евтиния ще ти върши работа за зареждане.

# 543
  • ВАРНА
Момичета,моля за малко помощ - сега си отворих получения Киндъл 4,включих с кабела към компютъра,засега не мога да го ресгистрирам,понеже незнам паролата за бтк,трябва да питам мъжо и сигурно ще стане след няколко дни,докато стои включен зарежда ли се батерията,защото никъде нищо не мига и не мога да се ориентирам  newsm78 Предполагам мога да го използвамбез още да е регистриран - да прехвърлям свалени от читанката файлове?И знам,че отголу до изхода за кабела е копчето за изключване на устройството,но докато е включен кабела към компютъра не мога да го изключа май,не изгасва  екрана  newsm78 Извинявам се за аборигенските въпроси,гледах и клипчето в Ютюб,но там го включват и регистрират направо а при мен засега няма как да стане,дано някой ми отговори,благодаря предварително  Praynig

# 544
  • София
И аз да попитам, как се споделя съдържание, във фейсбук, например?

И речници от къде мога да намеря?

Благодаря предварително   Hug

# 545
Момичета,моля за малко помощ - сега си отворих получения Киндъл 4,включих с кабела към компютъра,засега не мога да го ресгистрирам,понеже незнам паролата за бтк,трябва да питам мъжо и сигурно ще стане след няколко дни,докато стои включен зарежда ли се батерията,защото никъде нищо не мига и не мога да се ориентирам  newsm78 Предполагам мога да го използвамбез още да е регистриран - да прехвърлям свалени от читанката файлове?И знам,че отголу до изхода за кабела е копчето за изключване на устройството,но докато е включен кабела към компютъра не мога да го изключа май,не изгасва  екрана  newsm78 Извинявам се за аборигенските въпроси,гледах и клипчето в Ютюб,но там го включват и регистрират направо а при мен засега няма как да стане,дано някой ми отговори,благодаря предварително  Praynig

Aко си го взела от Амазон, би трябвало даже да е регистриран... иначе аз съм с Киндъл ПейпърУайт. Там където се вкарва зарядното има светлинен индикатор. Като се зарежда свети в оранжево, а когато е зареден свети зелено!

# 546
  • Враца
И аз да попитам, как се споделя съдържание, във фейсбук, например?

И речници от къде мога да намеря?

Благодаря предварително   Hug

За да споделяш във ФБ и туитър, трябва преди това да добавиш карта в сайта на Амазон за 1-Click.
След това от настройките намираш manage social нещо си, зарежда ти се браузъра и от там линкваш фейбук или туитър акаунтите си.

След това предполагам като маркираш цитата трябва да има share.

На мен ми липсва интеграцията с goodreads. Много се надявам в следващи ъпдейти да я добавят.

# 547
  • ВАРНА
МОмичета,ако книгите са като снимани в PDF формат,пробвах конвертиране в MOBI и прехвърлих към Киндъла,вижда се снимката,но не мога да я увелича и трудно се чете,мога ли да направя нещо  newsm78

# 548
За такива книги, първо ги оправям с една много хубава програмка и след това с калибрито си ги конвертирам в моби и нямам проблеми с киндъла.

# 549
kokoshinkata, може ли да кажеш името на програмата, че не мога да отварям линковете от замунда така Peace Минавам през прокси и така директно не ми се отварят.

# 550
  • София
Програмата е ABBYY FineReader  Peace. Аз също я ползвам понякога, много е удобна за разпознаване на текстове от ПДФ файлове.

# 551
Благодаря Hug

# 552
  • София
Постоянно следя темата, но......човек пропуска онова, което не го интересува в момента. Wink Пуснах търсачката за Nook, но ми върна като резултат само началния пост, затова ще питам пак и се надявам да не ми се сърдите. Laughing

Мой колега си купи Nook Simple Touch with Glowlight. Разгледах го и много ми хареса. Simple Smile
Размислям се дали да не си взема. Blush  Интересува ме как стои въпросът с тегленето на книги от Barnes&Nobles, защото прочетох, че при регистрация на устройството искат валиден американски адрес. newsm78  Ще съм благодарна, ако някой сподели повече информация. Hug

# 553
     Свалих си ABBYY FineReader, но ми дава, че PDF файла е кодиран и не може да го преобразува. Явно пропускам нещо, щом не се получава. Момичета, помагайте  Simple Smile

# 554
  • София
Явно има парола и ще трябва да свалиш програма за премахването й  ooooh!. На работа съм и няма как да погледна коя ползвам на домашния компютър, довечера ще погледна, стига да не забравя  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт