Хипоспадия - тема 2

• 77 955
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Върнахме се от прегледа. В нашата епикриза има такива неща написани, че ми настръхна косата. Педиатъра такива неща е написал, че сърцето ми спря от мъка.  Sad
Пишката не е изкарана цялата все още. С изграждането на канала щяла да придобие съвсем нормален вид. Имам чувството, че ни чака дълъг път да извървим. Май месец сме на преглед да види колко ще е пораснал пишока.

Днес звъннахме за генетичните и ни казаха, че всичко е нормално  Praynig Какъв падна от сърцето ми  Praynig
Днес ми е и рожденик. Да ми е жив и здрав.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 14:31 от MuJIuHka

# 16
Върнахме се от прегледа. В нашата епикриза има такива неща написани, че ми настръхна косата. Педиатъра такива неща е написал, че сърцето ми спря от мъка.  Sad
Пишката не е изкарана цялата все още. С изграждането на канала щяла да придобие съвсем нормален вид. Имам чувството, че ни чака дълъг път да извървим. Май месец сме на преглед да види колко ще е пораснал пишока.

Днес звъннахме за генетичните и ни казаха, че всичко е нормално  Praynig Какъв падна от сърцето ми  Praynig
Днес ми е и рожденик. Да ми е жив и здрав.
супер много се радвам че изследванията са добри, и че тези тревоги са зад гърба ви.. Поздравления.
Честит рожден ден, да ви е жив и здрав, много щастлив.  newsm59

# 17
MuJIuHka, много се радвам за добрите новини !!! Какъв чудесен подарък за вас , не е малко да отхвърлиш такъв "камък"  наистина Hug! Да ви е живо и здраво момчето и това, през което минавате сега, да остане най-голямата трудност - за напред - само усмивки и хубави моменти!  happy bd

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 18:03 от June

# 18
MuJIuHka честит ти рожденник и от мен, малко на патерица, но по- добре късно, отколкото никога. Да ти е жив и здрав и много весело детенце   bouquet  bouquet  bouquet

# 19
  • Лудогорието
Честит рожденик на MuJIuHka Да ви е жив и здрав!  Hug  Малко на патеричка, но не ми се поглежда компютър напоследък-много ми е натоварено в работата  Rolling Eyes
Радвам се за резултата от генетичните изследвания. Другото ще се оправи-имай вяра.  Peace

# 20
Майчета и аз да Ви се оплача и ние сме с фистула при това много голяма,направо е втори канал.(Такова и Кюркчиева оперираха на 28.11.)Всеки път го карам да се изпишва прав в легенче,за да мога да наблюдавам от къде идва струята.Направо съжелявам,че въобще започнах цялата процедура,само за едната му суета.Защото по думите на Такова щял да я показва някъде след време,а тя сега е ужасна гледка,не знам как ще изглежда след  години.Моля Ви напишете ми какво се прави в такива случаи и какво ни очаква.

# 21
Не се притеснявай предварително. Обади ли се на Такова да ѝ кажеш за фистулата? Защо трябваше да правите операцията? Заради фистула ли?

# 22
Майчета и аз да Ви се оплача и ние сме с фистула при това много голяма,направо е втори канал.(Такова и Кюркчиева оперираха на 28.11.)Всеки път го карам да се изпишва прав в легенче,за да мога да наблюдавам от къде идва струята.Направо съжелявам,че въобще започнах цялата процедура,само за едната му суета.Защото по думите на Такова щял да я показва някъде след време,а тя сега е ужасна гледка,не знам как ще изглежда след  години.Моля Ви напишете ми какво се прави в такива случаи и какво ни очаква.
Не се притеснявай-писала съм, че като се прибрахме след операцията, която беше преди 3 месеца,щях да припадна, като видях,че пикае от 3-4 места, но след около 3-4 дни струите от които пикаеше станаха 2, след около седмица-една и така е и досега-не знам фистули ли бяха това, от вътрешни конци ли? На контр. преглед Такова каза, че нямаме фистула и че щом досега нямаме значи е малко вероятно да се получи Praynig така, че не се тревожи-още е много рано да си правиш заключения. Дано всичко се оправи при вас-късмет Hug Praynig

# 23
Благодаря Ви майчета за бързите отговори!Нашата операция беше за хипоспадия,по думите на някои доктори е поносима,а по думите на Такова-коронарна,а на Момчилов -корпорална.Две мнения за 1 ден.Такова обясни,че се налага операция защото  се опикавал,(което не беше така),сега вече ще се опикава с тези дупки и че след време ще я показва някъде и няма да е красива за показване.Вчера сина ми и той видя от къде пиша и ми казва- мамо,аз имам 2 дупки.Тази операция я водели козметична и затова се реших да е като другите момченца.Но сега се опреквам,че подлагам сина си на всичко това,той се травмира,макар,че е голям и всичко му обясних.Плачеше в болницата до малките часове и ме питаше-Мамо,защо на мен ми се случва всичко това?Ще звънна на Такова,но тя по телефона какво може да направи,на 21.12. ни вика на контролен.

# 24
Напълно те разбирам, теб и синът ти.  Hug
Но нали ВСЯКА хипоспадия трябва да се оперира? Детето ще расте и не се знае дали това няма да му попречи да води пълноценен сексуален живот и да има поколение.
Не се упреквай и обвинявай. Ако знаеш колко съм плакала и питала защо на моето дете, защо??? Но уви малщанс. Да са живи и здрави, а хипоспадията е поправима. След една, две, шест операции и идва края. Все някога идва, така че стискам палци в най- скоро време да дойде края и за вас.
Ние сега тръгваме. Ето до година сме на контролен през м. май и ако чурата е порастнала ще оперират септември. При вас поне си е нормална а на моя син се води микропенис и не знаеш колко ми е тежко като прочетох това в епикризата. Всичко ми се обърна. По думите на Такова след операцията трябва да започне да расте. Дано, дано, всеки ден се моля всичко да е наред и да расте.

# 25
Благодаря ти за разбирането,но нали знаеш,че всеки си мисли,че неговия проблем е най-сериозен.Добре, е че твоето детенце е малко и няма да помни.Колко време след изписването се продължава с превръзките?

# 26
на мен ми каза 1 седмица, през два дена да я сменям, но при нас операцията беше само за изправяне. ако имаш притеснения се обади и попитай. аз така направих срам не срам. тя жената ми обясни, ама аз все едно не бях там и нищо не запомних.

# 27
Отдавна не съм писала, но изчетох старата тема и се ужасих колко  много дечица имат усложнения след операцията.
Покрай операцията на моето дете се бях заровила и в медицинска информация. Според това, което намерих, усложненията често се дължат на недобра оперативна техника (най-вече лоша хемостаза по време на операцията).
И тук да кажа, че видях пишока на сина ми ден след операцията. Не е имало корички, рани, отоци... Беше си пишок. Виждаха се само кончета.
При последния ни преглед Джинович ми заръча да следя "струята на пишкане - само това". Това бяха точните му думи. Т.е. той беше сигурен, че няма да има фистула.
Знам че проблеми могат да възникнат и години след операцията, та тогава го попитах кога мога да си отдъхна, че всичко е наред и вече няма опасност да възникнат усложнения. Отговорът му беше "утре"  Simple Smile
По статистика усложнения при такива операции възникват в около 10% от случаите. Според споделеното тук от майките, честотата на проблемите в България е несравнимо по-висока. Надявам се лекарите ни скоро да стигнат колегите си от чужбина.
Успех на всички и бързо и пълно решаване на проблема на всички дечица.   Praynig

# 28
  • Лудогорието
Хайде и ние да се отчетем. На 11.12 малкия беше на преглед-майка ми го заведе, че аз бях на работа. Фистули-2 броя, не били страшни, през септември ги зашиват и "горещо се надяват да е за последно този път". Дано да е така  Praynig Изчакват една година за да се кръвоснабди мястото и да зарасне по-лесно и по- бързо.
Ами това е за сега  Hug

# 29
Хайде и ние да се отчетем. На 11.12 малкия беше на преглед-майка ми го заведе, че аз бях на работа. Фистули-2 броя, не били страшни, през септември ги зашиват и "горещо се надяват да е за последно този път". Дано да е така  Praynig Изчакват една година за да се кръвоснабди мястото и да зарасне по-лесно и по- бързо.
Ами това е за сега  Hug
пожелавам ви да ви е за последно, и повече да не се и сещате за уролози.

Общи условия

Активация на акаунт