Хипоспадия - тема 2

• 78 020
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
marychery какво озна4ава това : "......разбира се синът ми никога няма да прилича на нормалните момченца.?" Нали операциите са за това, мом4енцата да нямат занапред проблеми, репродуктивни, функционални, сексуални....? Видимо ли е по-разли4но пишлето от нормалните?
?????? ако може marychery[ да сподели

# 586
  • Лудогорието
Навремето д-р Момчилов ни беше изписал хормонални инжекции за да се отпусне тъканта преди операцията. Забравих им името, но на мен ми ги изписаха за задържане на бременността, преди да забременея с баткото. (тогава загубих бебето  Sad )
Четох описанието на това кремче - не е никак безобидно. Трябва да се внимава с него  Naughty Все пак вкарваш хормони в организма на дете.
Благодаря за пожеланията- дано да ни е за последно!

# 587
Да видимо пишлето е по-различно. Относно репродиктивните способности,  за това само може да се надяваме че всичко ще е ок. Иначе на външен вид просто няма как да прилича на останалите момченца. Но това не ме притеснява ни най - малко стига да има за в бъдеще нормален и пълноценен живот като мъж.Всички у дома полагат усилия Михаил да не се чувства различен и засега имаме много голям успех.

# 588
Относно репродуктивните способности, лекарите каква гаранция дават?

# 589
Здравейте момичета, днес сутринта бяхме на ТЕЛК. Прегледа беше общо 5мин, в 12ч ми казаха да отида да взема решението - 50% с чужда помощ, заболяване: коронарна хипоспадия с дивиация на члена. От общо 4 лекарки вътре, само една преглежда и пише и даже и тя толкова разбира, всичко е вятър и мъгла. Преписа това, което д-р Такова е написала в амбулаторния лист. В социалните се ходело след две седмици, защото през това време решението подлежало на преглед и от други комисии и съответно може да имат възражение. Ама аз мисля и по-рано да отида да видя какво ще ми кажат, мисля, че и така ще ми вземат решението. Това е засега, дано със социалните да нямаме много ходене, писане, чакане и главоболия. Успех на всички!

# 590
petuca@abv.bg,
моля те, ако имаш време, напиши каква е процеурата за телк-а, че аз ще подавам скоро, много ми е трудно с придвижването, искам да си организивам нещата.
Доколкото разбрах: подавам документи (къде?), след това ми пращат писмо с дата и час за комисия, после с евентуалното решение от комисията къде отивам?
Благодаря ти предварително.

# 591
Tanisha, документи за ТЕЛК се подават в РКМЕ (регионална картотека на медицинските еспертизи), т.е ТЕЛК-а в твоя град. Медицинско направление за ТЕЛК от личния лекар, копие на епикриза от родилното или ако имате друга такава, амб.лист от прегледа при д-р Такова или друг уролог, копие на лична карта и акт за раждане. Дават ти вх.номер и после ти пращат писмо с дата на комисия и какво друго да носиш ( по-горе бях описала какво още се изискваше в писмото). ТЕЛК-а се получава на деня на комисията и с него се ходи в районното соц.подпомагане за подаване на документи за изплащане на съответното обезщетение, но там още не съм ходила и не ми ясно какво се подава и колко се чака. Ако някой има инфо може да сподели.

# 592
 petuca@abv.bg ,аз отидох веднага в социална служба и ми приеха документите,това беше на 24.03.На 17.04 ми изплатиха сумата със задна дата за 3 години назад.....Не очаквах,че толкова бързо действат....очарована съм от институциите този път!!!

# 593
А как се определя сумата, ако е 50% колко лв. е? Аз днес ще подавам.

# 594
Имам две деца и общата сума, която получавам е 390 лв. За едно дете предполагам ще е 340 лв.

# 595
При операцията за затваряне на фистула има ли катетър, трябва ли детето да е с памперс? Започнах да уча баткото да пиша на гърне и през деня го държа без памперс.

# 596
  • Лудогорието
Има цистофикс. Докато беше малък от операционната искаха памперс-придържал по-добре цистофикса и оперираното място. Последния път не искаха, но баткото беше на 4,5 г. Изпитват лека болка и страх, когато искат да се изходят по голяма нужда.

# 597
А за цистофикс заради всяка фистула ли слагат? При нас се отвори старата дупчица, която нарочно бяха направили за да пишка от там при първата операция.
Как забравих да попитам колко се заплаща, а и Такова нищо не ми каза  ooooh!

# 598
  • Лудогорието
Ами, какво да ти кажа... Ние затваряме фистули вече 3 пъти в Токуда и всеки път има цистофикс. Първия път платихме 500, втория 300, а третия-нищо, но бяхме в самостоятелна стая (която плащахме само последния път, т.к. преди ги нямаше правилата за самостоятелните стаи).  Rolling Eyes
Ох, пак наближава времето...

# 599
Здравейте,момичета  HugВчера бяхме на контролен преглед при др.Такова. Всичко е наред.Каза,че повече няма да имаме нужда от нея.Този път си попитах всичко което ме интересуваше:
1.За растежа на пишлето каза,че си е идеален просто е потънал в тлъстинки (нашия си е пълничък), натисна го отстрани и ми показа.
2. За кожата която се е събрала в момента отгоре и седи като гъбка ,ще се изпъне с растежа
Помолих я да му види и бъбреците и там вс е наред.
Пожелавам и на вас,всичко да приключи възможно най-скоро.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт