Хипоспадия - тема 2

• 77 952
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
Нямах време да изчета всичко от предишната тема, но разбрах, че повечето вече сте минали по няколко операции. Ние сме на 2г. и 9 м. и другата седмица ни предстои дългоочакваната операция. От както сме навършили 2г. чакаме да ни определят дата и все отлагахме, то не беше ремонт на болницата, преди това лятото не било хубаво и още няколко причини и така мина почти година. Нашата операция ще е в Плевен. Искам да ви помоля за някакви съвети, много се притеснявам как ще мине всичко, дали ще успеем да лежим и да зарасне всичко, защото доктора ни каза, че ако се пипне или дръпне лепенка или нещо друго и се отлепи раната, всичко се проваля и ще трябва друга операция. Инъче нашият проблем не бил голям и само с една операция ще мине, но взех да се съмнявам, може би на всички казват така, само се моля,  всичко да мине наред и детето ми да се възтанови бързо.  Praynig Благодаря ви предварително

# 61
  • Лудогорието
ANDJELINA мисля, че ще е добре да се допиташ до второ мнение  Peace
Може би вече си го направила и си взела решение. Лично аз трябваше да се допитам до друг лекар и не то направих, за което съжалявам до ден днешен.  Rolling Eyes
Успех!

# 62
ANDJELINA, maimunka07 е права. Моя съвет е същия. Ако не си се консултирала с друг лекар направи го. Моя син беше почти колкото твоя, на 2г и 6м. Държа се чудесно на първата операция (да уточня, че имаме 4), може би защото не знаеше точно какво става и аз не знам. Мина леко, но не с очаквания ефект. Подготви се с болкоуспокояващи, не знам как е в Плевен, но аз където съм била си ги носех. Обичайните неща, които си ползваш. И моя съвет е не отлагай, колкото по- големи стават е по- трудно и за двама ви.
Желая ви успех от все сърце, всичко да мине леко и да сте живи и здрави.

# 63
Благодаря ви, ние вече имаме дата за другата седмица, но той леко покашля и май ще се обадя, че няма да се явим. Как се процедира, те ли преценяват дали е здраво детето за упойка или аз да си преценя? Маймунка, ако не е много лично и нахално, защо съжаляваш, какво по различно можеше да се случи, ако беше се консултирала с друг, не съм чела другата тема, може и да си споделяла.

# 64
Педиатъра ще прецени. Преди операцията ще бъде прегледан от него и после посещение при анестезиолога.

# 65
ANDJELINA аз също бих ти казала да си направиш още една  консултация. Важен е оперативният подход и метод, за успешният край. Но гаранция никога няма. Важно е да не се настроиш, че ето ще има втора операция. Напротив, Михаил е опериран с една успешна операция. Така че, успех.

# 66
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 67
Успех, ANDJELINA! Hug Да ви кажа как мина нашият контр. преглед. Ние нямаме фистули, но пишкаме не точно от върха. Д-р Такова каза, че последното шевче е изтървало и така сега пикаем на около 2 мм. от върха-аз си го виждах, че е така. Д-р Такова каза, че ако много държа да е от върха-пак може да го оперира, но не си струва риска и мъките. То всъщност почти не се забелязва-трябва да се вгледаш и да си специалист, че тогава да разбереш. Тя каза, че и като порасне-няма да се забелязва и че белезите от шитото ще изчезнат и че това, че пикае малко под върха няма да му пречи в нищо. То е ясно, че няма да си мъча детето пак, щом като няма да му пречи и все пак......дали това беше успешна операция? Вашите мъници откъде пикаят-от върха ли? newsm78 Hug

# 68
maca-niki2008 , аз да кажа за нас. Още в началото и аз си представях, че всичко ще се изпипа както е в "оригинал", но д-р Момчилов ме разочарова- не можело. После като отидохме в Токуда и д-р Такова го оперира, естествено можеше, но и нашия шев изпусна, та сега също е изместени, това не му пречи, струята му е отлична и се изхожда напред, само че се появява капка на старата ни дупка  Cry Ох така искам вече всичко да приключва. baby_neutral Нашия профилактичен преглед е април месец. Та ще видим от тук накъде сме.

# 69
Това че няма да уринира точно от върха не ми се струва, че е проблем. Не знам за репродуктивността един ден дали няма да е от значение?
На моето момче пишката не е отгоре над тестисите, а малко отдолу и според Такова когато изгради и канала, тогава ще придобие завършен вид. Понеже е с цистофикс не знам дали има фистула.

# 70
При Михаил също има леко изместване, но до този момент не му пречи по никакъв начин. Опериран е и от херния 2 пъти, говорихме и с проф. Бранков. Той веднага забеляза изместването, но каза, че не би трябвало това да е проблем.

# 71
  • Варна
Явно този последен шев много често изпуска - и при нас е така. Понеже Такова е оставила повече кожа за евентуални фистули(слава богу нямаме) мислим на есен да отидем да я отстрани и така да сложи и последния шев. По нейни думи престоят е само 1 ден.

# 72
Явно този последен шев много често изпуска - и при нас е така. Понеже Такова е оставила повече кожа за евентуални фистули(слава богу нямаме) мислим на есен да отидем да я отстрани и така да сложи и последния шев. По нейни думи престоят е само 1 ден.
Simple SmileДано да е така, защото аз разбрах, че има риск, но като отидете да ви махат излишната кожа-питайте пак и ако няма да има риск от фистули или други усложнения-добре Peace

# 73
Ние днес бяхме при педиатъра и тя ни пусна изследванията за операцията, според нея е здрав, там ще ни прегледат пак. Утре сутринта ще ги направим и в четвъртък заминаваме, дано всичко да мине добре и бързо да се прибираме. Колко дена се стои в болница след тази операция, то при всеки е различно, но ще ми е интересно да чуя мненията ви и като се приберем с катетър ли ще сме къщи, а за акото как става?

# 74
  • Лудогорието
Престоят в болницата е различен-4 до 7 дни-зависи от сложността на операцията и др. Катетъра ще го махнат там и докато не се изпишка няма да ви пуснат. Първите три дни ще имате абокат, който трябва да пазиш- ще му вливат АБ превантивно. Катетъра също трябва да пазиш-да не го усуче или дръпне малчугана. Вземи си обезболяващи задължително. Ние започнахме операциите от годинката, така че винаги си носим памперси-така детето се чувства по-добре, не му се опъва толкова маркуча от катетъра.
Колкото до второто мнение-ние сме от Разград и чрез познати, ходили на операция се насочихме към Кюркчиева-тогава беше в Пирогов. Няма да повтарям колко неприятно се държа и как ни викаше на частни прегледи в кабинета си. Не си даде труд да ни обясни какво точно ще направи на детето и така се оказахме със смъкнато каналче от главичката в основата на чурката -така било по учебник. Изумлението беше голямо. Месец след операцията каналчето почти зарастна-можеше да изтървем детето ако не бяхме реагирали. Насочихме се към Момчилов-повтори първата операция и оплю колежката си  Shocked След 8 месеца решихме да върнем каналчето на мястото му, но се образува фистула седмица след като ни изписаха. Вместо от главичката пишкаше от областта на кожата сантиметър под гравичката. И той се опита да ни убеди, че от там излизал катетъра  Rolling Eyes  И сега сме при Такова-2 пъти се опитваме да затапим фистулата-сега пишка от 3 места-една широка струя от главичката(не точно от върха) и малки струи на кожата. Много стана  Tired Такива операции сега Такова се опитва да направи на един етап. Та за това трябваше да потърся и друго мнение още тогава.

Общи условия

Активация на акаунт