Хипоспадия - тема 2

• 78 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Да, не мисли предварително за фистули.
Моя син няма фистули, но старата дупка, която бяха направили се отвори. Съмняваме, че не беше добре зашита, но както и да е.
При втората операция се прибрахме с катетър в къщи /този, който излизаше от пикучния мехур/ и след 10на дена отидохме да го махнат.

# 526
  • Лудогорието
Не съм влизала от доста време и се учудих, че има такова развитие по темата.  Simple Smile
Аз като ветеран в операциите (7 до тук) вече съм претръпнала  Sad Сега предстои нова, надявам се последна  Praynig Важното е да си спокойна пред детето, защото то усеща всичко. Моят син скоро ще навърши 5 години и вече си говорим спокойно за това, което предстои. Когато беше мъничък го излъгвах с нова играчка след операцията (казвах му,че леля докторка му я е оставила, защото е бил много послушен). По принцип той си е спокоен, учудващо за всичко, през което е минал... Най-трудно ми беше да го оставя втория път, защото анестезиоложката от Пирогов внезапно се сети, че при първата ни операция е направил алергичен шок и без малко да го изтърват  Shocked И така пием превантивно Ериус преди всяка операция. В Токуда всичко е много спокойно.
На 15-ти сме на преглед и ще решим кога ще е присаждането на кожа, че да се отървем от тези фистули вече!

# 527
dany0805 , вие май в Пловдих искахте да я правите , нали така беше? А защо да не може по градове да се прави и всички отиват в София. Толкова няма ли запознати и добри специалисти в градовете. Има коскуджами ти доценти в по големите градове... newsm78.Никой ли не е правил операция за изграждане на канала в друг град?  newsm78                                                                       

# 528
Най-трудно ми беше да го оставя втория път, защото анестезиоложката от Пирогов внезапно се сети, че при първата ни операция е направил алергичен шок и без малко да го изтърват  Shocked И така пием превантивно Ериус преди всяка операция. В Токуда всичко е много спокойно.
На 15-ти сме на преглед и ще решим кога ще е присаждането на кожа, че да се отървем от тези фистули вече!
Е това не са ли ти го казали още тогава?Ужас.Ами ако не се беше сетила? Те не го ли записват някъде в епикриза , или някакъв друг документ? ShockedА мен точно упойката най-много ме притеснява. То всъщност това е опасното за детето. Там е най-големия риск за живота му. Cry

# 529
Ами ако беше друга анестезиоложка? И не знаеше?

# 530
Здравейте, Simple Smileслед като изчетох темата,реших и аз да споделя нашите преживявания.Имаме двама прекрасни сина.Големият Калоян е на 5 години и половина.Той е с хипоспадия,а малкият ни Росен е на 1,5 г,той няма проблеми.След дълго лутане и консултации с лекари в София и Плевен,направихме операция в Токуда при др Такова.Адмирации за нея и за персонала на отделението  .Операцията беше януари 2012г,Калоян беше на 3 годинки.Останахме точно 7 дни.Хипоспадията му не беше от най-тежките,но имаше и изкривяване.За щастие операцията беше успешна и нямаме фистули,но ни се наложи да влезем още един път за премахване на хидроцеле в тестисите.Второто ни влизане беше за една нощ януари 2013г.Скоро трябва да отидем на контролен преглед.Мисля ,че всичко е наред,но ще изчакам др.Такова да го каже.Единственото нещо което ме притеснява е ,че ми се струва че пишата не расте Thinking...Написах всичко в няколко реда,но ако го описвам подробно,ще трябва книга да напиша Grinning.Темата е доста изчерпателна и полезна,но винаги има и още въпроси и още и още....

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 16:37 от teonce

# 531
А говорила ли си по въпроса с д-р Такова? То и на мен ми се струва, че не расте, но като разговарях с нея, ми каза, че си е наред. Само заради анатомична особеност пишока е малко по- скрит, но също по нейните думи това по никакъв начин няма да пречи за в бъдеще. Явно това бъдеще тревожи нас майките. Дали всичко след няколко /3-4-10-15/ години всичко с нашите вече пораснали момчета ще е наред  Crazy

# 532
 MuJIuHka ами май съм пропуснала да я питам,защото като вляза в кабинета и сякаш оглупявам Shocked искам да питам много неща,а накрая нищо не съм питала.Но една майка на др детенце и тя така си мисли ,че не расте и каза,че я е питала ,но и на нея не и е дала конкретен ясен отговор.До края на месеца мисля да отидем,и ще споделя  Simple Smile

# 533
споко, и аз сякаш оглупявам като вляза в кабинета  Mr. Green  ooooh! моля те, след прегледа сподели какво са ти казали  Praynig

# 534
Здравейте, и аз исках това да ви питам. И на мен ми се струва,4е пишлето е малко ( той е само на 6м де), но е едно такова като гъбка. Дали заради хипоспадията (нашата е най-лека с леко изкривяване) пишлетата на мом4етата са по-малки или така ни се струва на нас майките и има ли изобщо някакъв функционален проблем пишлето с хипоспадия?

# 535
ако има изкривяване, ще пречи на правилната ерекция, а изместената дупка за правилното изхвърляне на спермата /извинявам се за подробното описание/  Blush
нямам представа един "нормален" пишок колко е дълъг за същата възраст  newsm78
може и заради кожата, която не покрива главичката визуално да изглежда по- малък  Rolling Eyes

# 536
На мен ми се струваше ,че не расте още преди операцията.Точно както го описваш като гъбка изглежда заради многото кожа.Той беше на 3г. вече,когато направихме операцията.Сигурно си има значение че са с такъв проблем,но задължително ще питам като отидем и ще пиша.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 19:20 от teonce

# 537
А изправянето какво представлява? Доколкото разбрах от Такова се цепва отдолу кожата, която е по-малко и дърпа пишлето надолу и се взема от горната кожа, която е пове4е и при нас е като ка4улка на глави4ката, даже не мога да го забелвам, тя ще го забели и явно обреже за да вземе кожа за изправянето. Правилно ли съм разбрала?

# 538
За изправянето ето какво пише в нашата епикриза от операцията:"При огледа се установи гландуларна хипоспадия със значително изкривяване на пениса,с къса и хипопластична уретра и множество персистираши хорди.Отпрепарира се члена и последователно се освободиха хордите до основата му до пълно изправяне.Изгради се нова уретра по  метода(еди кой си)Направи се пластика на препуциалната кожа. " цитирала съм дословно като пропуснах няколко по непознати термина. newsm78Доколкото разбирам за изкривяването имат значение тези "хорди" които са освободени.

# 539
Да ви кажа така подробно ми отговаряте, че някак си съм по спокойна. Защото то нали човек се страхува най вече от неизвестните работи. Простоооо незаменима информация получих досега. Браво.marychery , на каква възраст бяхте тогава?Като го взеха от ръцете ви разплака ли се? Оф сигурно е болезнено да си спомняте за това , мами... newsm45
Баз, моят син беше тогава на 1 точно навършена годинка. Всичко мина много леко, след операцията първият ден спа часове наред, на вторият се наложи да го обезболят, след това драмата беше само при смяна на превръзката. През останалото време се разхождахме, той тогава точно прохождаше, и играеше много с играчките които се бутат. Аз съм с доста желязна психика и не съм ревала, не съм се чувствала нещаствна и тъжна. За мен това беше необходимост и толкова. Но имам още 2 големи деца, които също са с по- две оперции, каката с 3. Така че, разчитах на психическата подкрепа от персонала, конкретно д-р Мирчов който тогава ни беше лекуващ лекар, всичко мина много леко. Ние също стояхме 7 дена в отделението.
А изправянето какво представлява? Доколкото разбрах от Такова се цепва отдолу кожата, която е по-малко и дърпа пишлето надолу и се взема от горната кожа, която е пове4е и при нас е като ка4улка на глави4ката, даже не мога да го забелвам, тя ще го забели и явно обреже за да вземе кожа за изправянето. Правилно ли съм разбрала?
teonce ти е описала подробно какво пише в епикризата. Горе долу това пише и в нашата. Общо взето нещата са доста сложни, имайки в предвид колко са малки дечицата и колко финно трябва да се изгради всичко.

Общи условия

Активация на акаунт