Веганството - да споделим опит - 11

• 44 986
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ето и извадката от форум офроуд (компютърът ми ме принуждава да пусна втори пост, за което се извиявам)

"В статията се споменава за изключително важните първи ТРИ ЧАСА. Това е т.н. "терапевтичен прозорец", в който трябва да се направят няколко важни изследвания и да се приложи ФИБРИНОЛИЗА - метод за "разтопяване" на тромба, запушващ мозъчен съд. Така проведеното лечение довежда до висок процент на пълно отзвучаване на оплакванията, тоест НЕ СЕ РАЗВИВА МОЗЪЧЕН ИНСУЛТ.
Всичко това би било много хубаво, но не е валидно в България. Цената на лечението и лимитите на НЗОК са такива, че за последните две години пациентите, лекувани с фибринолиза се броят на пръсти.
..... 2008 год НЗОК беше планувала средства за около 20 пациента, тази година средствата са за 89 човека (не се разбира коя година се има предвид) "Терапевтичния прозорец" вече е 4,5 часа, отпаднаха и възрастовите ограничения. 3-4 софийски болници и няколко в провинцията го правят.
Така че, ако все пак се наложи за ваши близки не губете време в чудене, чакане на личен лекар или линейки. Ако пациента е в съзнание - в колата и към неврологията.
...

Би трябвало да могат в ИСУЛ, ВМА, Окръжна болница - Св Анна, IV км - Св Наум, Токуда.
По неофициални данни най-голям брой тромболизи напоследък се правят в Токуда."

# 121
Честита Коледа, момичета  Hug !
Желая ви много любов и топлина, здраве и късмет! Обичайте и бъдете обичани  Heart Eyes

Скрит текст:
Аз като че ли се надявах нещо да стане на 21 декември... Нямам предвид падане на астероид, мощно земетресение или други подобни, а някакво събитие, което да ни накара да отрезнеем от алчността, консуматорството и жестокостта.
Знам, че повечето неща се случват бавно и постепенно /особено хубавите/, но много ми се иска светът да стане по-добър и повече хора да осъзнаят, че това зависи именно от нас.

# 122

Вчера бях сякаш окрилена, чувствах се лека като перце и сякаш усетих "нещо" необяснимо, което се носи във въздуха.

"Терапевтичния прозорец" вече е 4,5 часа, отпаднаха и възрастовите ограничения. 3-4 софийски болници и няколко в провинцията го правят.
Така че, ако все пак се наложи за ваши близки не губете време в чудене, чакане на личен лекар или линейки. Ако пациента е в съзнание - в колата и към неврологията.
...
Иска ми се да бях прочела тази информация 15г. по-рано...  Cry
Особено на днешния ден, когато много скъп за мен човек си отиде внезапно.

# 123
  • на острова на мечтите

Вчера бях сякаш окрилена, чувствах се лека като перце и сякаш усетих "нещо" необяснимо, което се носи във въздуха.

"Терапевтичния прозорец" вече е 4,5 часа, отпаднаха и възрастовите ограничения. 3-4 софийски болници и няколко в провинцията го правят.
...

Hug Кавото и да ти напиша, кавито и топли думи да ти кажа, знам,че ще продължава да те боли от загубата!Едно голямо гуш от мен и много много любов!

# 124
  • София
По темата за инсулта - трябва да се пие хомеопатична АРНИКА . И защо го разбирам чак сега, хем знам за какво служи арниката....
В конкретния случай е исхемичен инсулт - 2 пъти на ден Арника 30 СН за няколко седмици.

# 125
  • София

...

[/quote]
 И аз ако знаех нещо за инсулта преди 13год. нямаше да загубя най-близкия си човек, защото тя имаше от признаците, които са изброени..

# 126
След почти половин година без животински храни, добре ми се отразява, но само косата ми стана по-зле, може би ми липсват някакви витамини, минерали или нещо подобно.

# 127
Весело посрещане на новата година  Hug  bouquet

# 128
  • София

Честита Нова година! Да е мирна и щастлива!

Cotton_Soft , препоръчвам ти бирена мая, при мен подейства при косопад.

Относно недостиг на нещо от режим половин година- все се чудя как оцеляват хора, които не хапват суров плод и зеленчук с дни и седмици, сурово семенце или ядка  - никога, пълнозърнест хляб - абсолютно никога, студенопресовано растително масло - абсолютно никога....

# 129
  • на острова на мечтите
След почти половин година без животински храни, добре ми се отразява, но само косата ми стана по-зле, може би ми липсват някакви витамини, минерали или нещо подобно.
Имай предвид, че половин година е много малко и че организмът се чисти от всички токсични вещества, с които сме го тъпкали години наред. И аз се надявх на чудеса за моят псориазис, но засега само задържам ситуацията без лекарства. Аз съм тук от година и няколко месеца. давам си сметка, колко  път ме очаква да извървя в пречистване на тялото ми.
Е, да не забравя да ви пожелая една много успешна и благодатна нова година!!!!

# 130
  • ул. "Мечтание"
  tiptoe
След като си признах в темата "365 тайни от моят живот", че съм веган, може би е добра идея и тук да се представя официално.  Flushed Необяснимо ми е защо толкова се притеснявам да си дам това самоопределение, но това не е важно толкова.

Отдавна ви чета и винаги сте ми били много полезни и интересни с нещата, които споделяте!   bouquet

# 131
За много години! Simple Smile

Нощни очи, точно защото не е толкова важно за теб. Просто е част от твоя път, живот, развитие.  Hug
Много ми хареса преди време (лятото) какво беше писала по въпроса тук в алтернативния в една малко  Crazy тема - за и против.

В днешно време има много хора, които придават гоооолямо значение веган ли са, сурови ли са...сякаш кой знае какво геройство е станало.

Аз също страня от всякакви такива определения свързани с мен/нас.
И също така ми е дискомфортно като казвам, че съм от София. Реших от известно време, когато някой ме пита, да отговарям, че съм от едно софийско село. Последните години стана много престижно и модерно всички да сме от София...

# 132
# 133
  • ул. "Мечтание"
Вери Hug

Може би е защото не го намирам за нещо кой знае колко необичайно или странно, а ако си "лепнаЕ етикета хората ще започнат да ме гледат като още по-голямо извънземно безпричинно. То е по-скоро като да предпочитам един вид храна пред друг, защото ми е по-вкусно и се чувствам по-добре.
Все едно хората да се делят на Сладкищарци (тия дето обичат да си хапват основно сладичко) и Баничарци (тия дето си падат по банички).  Joy Laughing

Мисля, че се сещам за кой мой коментар става дума.  Wink

# 134
За много години, момичета!!!  Heart Eyes

Нощни очи Hug

Определенията не знам кой ги е измислил, но и аз ги избягвам... неестествено е. Човек е такъв какъвто се чувства, а не някакъв етикет, който описват в книгите или интернет. Вери, много добре го е казвала и то много пъти.
Някой мои познати ме питат от време на време дали все още съм "повредена", но не спря да ми прави впечатление и ограничих контактите с тях, за да запазя душевен покой.

Общи условия

Активация на акаунт