Веганството - да споделим опит - 11

• 44 991
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

знам, че това не е правилната тема, но може някой случайно да знае:
търся аудио за сваляне или стрийм на български за автогенен тренинг.
някой случайно да знае къде мога да намеря подобно нещо?  Thinking

# 136
  • София
Здравейте и от мен!
Аз искам да ви питам нещо друго Simple Smile
срещала съм из темата как някои от вас избягват бананите. Може ли да ми кажете по каква причина го правите? Приятелка ми е казвала, че чувала от хомеопат да не се ядат често, но не знаеше защо. Ще се радвам да споделите  Hug

# 137
Някой мои познати ме питат от време на време дали все още съм "повредена", но не спря да ми прави впечатление и ограничих контактите с тях, за да запазя душевен покой.
ooooh!Някои хора са големи простаци наистина.

Аз въпреки, че не съм веган си ви чета, момичета. Много ми е интересна темата и ви следя редовно, но рядко пиша. Просто няма с какво много да съм ви полезна. Hug

Малини, за бананите аз съм чела, че са един от най-сладките плодове и с много висок гликемичен индекс, предполагам това имат предвид като казват, че не трябва да се ядат често. newsm78

# 138
asyalein ,
Не мога да помогна, дано лесно намериш това, което търсиш.
Malini , за бананите знам, че са и алергени. Личен опит с моето дете- когато беше бебе. За високият ГИ Жълта Роза е права.
Решила съм да се пробвам с веганско тирамису Simple Smile
Ето по тази рецепта.
Има субтитри на много езици. Simple Smile

Имаше и един друг вариант с кашу , бадеми и сушени плодове, но тези продукти съм ползвала вече са вегански сладкиши. Затова сега избрах другата рецепта.
Момичета,  Hug
 Знам, че съвсем не е по темата, но не мога да се въздържа и ми се иска да споделя с вас.  Peace
Слушах речта на президента за НГ и се просълзих. Считам, че беше достойна - много съдържателна и осъзната. Сега съм в потрес от поредното хвърляне на толкова кал и помия заради нелепата подмяна на някаква си картинка. С какво си помагаме така и до къде ще стигне България ако продължаваме да  даваме път на низките страсти и опростачването Confused

# 139
За бананите - според хора, които повече са се интересували (аз не съм от тях), образуват слуз.
Аз като главно избираща и решаваща какво да включва менюто ни, гледам да не присъстват често. От цялото семейство само децата са склонни да налитат на тях. Има много други плодове. Сега са полудяли по райската ябълка.
Като пиша полудяли, значи че я търсят всеки ден, а не че ядат по 10 такива на ден. Wink
Така както някои практикуват 15-20-30 банана на ден. Wink За мен лично не е здравословно и е до време. Но забелязвам много народ се подвежда.

Take a smile, явно сме на една вълна с тирамисуто. Simple Smile Дояло ми се е от доста време от това, което ние си правим, но чакам да го съчетая с някое гости. Simple Smile И без това една наша позната иска да го пробва.
Ето негова стара снимка:
http://www.meetup.com/rawfood-319/photos/800997/#12588883

Сещам се, когато го правихме в самото начало как му сложихме нори водорасли в крема, защото в рецептата имаше айриш мос. Прочетохме, че и това е водорасло, обаче го нямахме. И с какво да го заместим - с нори.  Joy

Но се изкушавам да пробвам и тирамисуто от твоя линк.

По Коледа правих ето този сладкиш, но добавих от себе си малини и орехи; и без глазурата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51897.0

Речта на Президента я слушах. Хареса ми също. Но за останалите неща съм информационно затъмнена. И май по-добре.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 19:26 от Вери

# 140
Вери, за колко порции е рецептата за тирамису от Вашя портал? Четох, четох и сигурно недовиждам.
Май ще направя и този вариант. Подобна рецепта бях срещнала на друго място, където обясняваха, че айриш мос-а бил за стягане на крема. Аз имам гуаровата гума и мисля ако се наложи от нея да сложа.

"15-20-30 банана на ден"  ле-ле...и такова ли има? И има кой да се подвежда. Жалко.

В тази връзка- помните ли като писах веднъж тук за деструктивния позитивизъм?
Покрай едно мое попадане/пРопадане Laughing в друг  Форум, бях стигнала до извода за това явление. Много гурута, много бизнес, много нещо. ooooh!
Днес попаднах на статия по темата. За мен, в нея има изключително точни твърдения и анализи.
Позитивното мислене невротизира и прави хората зависими
Така че- пазете се и умната Wink

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 13:06 от take a smile

# 141
С голямо удоволствие прочетох професора. Брилятно написано. Дано изтрезнее народът...

"примитивизация и инфантилизация на населението"  Joy право в десетката.

"семинари"  Wink "гурута" - пълни ми душата...

"Когато ви се внушава, че избирателно трябва да използвате само положителните емоции и мисли, всъщност се осакатява вашата способност за критичен анализ и автономно действие" - така, така, кажи им го, Професоре. Simple Smile

"Човек трябва добре да си дава сметка за това, което преживява и чувства. А то не е само положително. Има неща, които ядосват, които плашат, които водят до фрустрация и невъзможност за действие. Заедно с това има неща, които вдъхват оптимизъм, надежда, радват." - да не приемаме нищо лично, а?! Simple Smile

Ошо, Мошо, споразумения, Руис-овци...и Руми го набъркаха, а преди 30-на години въобще не беше известен в България. Всички са оръжия за каузата.

Любов и светлина - нали това е девизът. Simple Smile

"за колко порции е рецептата за тирамису"
Take a smile, ти сега ме Фърли у тъча. Simple Smile Не е че недовиждаш, не е написано. Ама не очаквай да ти кажа да го резнеш на 4 или 6.  Joy
Ходих да вадя рулетки и метри. На горната снимка е във форма с диаметър 22см. Височина нормална. Според мен с изброените продукти и в такава форма могат да се изкарат 12-14 парчета.

"и такова ли има? И има кой да се подвежда."
Има, има. Ама течението нещо не ме кефи, защото не са убедителни в доводите, които излагат. А и са надъхани като тези, които ядат месо...

Да вметна само, че сладкишът, за който дадох по-рано линк (печения и веган), го правих с пълнозърнесто био брашно, кафява захар и кокосово олио. Не съм ползвала рафинирани продукти. Е, пак е лишено от полезност, живот и е пълно само с празни калории. Wink Тровя си семейството, какво да се прави. Simple Smile))))))

Отивам да си дослушам концерта на Ваня Костова, който ми носи хубаво настроение:
http://www.politika.bg/article?id=30112

Всъщност и тя е оплюта.

Hug

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 07:47 от Вери

# 142
Здравейте bouquet Отдавна не съм наминавала - предимно ви чета Simple Smile

Аз определено предпочитам аналитичното и критично мислене, макар да не ми пречат разните му там гурувци. Понякога ми допадат цитатите, които циркулират в пространството, а чии са - ми е все тази по принцип.

Искам да ви питам имате ли проблеми с кръвното? Моето от години е ниско и търся начин за нормализирането му, защото се чувствам отпаднала, сънлива, на моменти некоординирана и в този ред.

# 143
  • София
Както винаги искам по-често да пиша, но не става.
Malini  за бананите си получила доста отговори, аз ще добавя само, че аз ги избягвам както за себе си така и за детето поради факта, че са запичащи. Аз имам жестоки проблеми със запек от десетки години.
Rêveuse с ниско кръвно съм по рождение. Нормалното ми кръвно е 60- на 90, пада често и по-ниско. Лятото беше 40 на 80 нисък пулс имам също около 56 удара в минута. Припадала съм от ниско кръвно като дете. Лятото от горещините ми глъхнат ушите постоянно, причернява ми лесно. Това което ми помага са течностите- чай, айран(ако си веган- не става), вода, плодове на корем. Кафе не пия. Също и да се наплискам с вода и да полежа.

# 144
Вери, благодаря, ориентирах се. Количеството на бадемовото брашно ми се беше сторило бая.
Rêveuse , и аз от дете имам ниско кръвно. Помагат ми течностите. Чай с /лимон / и мед. Има и вегански йогурт. Добре е приемът на минерални соли да е по- висок. Движението, чистият въздух  и умереният спорт са също много важни. При много силно падане- релакс, лежане.Страдащите от ниско кръвно се нуждаят от поне 8 часа сън.

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 11:49 от take a smile

# 145
За много години, момичета!
Да сте живи и здрави, вие и вашите близки.
Много радост и благоденствие!

Бих искала да споделя с вас, че позната продва български бадем отгледан в района Сунгурларе,
не е обработван според нея, първа реклта е, вкусен, едър, опитах го.
Ако имате интерес, ще споделя нейните координати. Иначе живее в Бургас
Така можем да избегнем американския:)

# 146
Мен ме интересува.  Grinning
Бананите аз ги харесвам, но вече три пъти ми се случва след като съм яла банан, същия ден бебето се скъсва от рев и от свиване (кърмаче е).

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 02:40 от matzko

# 147
Момичета,
Честита 2013 година!
Нека бъде благословена за Вас и семействата Ви! Красиви неща да Ви се случват!

И, аз бих пожелала това - любов и светлина! и не виждам какво лошо има в това, че така е иронизирано тук.

Статията я четох преди дни, харесва ми, защото има добри наблюдения, общо взето с много думи професорът е казал нещо, което преди години прочетох обобщено в следната сентенция:

Силата на така нареченото позитивно мислене може да изглежда, че носи някаква полза в началото. Докосва те само на повърхността и избутва всичкия боклук под килима. Колко дълго може да остане там? Ден, два, месец, година, две. Всичко изглежда наред и прекрасно: "Действа!". И тогава забелязваш, че под килима започва да вони. Излиза много боклук.

Не е нужно да мислим позитивно. Не е нужно да мислим негативно.
Трябва да преминем отвъд мисленето, да разберем мисленето.
Мислите са като облак в пространството - те идват и си отиват.
Гледай и наблюдавай и ще видиш, че ще стигнеш до друго равнище на съществуване. Това си истинският ти. Това е свобода."

но не ми харесва в статията това, че понякога покрай основателно разкритикуване на дадено явление, се критикуват и неща, които не заслужават това. Позитивизъм и негативизъм са неща, изцяло свързани с нашия ум и неговите възприятия, иначе нещата, които се случват не са нито черни, нито бели, нито весели, нито тъжни, ние решаваме как да ги възприемем. Една Свами, която много харесвам, го казва простичко: Щом нещата се случват, значи те просто се случват - така трябва и така става. НО! Любовта е нещо съвсем различно и не разбирам защо трябва да бъде намесвана! Пропитото с истинска любов човешко същество не е неоснователно позитивно и хвърчащо с мечтите и сапунените си мехури насам-натам човече, а личност, чиито действия и мисли са осъзнато водени от Любовта и Доброто. Какво общо има това с позитивизма, питам аз? Извадени от контекста на позитивизма, любовта и светлината са истинските водещи конструктивни сили в света, това го вярвам силно.

Ане, силно се интересувам от бадемите!
Ще чакам контакти на лични!
Благодаря ти от сърце!

Банани обичаме и ядем. Колкото ни се яде. За мене всички плодове и въобще всичко, което е резултат от природата е прекрасно и единственото, което може да го "развали" са неразумните количества. Приемам обаче, че всички същества са различни, тоест - не всички са като мене, и не бих се отнасяла с ирония към това, че някой яде по 20 банана на ден и се чувства добре.  Peace

# 148
  • ул. "Мечтание"
Приемам изпитани идеи как да си забъркам хумус.

# 149
Щастливата , няма нищо лошо в любовта и светлината, разбира се и никой тук не ги иронизира като понятие./и жизнено кредо/ Фокусът беше в съвсем друга платформа, а именно - неетичното им използване като средство :как се спекулира, манипулира с цел придобиване на морални и материални дивиденти, например  Peace
Същото и за банаите. Самата аз съм изяждала 1 кг ябълки на веднъж. Като основно хранене. Не е там въпросът. Както Вери е писала- това е до време. И е индивидуално.
Когато обаче тръгнеш да агитираш и да подвеждаш навред- не навлизаме ли вече в други граници на етика, например? Simple Smile
И нещо на по- различна тема. Simple Smile
Много се радвам и те поздравявам за участието ти в бг- дамма. Интересни материали чета от теб и все по нещо научавам. Благодаря!   bouquet Hug Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 14:44 от take a smile

Общи условия

Активация на акаунт