Веганството - да споделим опит - 11

  • 44 994
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 682
Нощни очи, моята изпитана рецепта за хумус изглежда горе-долу така:
нахут (не съм сигурна за количеството, защото винаги на око сипвам; накисвам го за 10 часа поне), лимонов сок на вкус, 1 скилидка чесън, 3-4 пълни с.л. сусамов тахан, 2-3 с.л. зехтин, червен пипер, кимион и сол. Добавям черен пипер отделно, защото щерка ми е фен за хумуса. Лятото слагам домат, но това си е моя приумица.

# 151
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Мерси за рецептата!  Hug
Отдавна искам да си направя, сега имам всичко необходимо, даже снощи си накиснах нахут и малко по-късно ще пробвам.

Много сладурски подпис имаш!  Heart Eyes

# 152
  • София
  • Мнения: 5 245
А къде да търся нахут - при лещите и бобовете ли или се продава насипно?  Rolling Eyes

# 153
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Аз купувам суров нахут от "здравословния" щанд. Не знам защо не стои при останалите бобови.  Thinking

# 154
  • София
  • Мнения: 5 245
Мерси!  Peace

# 155
  • София
  • Мнения: 5 348
Веганска баница (беше по идея на приятелка, заедно я приготвихме Simple Smile )

Накиснато сурово кашу, средно счукано
Праз лук
Сусамено олио
Ким

Корите не се мажат с нищо, само се ръси от сместа и се навива

Отгоре малко олио и вода се наръсва.

Стана толкова вкусна, че другата баница (сирене, яйца и масло) остана на заден план Simple Smile
Аз бих добавила и овесено брашно+вода, за спойка.


Корите непременно без консерванти !  - Сърбиянка ползвам от години или пък от новите БИО кори на Хармоника( но те пак  са на Сърбиянка Simple Smile )

# 156
  • Мнения: 682
ЗаСлон, от къде купуваш Сърбиянка?

# 157
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Cantariny, хумуса стана супер!  Peace Мерси отново за рецептата.

Вече си имам две мазила за филийки (голяма съм сандвичарка  Joy). Една приятелка правеше нещо с тиквички, ама ще взема да й пиша един мейл какво беше и как се правеше. Thinking

Тая баница звучи вкусно.  Party Вкъщи правим със задушени праз и спанак. Става много приятно, особено ако мъжа ми не се улее с мазнината.  Crazy

# 158
  • Мнения: 5 714
Една приятелка правеше нещо с тиквички
Да не е т.нар. суров хумус?
Обикновено го правят с тиквички, а не с покълнал суров нахут.

# 159
  • Мнения: 1 732
Една приятелка правеше нещо с тиквички, ама ще взема да й пиша един мейл какво беше и как се правеше. Thinking

Тая баница звучи вкусно.  Party Вкъщи правим със задушени праз и спанак. Става много приятно, особено ако мъжа ми не се улее с мазнината.  Crazy
напиши , моля , после и тук рецептата  bouquet
Баница с праз, настъргани тиквички, спанак- различни вариации .... правя най- редовно . Не задушавам, направо сурови ги пека и става разкошотия Simple Smile
С ядки /кашу не съм пробавала. Интересна е идеята. Simple Smile

Със сурови тиквички правя "пастети" за мазане или обогатяване на салатата. Пасирам ги с авокадо, и всякакви други вкусотии според момента: кисели краставички, червено цвекло/ сурово, мариновано или варено/, тофу, ядки, семена, тахан, подправки......

# 160
  • Мнения: 682
Нощни очи, радвам се, че съм била полезна.  Hug
Аз лятото обичам да правя и хумус от тиквички. Не помня наизуст рецептата, но бих могла да погледна какво имаше вътре, тахан задължително се слагаше.

За мазане напоследък много правя пастет от слънчогледови кълнове. Такъв разкош - слагам лимонов сок, зехтин, чесън, спанак или магданоз (прилично количество) и пасирам... Може, вместо зелении да се добавят кисели краставички и копър и става идеалната "снежанка".

Тиквички през зимата май не е добра идея, нали (защото са извън сезона)? newsm78
Какви зеленчуци купувате? На мен много ми липсват салатите.

Таke a smile, аз си имам една отделна секция само с твои рецепти - винаги стават вкусни и сполучливи. Само не ми се получават запеканките... но вероятно фурната ми има също вина. Wink

# 161
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Една приятелка правеше нещо с тиквички
Да не е т.нар. суров хумус?
Обикновено го правят с тиквички, а не с покълнал суров нахут.

Напълно е възможно да е. Като ми отговори на мейла, ще споделя.  Peace

Тиквички през зимата май не е добра идея, нали (защото са извън сезона)? newsm78

Имам замразени домашна реколта. Това лято от всичко дето сяхме само тиквички и краставици брахме.  Crazy

Чудесни идеи споделяте, записах си ги. Peace
Май ще взема да претършувам старите теми за рецепти. По едно време си записвах, но не всичко ми представляваше интерес тогава. Сега сигурно ще ги погледна с други очи.  Grinning

# 162
  • София
  • Мнения: 5 348
С какви очи? Нощни?
 Simple Smile

Моля дайте рамо на изследавнията за ГМО , ето тук повече http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=625184.new#new

# 163
  • Мнения: 1 267
Да, защо да не постна телефончето за бадемите, трябваше в предишния пост да го направя.  Мариета, 0888317264, на глобул е.

Аз съм го подкарала на крем супи, без мазнина.

Картофи, праз, гъби.
Картофи, праз,броколи.
Леща обикновена/ червена, гъби, праз.
Тоя праз голяма работа Simple Smile

Хляб меся, не е вегански обаче, изгубих веганската рецепта нещо, моля дайте идея със сода.
За пълнозърнесто брашно рецепта, подариха ми 35 кг. в чувал Simple Smile

Cantariny, аз съм споделяла една салата с варени зелени домати, блендирани, или нарязани, праз, чушка печена белена консерва или замръзена, магданоз...страхотна е. Може и картоф, ако искате, но може и без.

Покълвах ръж, много гаден Simple Smile
Покълвате ли?

# 164
  • Мнения: 5 714
Ръж съм покълвала, но преди доста време. Използвала съм го за крекери или подобно. Така чист, към салата или към друго ястие не съм го яла.
Глутенови нещо като цяло рядко покълвам, не знам защо.

Содена питка правихме около Коледа няколко пъти. Рецептата си е на старото място. Да не досаждам с линкове.

Зеленчуци през зимата - моркови, зеле, броколи, карфиол, пащърнак, целина, земна ябълка, по принцип няколко вида ряпа, но нещо малко ядем от тях, картофи, цвекло, тиква, сладък картоф, гъби, праз. Варени кестени често приготвям.

Но и купувам зелении, магданоз, копър. Понякога зелен фасул и бамя, аспержи. Имам замразени грах и царевица, други зеленчуци също така. Червени чушки и по-малко от разноцветните камби взимам.

Домат, краставица, тиквичка, патладжан скоро не съм купувала. Тук лятото беше много хубаво и имаше прекрасна реколта - домати, ягоди и други горски плодове, дини,череши, праскови и нектарини...

Общи условия

Активация на акаунт