Веганството - да споделим опит - 11

• 45 060
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Мъхчетата на покълна елда приемат ли се за мухъл?  newsm78
Вчера забравих за нея, а тя вече беше покълнала, т.е. идеална за ядене.

# 241
И аз мисля като danilu - зависи от количествата. Освен това когато е Т обработена целулозата, не е така агресивна.
 danilu , Честита ти елда на кълнчета!  И нов пасатор:) Много интересни неща си споделила! За изражението на лицата на възрастните и информацията, която децата получават от него, съм гледала и аз филмче, но се отнасяше за ефекта му върху общуването, а не за храната.
Cantariny, не не са мухъл, а власинки. Simple Smile

Темичката ни едва крета. Фейсбукът е мощна сила Laughing

# 242
take a smile благодаря ти!  Hug Ти скоро беше писала за кълнове от елда, но не помня за тези мъхчета дали беше споменала. С удоволствие ще ги хапнем. Ние след житния режим се захранваме и за първи път се реших кълнове от елда да направя за салатите.
А във фейсбук също има леко затишие. Wink

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 18:43 от Cantariny

# 243
  • София
danilu, честито за пасатора - пожелавам ти да служи вярно докато ти писне:) а това за изрежението е интересно - да!

take a smile, темичката ни си е добре:) а за фейсбука, ако имаш предвид темата ни там - аз изключително рядко пиша - по-рядко и от тук; то се превърна място на неориентирани пубери и студенти, които си продават веганските блогове и идеи - изключително много се дразня; има и по-разумни хора, ама и те май-рядко се обаждат; та много си ни е добре темичката Simple Smile

# 244
За темата във фейсбук - това с продаването ми е убягнало, но взеха да се промъкват коментари от сорта "мърша, да си я ядат като им харесва", което ме дразни.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 10:40 от Impatiens

# 245
Дао, много си права....Wink
Всичко, което описвате, го имаше и преди година и нещо (вкл. и за мършата).

# 246
Изяснете ми "продаване на блог"  Embarassed, че нещо не ми е ясно.

# 247
  • София
имаш си блог за каквото и да е; ползваш специализирани страници във фейсбук и други социални мрежи да го популяризираш, като се набутваш навсякъде, където може, независимо дали те искат или не; изведнъж някой решава, че си голям спец в тая област и се почват едни интервюта - страшна работа; добиваш някакво ниво на извесност; след това към теб започват да валят поръчки я за вегански козунак, я за нещо друго; изобщо няма да споменавам кулинарните уъркшопи, които струват майка си и баща си, за да ги води "звездата"; и вече линковете ти във фейсбук не са просто споделяне на опит и желание да помогнеш - не, те водят към твоя блог, където ти зад много усмивки и позитивизъм вече продаваш; в момента, в който започнеш да продаваш .. е тогава е моментът на твоето падение (за мен)

а за изказвания от типа на "мършата", уау - тези хора са идеални за диктатори, а пък се знае, че зад всеки диктатор се крие един много мъничък комплексар Simple Smile най-добрият начин за противодействие е тотален игнор Simple Smile пробвала съм с вразумяване - аз ги критикувам, те си мислят, че дъжд вали (не исках да използвам по-грубият и оригинален вариант на фразата) - и се отказах

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 21:48 от Dao

# 248
  • София
Копирам ви покана

Здравейте!

На 16 февруари 2013 (събота) от 9:45 ч. до 12:00 ч., валдорфско училище "Проф. Николай Райнов" организира Отворени врати.

Скрит текст:
Ще видите по малко от всичко, което учат децата.

9:45 - 10:00 посрещаме гостите
10:00 - 11:00 - уроци във валдорфското училище
11:00 - 12:00 Въпроси и отговори

Новият ни адрес е: кв. Лозенец, ул. "Горски пътник"44.

КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО НАС?
с метро до станция "Джеймс Баучър"
трамвай 10 до спирка "Джеймс Баучър"

Очакваме Ви!

FB събитие:
https://www.facebook.com/events/484195754961168/?ref=3

# 249
Dao, разбрах - противоречието между споделянето на опита и търговията с него.
Замислих се за следното - човек има блог, пише си там, споделя опита си и после решава, че може да превърне хобито си в източник на доходи. Нали казват, че било хубаво да работиш това, което обичаш да правиш? Не виждам нещо нередно.
А начинът, по който този човек популяризира хобито си, както пишеш, че се набутва навсякъде  Simple Smile, ако ми става досадно /понякога дори и агресивно/ вземам мерки - отсявам това, което мисля, че ще е полезно за мен, отписвам от ФБ или напълно игнорирам  Simple Smile

# 250
От валдорфската градина така се изложиха, че и пари да ми дават детето си там няма да пусна.
То бива пълна липса на заинтересованост, но когато граничи с липса на елементарно възпитание е пълно безобразие.

Замислих се за следното - човек има блог, пише си там, споделя опита си и после решава, че може да превърне хобито си в източник на доходи. Нали казват, че било хубаво да работиш това, което обичаш да правиш? Не виждам нещо нередно.
А начинът, по който този човек популяризира хобито си, както пишеш, че се набутва навсякъде  Simple Smile, ако ми става досадно /понякога дори и агресивно/ вземам мерки - отсявам това, което мисля, че ще е полезно за мен, отписвам от ФБ или напълно игнорирам  Simple Smile
И аз мисля така. Иначе пак навлизаме в крайности, а нямаме право да съдим другите.

# 251
за фейсбука, ако имаш предвид темата ни там - аз изключително рядко пиша - по-рядко и от тук; то се превърна място на неориентирани пубери и студенти, които си продават веганските блогове и идеи - изключително много се дразня; има и по-разумни хора, ама и те май-рядко се обаждат; та много си ни е добре темичката Simple Smile

Joy Joy Joy
ох, Дао, добре, че take a smile ми подшушна да потърся нещо из твоите постове /за безопасните съдове за готвене става въпрос/, та видях какво си написала тук, ще падна, много добре си го описала - и в този, и в следващия си пост.  Hug Все пак, да не забравяме, че ФБ е място за САМОизява и възвеличаване. И наистина единствената стратегия е пълен игнор, макар че аз на няколко пъти не се удържам. hahaha

# 252
  • София
Нали казват, че било хубаво да работиш това, което обичаш да правиш? Не виждам нещо нередно.

малко е идеалистично не мислиш ли; в идеалния вариант това е така, но на практика - тези хора дали са регистрирани като юридически лица? плащат ли си осигуровки и данъци? издават ли фактури, касови бележки и цялата съпътстваща документация? правят ли им проверки от хеи??! това е гадното на блоговете - хора като теб си мислят, че това са добрички и "яки" хора, на които после си казват, защо да не им помогна да им тръгне бизнеса, ама те от самото начало са си користни, пък и ако искат бизнес - да минат в бялата икономика; не обичам приятелите ми да правят пари от мен без да ми го казват; да не говорим, че цялата истерия по някой или нещо, която може да се постигне в интернет ме отвращава, просто защото нещо е споделено хиляда пъти и няколко пубера са изръкопляскали отдолу не значи, че това нещо е стойностно, но това си е само едно от проявленията на живота, в който живеем - всеки преценя по външните признаци и не вижда в дълбочина (не е лесно, че е и времеемко), и ще ставаме все по-повърхностни, това се знае...

Cantariny, аз не съдя, споделям мнение, ако съдех, щеше да бъде страшно Simple Smile яд ме, че хората, включително и аз, са много наивни и продължават да бъдат, не само в това отношение

# 253
Нали казват, че било хубаво да работиш това, което обичаш да правиш? Не виждам нещо нередно.
малко е идеалистично не мислиш ли;

Аз това имах предвид, идеалния вариант  Simple Smile. Ще се допълня - човек да работи, това, което обича да прави и всичко да му е легално и законно  Peace
А за блоговете, които изпълняват поръчки за храна и на мен ми е минавало през ума дали са преминали съответните проверки /повечето най-вероятно не/. Признавам, че съм искала да поръчам от любопитство /не за да им потръгне бизнеса  Simple Smile/, но после съм се отказвала. Затова вариантите за мен са да запретна ръкави или да си купя същото или подобно нещо от магазина  Simple Smile .

# 254
  • на острова на мечтите
danilu, честито за пасатора - пожелавам ти да служи вярно докато ти писне:) а това за изрежението е интересно - да!
И аз мисля като danilu - зависи от количествата. Освен това когато е Т обработена целулозата, не е така агресивна.
 danilu , Честита ти елда на кълнчета!  И нов пасатор:) Много интересни неща си споделила! За изражението на лицата на възрастните и информацията, която децата получават от него, съм гледала и аз филмче, но се отнасяше за ефекта му върху общуването, а не за храната.
Cantariny, не не са мухъл, а власинки. Simple Smile

Темичката ни едва крета. Фейсбукът е мощна сила Laughing

Благодаря, благодаря! Аз много обичам да пасирам разни работи! Дали няма някаква унищожителна сила в мен! Абе един вид Терминатор Mr. Green
На мен едва ми остава време да пергледам форума, за фейса нямам време! Иначе ще я закъсам
здраво с ежедневните задължения! Thinking
Напоследък попаднах на доста хапливи обвинения  отправени към вегетарианнския начин на съществуване Thinking Колко е вреден и колко необоснован като теория Sick В една от подтемите в земяназаем! Уф,абе всеки знае себе си! Ама че хищници!

Общи условия

Активация на акаунт