Веганството - да споделим опит - 11

• 45 321
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • на острова на мечтите
Аз купувам американски бадеми, по/точо калифорнийски! Имам и домашни, но не са много около кило, а аз изяждам по половин на месец. Дръвчетата ни са малко изоставени и не дават много плод, но лека полека започваме да ги стопанисваме и сега сзапочват да се подобряват.
Преди купувах и аз италиянски бадеми, но попаднах на някой горчивичък и не много изсушени и сега искам калифорнийски. Досега не съм попадала на лоша партида.

# 451
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз купувам американски бадеми, по/точо калифорнийски!

аз не купувам калифорнийски. даже ги избягвам.

днес правих мляко с бадеми и малко кашу (10 бадема, 4 кашу) стана по-добре.
явно мазнини ми липсват и затова ми е все тънко. днес нямаше вкус на сурово  Mr. Green
обаче и дребен не го пи Thinking

# 452
  • на острова на мечтите
Я, за малко да изпадне на втора страница темата Thinking
Всички са се запиляли пролетно  bouquet
Аз тия дни съм на педал и не съм си отваряла компито, но ме сърбят пръстите да споделя фантастичното масло от кокосов орех. Значи счупих ореха, обелих го добре, нарязах го на малки парчета, не ми се стържеше, а и времето ми беше ограничено та си рекох, я да не издребнявам толкова. Та, докато режех и кълцах, тигана се затопляше на огъня. Приготвила бех една фуния от карта, за да мога да изсипя без големи поразии загрятата смес в буркана, буркан , разбира се, за да не се повреди съдчето на пасатора. Изключих котлона. Тигана беше добре загрят. Насипах накълцаният орех и започнах да бъркам, докато ми се видя, че е загрята сместа. Успях да прехвърля в буркана без големи загуби  chef и започнах да пасирам. Аз имам мощен пасатор, вероятно с блендер ще стане добре, но засега ползвам това, което имам. Стана невероятно вкусно. Добавих щипка сол и една капачка вода. Сега, според мен още малко вода нямаше да навреди, но исках да видя какво се  е получило, без да персонализирам много Grinning Водичка добавих, защото ми се видя много плътно.
Аз купувам американски бадеми, по/точо калифорнийски!

аз не купувам калифорнийски. даже ги избягвам.

днес правих мляко с бадеми и малко кашу (10 бадема, 4 кашу) стана по-добре.
явно мазнини ми липсват и затова ми е все тънко. днес нямаше вкус на сурово  Mr. Green
обаче и дребен не го пи Thinking
Защо ги избягваш? какво им е на калифорнийските бадеми?

# 453
Защо ги избягваш? какво им е на калифорнийските бадеми?

доколкото знам ги облъчват  Peace

# 454
  • София
Аз докоркото знам всичко в САЩ се облъчва. Изключение са детските храни и още нещо (което го забравих какво беше)  
Особено за износ !
Както и от цялата Южна и Северна Америка и Африка и Израел - последните две касаят авокадото.
Затова , намерите ли гръцко авокадо, взимайте и не придиряйте за сорт и качество!

В ЕС има пожелание да е изписано , ако има облъчване и нанотехнологии, но за съжаление няма задължителност. То пък и като има за ГМО, аз не съм видяла нито една наша или вносна стока да е изписано! Вие виждали ли сте?

Някой има ли информация дали водата от накиснатия лимец се пие или се хвърля?

# 455
  • Sofia
Искам да изсуша коприва за зимата,трябва ли да я измия преди това

# 456
Искам да изсуша коприва за зимата,трябва ли да я измия преди това
Не,и без това ще се напраши докато изсъхне.Не се суши на пряко слънце.Преди готвене я накисвам във вода 2 -3 пъти/докато стане чиста водата/ и я нарязвам .И пак си изглежда свежа след готвене.

# 457
  • София
ЗаСлон аз знам, че се хвърля и я хвърлях докато правех житният режим.
Но има хора, които държат да я пият....

# 458
  • на острова на мечтите
Благодаря!
Вече ще взимам тукашни бадеми.

# 459
Благодаря!
Вече ще взимам тукашни бадеми.

макар при теб да има малко проблеми с околната среда (визирам нерагламентираното заравяне на боклук  Wink), локалното не е за пренебрегване. Peace

аз намирам разлика във вкуса между био (италиански) и калифорнийски бадеми.

# 460
  • София
Копирам поста си то друга тема, която четете, но моля, разпространявайте!

Днес ще трябва да протестираме срещу поредния министър, който вместо да направи нещо добро за България, ходил и се изцепил в Европа с едно простичко "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ" с което е дал глас за блокиране  забраната на гадните за пчелите пестициди (за съжаление само толкоз ни се предлага от ЕС като защита...)

Протест:
 На 22 април, Световния ден на Земята, пчелари от цялата страна ще се съберат на национален протест за забрана на неоникотиноидните пестициди на европейско ниво, или ако това не се случи, забрана в България от есента на 2013 година. Протестът е планиран за 13:30 до 16:00 ч между Президентството и Министерски съвет в София.

http://credobonum.bg/bg/projects/185/Natsionalen-protest-Da-spasim-pchelite вижте повече

# 461
Чудесна тема , аз съм начинаещ веган и ще ми е много полезна. Знаех си , че всичко има в бгмамма Simple Smile))))

# 462
  • София
Пак био събитие, пак пред Народния театър - от днес до неделя Simple Smile

# 463
  • на острова на мечтите
Чудесна тема , аз съм начинаещ веган и ще ми е много полезна. Знаех си , че всичко има в бгмамма Simple Smile))))
Hug Правилно мислене Heart Eyes Добре дошла!
Аз не помня откъде си преписах една рецепта на "баба Гануш" за пастет от суров патладжан, ама ще прощавате, всичко от от ЕГН_то Mr. Green Рецптата е страхотна. Касае се за замразен нарязан патладжан, накиснато кашу сурово и после съответно отцедено, олио,аз сложих зехтин, щипка сол и лим.сок. Пасира се и става страхотна разядка, пастет или каквото там име искате да му сложите. Да си призная бях доста резервирана, ама съм бъркала. Е, признат грях половин такъв
 Rolling Eyes
За слон, блазя ви за сбирките. Тук засега срещнах само една вегетарианка като мен. Доста самотно ми е в този смисъл, не че ми е зле, ама няма съмишленници Sunglasses Само тук намирам хора, скоито си говорим на един и същ език.
Хайде, петък е! Приятна събота и неделя!!!!!!!!!!!!!

# 464
  • София
копирам си поста от Еко бебета и деца, допълнен Simple Smile
пак  се видяхме с разни познати от бгмамма Simple Smile

от 3 дни, включително и утре, неделя има  пред Народния театър Зелени дни

Предлагат приказни дървени играчки, пъзели от дърво, невероятон приказно качество и идея, море от играчки за около 1 до 5 години, както и интересни за над 5г Simple Smile

Приказни био и не био сладкиши, сурови торти и бонбони, фреш само за 2 лева голяма чаша...
Козметика...
Утре по обяд ще има безплатно рисуване на детско лице с любимите ми боички , безвредни (забравих им марката как се казва) -щандът е точно срещу голямата шатра.

Днес имаше доста занимания за деца, утре предполагам също. едното ще е готвене със Соул китчън - сурови и вегански  са по принцип.

Искам да се похваля, че днес така ги натъпках  децата със сурова торта ( Чайната), сурово блокче (българско) и сладки и био баница (ДиНи) и фреш (от фирма за внос на машини за сок и подобни), че не поискаха от гадния сладолед , който там гордо се мъдри на всяко био изложение Simple Smile

Има организирани поне 2 къта за събиране на опаковки и поне 60% бяха изхвърляни опаковки по предназначение Simple Smile

Имаше и представени няколко еко къщи за гости, обединени под нещо общо като стандарт - Зелена къщо. Много ни харесаха и случайно или не, хората , с които говорихме са вегетарианци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт