Веганството - да споделим опит - 11

  • 45 313
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 1 417
вчера минах много набързо оттам - много приятно:) съжалявам, че нямаше как да се спра и да разгледам повече, утре е моят шанс!

# 466
  • София
  • Мнения: 1 417
разходихме се със сестра ми из изложението вчера, какво да ви кажа - слънчево време - слънчеви хора:) беше раничко и не всичко беше отворено, но точно щандовете на хималая и едни еко продукти за дома бяха отворили, а те ми и трябваха:) за ядене не мога да кажа, защото не сме консумирали нищо, а от хималая съм много доволна - продуктите им бих казала, че са дори по-евтини от стандартните лореали и гарниета, не са био, но са от натурални съставки, растителни (поне тези, за които знам) и даже в ewg.org повечето им продукти са с чудесна оценка 0 и 1, има и някои 3. е спретнх им реклама на хората, ама заслужават! да знаете само евкалиптовото им мазило колко зими ме е предпазило от усложнения на настинки....

# 467
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
О,Дао, блазя ви. Тук нямам такива благини, не че няма празници на различни хранителни продукти, но са все не от моя тип храна. Но иначе тук, поне в Сицилия се намира био храна.
да се похваля, садих си десетина корена домати, патладжан и босилек. Тази година се сетих по-навреме, че миналата година ги насадих към края на май и узряха много късно.
Днес си правих веге "аранчини"(портокалчета), едно много разпространено ястие тук, но обикновено се прави с плънка от кайма или със сирене,италиянците имат много кашкавалени сирена, които се разтопяват леко. За първи път правя, не съм ги опитала още. А и ги пекох, по принцип се пържат

 и изглеждат ето така.
Приятна седмица!!!!!!

# 468
  • Мнения: 3 743
Благодаря!
Вече ще взимам тукашни бадеми.


Добра идея Peace

Само да доуточня за калифорнийските бадеми, че не са облъчени, а пастьоризирани, т.е. просто не са сурови: http://www.almondboard.com/HANDLERS/FOODQUALITYSAFETY/PASTEURIZA … ages/Default.aspx

danilu, на мен ми трябват няколко урока по градинарство за съвсем начинаещи. Взела съм семена от моркови и само ги гледам на плота Blush

# 469
  • София
  • Мнения: 5 358

Само да доуточня за калифорнийските бадеми, че не са облъчени, а пастьоризирани, т.е. просто не са сурови: http://www.almondboard.com/HANDLERS/FOODQUALITYSAFETY/PASTEURIZA … ages/Default.aspx
айде сега, нова двайсе... аз ги порицах, но поне половината от бадемите ,които ядем, са американски. И за какво ги кисна тогава???

# 470
  • Мнения: 348
рецепта на "баба Гануш" за пастет от суров патладжан,
 Rolling Eyes


Данилу, добре, че ми я припомни.
Да споделя -
днес пак направих едно зелено песто, този път от пресен босилек.
Вече си правя вариации според наличното в магазина и у нас.
Днешният вариант:
една хубава връзка пресен босилек, 1 шепа орехи , сол на вкус, изостанала 1/2 връзка магданоз и 1/4 вр.копър, предварително сварена 1 малка шепа елда, вода на око - всичко в пасатора ... и понеже водата дойде в повече ( упс!) - 1 филийка черен хляб.
Мажа си го на препечени филийки. Става и за гарниране на варени картофи и др.

# 471
  • Мнения: 3 743
ЗаСлон, и аз кисна. Мисля, че все пак стават по-лесно усвоими така, пък и са ми по-вкусни Peace

# 472
  • София
  • Мнения: 1 417
момичета днес ни тресна кулинарната вълна и си правихме "бонбони": смляхме почти на прах небелен сусам, сложихме мед (с восъка, че бе такъв от пита), кори лимон и портокал, накълцани сушени червени боровинки и манго; направихме си "бонбоните", кто повечето залях с разтопен натурален шоколад - стана сладостна бомба - един го ям на три пъти  Joy ама пък са много вкусни и ми харесва как изглеждат като финален вариант, ето да ви "почерпя" виртуално:

# 473
  • Мнения: 1 732
Фантастични бонбони, Дао! Peace  bouquet

Като спомена сусам, да споделя, че наскоро правих кюфета с много сусам.  Оказаха се сполучливи. Simple Smile
Напоследък ме влече шоколадът. Не знам каква е тази трансформация в предпочитанията ми, допускам,  хормонална причина.
Много се радвам за хубавите новини - интересно изложение, слънчево време и слънчеви хора Simple Smile
При мен още е студено, обличаме се с якета и пуловери. 

# 474
  • Мнения: 5 714
Дааам, хубав е този баба гануш.
Галчето е права по всички точки относно бадемите.
 Wink

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 22:34 от Вери

# 475
  • София
  • Мнения: 1 417
усмивчице, благодаря   bouquet напълно ти импонирм за посланието в подписа ти!

а за времето хич не ви завиждам, имам роднини и приятели, живеещи близо до франкфурт, и напоследък не могат да се похвалят с повече от 5 градуса през деня; шоколадът може да е заради това, че дълго време се задържа мрачно, влажно и хладно при вас, то тук се събраха 6 месеца, в които вълненото палто и ботушите ми бяха навън... а за там не знам

# 476
  • Мнения: 5 714
Дао, пропуснах те неумишлено. Много са ти хубави бонбоните. И снимката много ми харесва и ме радва. Simple Smile

Редактирах горе, после видях, че си писала отново и изтрих...

# 477
  • София
  • Мнения: 1 417
Вери, не се тревожи, аз по-скоро съм развълнувана и исках да си споделя Simple Smile Идеята беше на моя партньор, правихме ги заедно и си беше много хубаво преживяване. Иначе са трудни за ядене - много сладки. Следващият път бих сложила по-малко цитрусови кори и 50 на 50 смлян сусам и смлени ядки (лешник/бадем/орех), по-малко мед. А снимката много се освети, но дефектът стана ефект - и на мен ми хареса.

И малко храна за душата. Има един американски творец Лу Бийч. Преди време решава да предизвика скучните статуси във Фейсбук, като започва да създава буквално кратки разкази в рамките на 420 знака (колкото е ограничението в полето за статуси). Първоначално са съществували само онлайн, ако не се лъжа вече има и книга. Може да ви е приятно да си почетете:

http://www.420characters.net/stories.html
http://www.loubeach.com/stories/

# 478
  • Мнения: 1 730
Ммм, бих хапнала от шоколадовите, Dao  Simple Smile Снимката е много съблазнителна!

# 479
  • Мнения: X
момичета днес ни тресна кулинарната вълна и си правихме "бонбони": смляхме почти на прах небелен сусам, сложихме мед (с восъка, че бе такъв от пита), кори лимон и портокал, накълцани сушени червени боровинки и манго; направихме си "бонбоните", кто повечето залях с разтопен натурален шоколад - стана сладостна бомба - един го ям на три пъти  Joy ама пък са много вкусни и ми харесва как изглеждат като финален вариант, ето да ви "почерпя" виртуално:


ох, страхотни са.Почерпих се.....отивам да ги разходя.     Grinning

Пп:Честит празник!    Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт