Веганството - да споделим опит - 11

  • 45 320
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 1 418
Impatiens, шоколадът се оказа доста сполучлива хрумка за облагородяване на вкуса, пък и изглежда по-ефектен.

Katarin X., ти се майтапиш, ама аз наистина обичам да папам и в края на зимата обикновено ми личи Simple Smile и слава богу, че стана топло, за да си възстановим спортуването на открито, че само фитнес не си е работа Simple Smile

# 481
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Само да доуточня за калифорнийските бадеми, че не са облъчени, а пастьоризирани, т.е. просто не са сурови: http://www.almondboard.com/HANDLERS/FOODQUALITYSAFETY/PASTEURIZA … ages/Default.aspx

danilu, на мен ми трябват няколко урока по градинарство за съвсем начинаещи. Взела съм семена от моркови и само ги гледам на плота Blush
Галче, ми аз садя само такива неща, дето растат над земята, да ги наглеждам, контролирам един вид Mr. Green Не съм сяла моркови никога и не знам как става точно. Тук на пазара са много евтини и си купувам често а и познавам продавачите, та се доверявам. Иначе сади, не му мисли. Аз съм на принципа проба успех,или проба грешка Laughing
Уау, бонбонки CrazyЩе пробвам. Аз снощи пробвах да направя шоколад ,че мъжо се закучи за нещо вкусно и за да не нападне нещо нездарвословно(не че има,ама ...превентивно) реших да направя шоколад, като този дето го правят  в един град тук наблизо - Модика.Доста по-различен е от шоколада, който се продава в магазинната мрежа. Приготвят го като загряват цялата какаова маса до не повече от 40° и остава на кристали.
 Значи, загрях тигана и изключих. Докато се загряваше настъргах кокосовият орех(извинете ама нямам точни мерки, всичко е на око), малко кашу,орехи, стафиди, защото имах само тях в шкафа. Изключих тигана и сложих настърганият к.орех, с една лъжица приблизително кафява захар, бърках постоянно, после добавих околоедна лъжичка мед и какао доста. Стана малко твърдо, та се сетих за соева сметан и добавих и нея, бърках още, н о гледах да не стане течно. Накрая добавих кашуто и стафидите и изсипах на готварска хартия. Моделирах с ножа във форма на блокче и охладих. Стана страхотно. Не успях да щракна с нимка Mr. Green

# 482
  • Мнения: 0
Видяхте ли това- http://ble.at/? Идеята е интересна, нещо от рода на "много сме, силни сме" Simple Smile)

# 483
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Да ви пожелая един много ведър и спокоен Великден!


Днес научих, че са открили един веге ресторант, не е в нашият град, но е достижим   car003 newsm01 та сега като навия мъжо ще отидем да видим какви са им тук веге ресторантите!
Приятни празници!

# 484
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
 newsm78 Къде сте се запиляли!?
Предполагам на зелено по полянки и ливадки да си празнувате!
"Христос Возкресе!"
Честит гергьов ден на всички, които носят това име а и на техните близки! Моят таунчо се казваше Георги и вчера имаше и рожден ден! Днес му запалих свещичка1 Все още ми липсват и той и мама, а минаха доста години.....................

# 485
  • Мнения: 3 743
Аз не знам дали имам имен ден днес, но да ви почерпя , веганска е Flutter Ето и рецептата, без кашу е: http://thegreekbite.blogspot.ca/2013/01/no-bake-velvet-pumpkin-p … with-whipped.html



Аз лично отказвам да празнувам повече тази седмица с храна Stop Макар че в четвъртък имам рожден ден, а в неделя тук се празнува Деня на майката Heart Eyes

# 486
  • София
  • Мнения: 5 358
Вижте покана за ден на отворените врати във валдорфското училище, тази събота, от 10 ч
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622781.new#new

# 487
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Привет веге дами!
Замислих се, че в темата не виждам мъжко присъствие newsm78 Grinning Дали има някаква приводна зависимост?
Да ви се похваля с новоизмислената си веге закуска. Сухарче, на дъното на голяма чаша, малко нарязани ягоди и стафиди, стевия,или кафява захар, соева сметана, пак ред сухарче и отново плод. Накрая наръсвам със смлени орехи или кашу сурово. Става бързо и вкусно. а и сега  е сезонът на ягодите. По-нататък мисля да опитам и с други пресни плодове.
Появете се, голямо затишие  newsm78

# 488
  • София
  • Мнения: 1 418
Здравей, danilu! Ние по празниците попътувахме из България, ама сега така ни е завъртяла въртележката, че... Всеки почивен ден излиза през носа после ми се струва Simple Smile В интерес на истината тук от време на време се появяват момчета (деца според мен), които са вегани или искат да станат такива. Убедена съм, че много четат без да пишат. Виж, в същата тема във Фейсбук нещата са различни. Там има и момчета, и мъже, които активно веганстват от години. Дори сред някои от тях забелязвам фанатизъм. Така че не бих казала, че има голямо разделение между половете по отношение на веганството. Мъжете са по-строги и безкомпромисни в тази идея обаче.

# 489
  • Мнения: 5 714
Да, мъжкият пол е повече фанатизиран по темата. Wink
Даже за мен лично някои са си плашещи....
А тук темата се чете от много хора, разбира се.
Даже успешно служи (не само тя) да се изнесат лекции и семинари...

# 490
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Това ме радва разбира се! Аз във фейса не влизам почти,само да попрегледам малко и беж по задачки! Виж, в земя на заем мъжкото присъствие се забелязва,ама там нещата са малко залиняли,в смисъл няма го предишният ентусиазъм. Инфо разбира се има.
Ще надникна и там,само да се поосвободя от настоящи задачки!

# 491
  • Мнения: 437
Цяла вечност ме нямаше в този форум Simple Smile Сега съм като дете в сладкарница и разглеждам с почуда и възхита рафтовете с лакомства Simple Smile
А сред тях имало и веге-тема Simple Smile Как да не обичаш това място Simple Smile
Здравейте, да кажа и аз!
Има ли и други вегани, или поне вегетарианци в семейството ви? Половинката все още яде каквото му падне, въпреки че има много информация и аргументация за храните. И най-лошото е, че този модел се пренася и върху детето.
При вас как е?

# 492
  • Мнения: X
Здравейте, да кажа и аз!
Има ли и други вегани, или поне вегетарианци в семейството ви? Половинката все още яде каквото му падне, въпреки че има много информация и аргументация за храните. И най-лошото е, че този модел се пренася и върху детето.
При вас как е?
Здравей!    Grinning
Мъжът ми спря да яде месо 2-3 месеца след мен.А есента спря и сиренето, заради проблеми с носа.
И носът му се оправи, и спря да хърка   Laughing  ,  и тази зима не се разболя нито веднъж.
У дома се яде, каквото ям аз.
Изключението-на сина си приготвям месо горе долу 1 път седмично.На почти 17 е, мисля, има правото сам да решава какво да яде.Но той е свикнал на здравословна храна, обича плодове , зеленчуци, варива, не обича газирани, много сладки неща, така че е лесно.

# 493
  • София
  • Мнения: 5 246
Момичета, дайте съвет-препоръчаха ми да приемам келп, но не уточних под каква форма е по добре- на готови капсули като добавка или на прах да си слагам към салати и супи?
Също да питам и за сиропа от черен бъз
Има ли разлика като полезност според вас. Все пак разликата в цената е огромна- и не знам кое да купя за детето
този вид-
http://apteka.framar.bg/30015900/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83% … D0%BB-natures-way
или този вид
http://apteka.framar.bg/30015222/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD- … D0%BF-410-%D0%B3-

# 494
  • Мнения: 5 714
Аз лично повече предпочитам към дадено ястие да се добави. Другото го приемам за лекарство.
Капсулите са за хора, които не биха понесли вкуса на храната на прах "скрита" вътре.

Общи условия

Активация на акаунт