Веганството - да споделим опит - 11

• 45 305
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Аз напоследък осъзнах Blush, че движението е поне толкова важно, колкото и храната и затова гледам да се движа повече и в резултат нямам много време за форума.

По темата, у дома никой не е веган Blush, но имаме доста веган дни в седмицата. Аз разбира се най-много от всички. Децата предимно събота и неделя, защото през седмицата са на общо меню в градината. На половинката обикновено му слагам месо като "добавка" в общо сготвеното ядене. Ами месояден ми е, какво да направя. Уж месото водело до агресивност, но май не е точно така, или поне си зависи от човека. Като реша макар и малко да му направя по-растително менюто и веднага започва да нервничи Rolling Eyes Предпочитам мир и спокойствие вкъщи, дори и за мен това да е равнозначно на компромис Peace
И друго да споделя, винаги съм имала слабост към сладкото. Но откакто отказах да се тормозя по този въпрос и да се опитвам да ям храна, която не ми е вкусна, само защото е полезна Blush и всеки ден си хапвам нещо сладичко, но без да прекалявам, съчетано с тренировките се чувствам отлично, имам добро настроение, пълна съм с енергия, вчера количка натоварена с около 18кг съм я бутала 3км без отказ, а преди това бях изминала на бърз ход, бутайки количка с 13кг ми син 4км Crazy

Интересно ми е вие какво мислите по този въпрос. Чела съм разни източници, такива, които пишат, че щом искаме нещо, значи тялото ни по-скоро се е "пристрастило" към него, и трябва да неутрализираме с друг вкус. И други, които казват, ок да "прегрешаваме" с любимите си храни, но не всеки ден. И така нататък. Та всеки си интерпретира темата, както си иска. Какво мислите вие по въпроса?

Вери, в Монреал имаше ли днес земетръс. При нас сега тресе, докато пиша тук Crazy

# 496
Вери, в Монреал имаше ли днес земетръс.
Не съм усетила. Wink

# 497
В източно Онтарио е било. При нас 4-ка по Рихтер, при тях 5.3, доколкото чух по радиото

# 498
  • София
Галче аз мисля, че всичко е в умереността.
И аз напоследък спрях да се тормозя за това, че съм си хапнала днес сладко. Гледам по-скоро да е читав продукт без всякакви е-та, с пълнозърнесто брашно и кафява захар. Но и боклучета понякога си хапвам.
Не мога , а и не искам да ставам ангел и да ми поникват крилца. А и ми е трудно. Сигурно има хора, на които не им се яде месо и млечни. Аз месото съм го изключила и пак понякога ви се прияжда. И млечни също. Така, че просто спрях да се тормозя и да се чувствам виновна. И ми е екстра.

# 499
  • на острова на мечтите
Моят мъж е хищник, но покрай мен си хапва вегетариански манджи. Когато се съберем обаче с приятели, или с родата, си хапва месце. Е, такъв е и ако му дойде желание да се промени, добре дошла да е промяната! Поне успях да го приуча да си хапва салата в нормални количества,че иначе салата се ядеше след всичко останало,без десерта, и естествено никога нямаше място за зелено Mr. Green
Добре дошла!Отново!
Цяла вечност ме нямаше в този форум Simple Smile Сега съм като дете в сладкарница и разглеждам с почуда и възхита рафтовете с лакомства Simple Smile
А сред тях имало и веге-тема Simple Smile Как да не обичаш това място Simple Smile
Здравейте, да кажа и аз!
Има ли и други вегани, или поне вегетарианци в семейството ви? Половинката все още яде каквото му падне, въпреки че има много информация и аргументация за храните. И най-лошото е, че този модел се пренася и върху детето.
При вас как е?

# 500
  • на острова на мечтите
Да ви пожелая приятна седмица.
Вчера, докато си пишех документацията на компи, се сетих за една сравнително бърза и проста рецепта за патладжан на фурна(аз, за протокола го правя в тиган,за да спестя ел.енергия а и готвя за двама, та....). Нарязвате на ивици няколко патладжана, накисвате в студена вода или оставяте да се изцеди, изсипвате в тава, добавяте сол, зехтин, не много, защото после се прави заливка, и оставяте за около час в умерена фурна. Заливка се прави от зехтин, магданоз,чесън и ако искате лимон. Нещо като песто.
На нас ни харесва много. Аз в тиган слагам ивиците патладжан и всичко останало, добавям сол,вода и бяло вино, много малко зехтин , защото заливам със суров такъв накрая.

# 501
момичета, влизам с гръм и трясък, и съвсем не по темата, обаче нямам с кого да обсъдя и коментирам това и просто ще полудея, не мога да разбера вярно ли е или не, изглежда вярно и достоверно, обаче аз просто не мога да го проумея!

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че информацията е ПОТРЕСАВАЩА! Една приятелка вече ми я потвърди горе-долу...   

http://shpionin.blogspot.com/2013/05/blog-post_16.html

Галче, прочетох набързо и понеже и аз вървях по този трънлив път, да споделя:

За да разбереш от какво наистина има нужда тялото ти, трябва да направиш едно-две пречиствания. Така "на мръсно" то наистина си иска някакви неща, към които се е пристрастило - бяла захар примерно и т.н. Задръстено е и сигналите му не са адекватни. тоест - не може да се каже, че си го иска, защото има нужда от него. Това, което ти иска, не е ясен сигнал, че е нужда, а не пристрастеност.

Друго - обичай си сладкото, яж си, не се ограничавай. Прави си сама. Аз обожавам сладко. Детето също. Правим си непрекъснато сурови бонбони с бадеми, орехи, кашу и стафиди, фурми, червени боровинки...с рожков, какао, кокосови стърготини. Лесно и бързо стават, лесно се транспортират и може да се хапват навсякъде. Просто вариант. Можеш да си измислиш хиляди такива твои и да си ги хапваш с кеф - и сладко, и здравословно.

Което не ти се яде - не се насилвай! Независимо колко е здравословно! Недей. Всичко с времето си.  А може и просто да не е за тебе! Да не е ок за тебе. Всички сме различни!

# 502
 Статията ме шокира! Не искам да повярвам, че това наистина се случва ... Досега не съм попадала на подобна информация.

# 503
Много се шумеше миналата година около идеите за българския закон за закрила на детето. Имаше подобни статии. Сега тази от 10-на дена се върти във фейсбук...

# 504
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че информацията е ПОТРЕСАВАЩА! Една приятелка вече ми я потвърди горе-долу...   

http://shpionin.blogspot.com/2013/05/blog-post_16.html

Мили Боже, това не може да бъде истина!?!?!  #2gunfire
Седя с отворена уста вече 10 минути и не мога да проумея написаното. Shocked

# 505
  • София
Четох я до половината.
Незнам дали всичко написано е истина на 100%, но мене ме шокира и затова не я дочетох до край.
Някак си не мога да си представя това да се случва в цивилизована страна..........

# 506
  • в света на неограничените измерения
Тава интервю  отдавна се върти в пространството.  

Можете да отидете в темата на майките от Норвегия за да видите те как реагираха на въпросите зададени за него.
Казаха, че е пълна измислица.

Но няма да забравя преди години там пишеше една мама с никнейм Нора. Тя още тогава споделяше за този проблем, предупреждаваше и готвеше връщането на сина си в България. Проблемът беше само, че бащата беше норвежец, а детето беше силно привързано към баща си. Тогава всички смятаха, че преувеличава.
Сигурно отдавна е намерила решение. Жалко, че отдавна не пише в темата.

# 507
Има един човек в темата за вредата от ваксините, та той също е подмятал подобни работи. Живее в Европа. Тогава мислех, че си е част от разни конспирации.

Иначе имаше подмятания тук из форума (не мога да конкретизирам тема/и), че в друга държава из Европа ако сме, щели да ни отнемат децата, защото ги "принуждаваме" да веганстват....

# 508
  • София
 http://e-vestnik.bg/17134/skromniyat-papa-frantsisk-skandalite-i-novoto-nachalo/
Вижте в края на дългия материал за новия папа, за новия закон за сексуалното детско възпитание в Хърватия. Вестникът е уважаван от мен, темата е по тъч линията.

ВИжте и това  НЕПРЕМЕННО! http://alterinformation.wordpress.com/2013/04/19/90523261223/

има си и тема в бгмама, но да не я посочвам, да не ви затормозявам

Аз лично нямам още мнение, ще правя собствено разследване. Още не съм обработила информацията от линка на Щастливата и моите два Sad

# 509
  • София
Щастливата, твоята приятелка за коя държава ти потвърди и  какво ти разказа, напиши в интернет, моля!

Моя приятелка в САЩ  постоянно ме хока, че правя педофилски снимки на децата си  - че ги снимам в естествена среда, голи - на плажа, докато кърмя (Сакън да не се види гърда!) Гърда може само ако се тресе в похотлив екстаз, на пилон. Ако у тях службите намерят моите снимки, щели да й вземат децата ( заради педофилия)

Общи условия

Активация на акаунт