Веганството - да споделим опит - 11

  • 44 915
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 149
Да, така е, нямам нужда от защитници. Simple Smile

 И аз така като теб Вери, нямам нужда от защитници. Важното е като наредим семейната трапеза, всички да "пеят" в един глас.

# 586
  • София
  • Мнения: 1 417
момичета, стегнете се - правите от мухата слон, и аз понякога не се стърпявам да се заям с нещо, ама хайде стига вече никому ненужно дълбаене; всеки тук е имал повече от един повод да се засегне, но не трябва много акъл, за да се усети човек, че в повечето случаи няма нищо лично и че това все пак е интернет - комуникацията е много различна от тази на живо, затова не прибързвайте с изводите и осъждането; ако продължаваме така, накрая никой няма да посмее да каже каквото и да било, защото се напълни с чувствителни души, с това си обяснявам и оттеглянето на значителен контингент от старите хора в темата

# 587
# 588
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
Много интересни митове развенча  Thinking

# 589
  • Мнения: 1 725
Интересно ми беше за водата. Другата информация се припокрива с книгата му за човешкото хранене /за закуската, за мазнините, за хляба/.
Не знаех, че изкуствено оцветяват рибите в развъдниците  Sick
Направи ми впечатление, че Гайдурков посъветва медът да се консумира с ядки. В една от старите ни теми май коментирахме, че това е трудно усвоима комбинация от храни. Ако не се приема често, сигурно не е кой знае какъв проблем.

# 590
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
За рибата не чух,но за маслините ме учуди...

# 591
  • Мнения: 149
Само ако знаете с какво хранят рибата в рибовъдните басейни...  Cry


 "ХРАНЕНЕ НА ШАРАН И ПЪСТЪРВА: При интензивното рибовъдство голямо значение имат изкуствените храни, кланичните конфискати, отпадъците от месокомбинатите, трупното и рибното брашно.От растителните храни, които се използуват - ечемикът, овесът, пшеничените трици."

За маслините съм чела, че ги киснат в черна текстилна боя и са токсични. http://www.farmer.bg/news_view.php?id=5856

# 592
  • Мнения: 306
Вери, мерси за линка. Колежки коментираха, а аз бях неподготвена.  Embarassed

# 593
  • Мнения: 5 714
Ето ви още един интересен линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717156.0;all

Wink

На мен лично ми беше много любопитно.  Laughing

# 594
  • Мнения: 149
Аз имах картина от видеото в началото, след това само слушах. Това със суровите яйца... Wink

# 595
  • Мнения: 5 714
http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … %D0%BE%D0%B2.html

Хубаво е да се прочете.
Вече знам за няколко души с отстранена жлъчка след като са приложили (няколко пъти) описаното и популярно чернодробно прочистване...

# 596
  • Мнения: 1 725
Ето ви още един интересен линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717156.0;all

Wink

На мен лично ми беше много любопитно.  Laughing
Изчетох темата и ми харесва, че е спокойна и няма спорове, ще я чета и занапред. Благодаря за линка, Вери!

# 597
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
Имам питанка. Правих си соево мляко, защото от ангажименти, не сколасах да стигна до магазина, та да си го закупя. Обаче ми се утаява на дъното, дори след като го прецедих. В млякото, което купувам има една съставка от ябълки и има много приятен вкус и е плътно, без да се утаява. Дали да добавя ябълков пектин! Някой може ли да сподели опит!Благодаря!
Ето ви още един интересен линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717156.0;all

Wink

На мен лично ми беше много любопитно.  Laughing
Изчетох темата и ми харесва, че е спокойна и няма спорове, ще я чета и занапред. Благодаря за линка, Вери!
Ами те споровете не се създават сами. Ние си ги правим Hug

# 598
  • Мнения: 9 992
За черните маслини и аз знам , че са оцветени и отровни и са забранени за продажба в Гърция , никъде там не видях да се продава такова нещо . Скоро четох , че маслината си е горчива като се набере и трябва да се кисне във вода , който всеки ден да се сменя , за да излезне горчилката . За по бърз технологичен процес и за по евтино ги били киснели в онова , от което губели цвета си и после им слагали киселина да се върне и/или ги боядисват. Няма естествено черна маслина , и самата саламура им е черна в която ги продават.

Иначе самата маслина е изключително полезна и богата на витамин Е , всички гърци са младолики Simple Smile)
Яли сме и домашно брани и консервирани маслини . Аз лично като купувам гледам да са гръцки , с по нормален цвят. Предпочитам каламон /каламата или стафидова маслина.

В Гърция не видях да се продава маслина по евтина от 6 евро и то насипна в магазина,не че не растат и по улиците и можете и сами да си наберете, сами се сещате ,че за 3 лв килограм няма как да е хубава.

# 599
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
За черните маслини и аз знам , че са оцветени и отровни и са забранени за продажба в Гърция , никъде там не видях да се продава такова нещо . Скоро четох , че маслината си е горчива като се набере и трябва да се кисне във вода , който всеки ден да се сменя , за да излезне горчилката . За по бърз технологичен процес и за по евтино ги били киснели в онова , от което губели цвета си и после им слагали киселина да се върне и/или ги боядисват. Няма естествено черна маслина , и самата саламура им е черна в която ги продават.

Иначе самата маслина е изключително полезна и богата на витамин Е , всички гърци са младолики Simple Smile)
Яли сме и домашно брани и консервирани маслини . Аз лично като купувам гледам да са гръцки , с по нормален цвят. Предпочитам каламон /каламата или стафидова маслина.

В Гърция не видях да се продава маслина по евтина от 6 евро и то насипна в магазина,не че не растат и по улиците и можете и сами да си наберете, сами се сещате ,че за 3 лв килограм няма как да е хубава.
Сега, аз се извинявам, дано не се започнат пак спорове, ама пред подобно неистина, не мога да си замълча. Както виждате, аз живея в Сицилия. Имаме около 25 маслинови дръвчета пред и зад къщата, тук дръвчетата са ниски и вече две години ги бера със собствените си ръце, та все нещо знам за маслини. За да се произведе олио екстраверджине,т.е. супер девствено, се берат зелени през ноември или дори в края на октомври. После се пресоват по студен начин и ето ви зехтин, не може да се сравни с нищо купено в магазин, нито по вкус нито по аромат. Маслините, които остават на дървото узряват и стават черни. Горчиви са  и за да станат годни за ядене се изкисват в солена вода за около седмица.После се отцеждат и или се замразяват, за да се слагат на пица или калцоне, или се слагат в буркани и се заливат с олио, екстраверджине, което струва тук 7 евро, но в северна Италия 12евро.Когато обаче се съхраняват в слънчогледово или друг вид по-евтино олио цената спада. Оттам и цената. Зелените маслини също се консервират, по малко по-различен начин от черните, но и те са горчиви.

Общи условия

Активация на акаунт