Веганството - да споделим опит - 11

• 44 924
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • на острова на мечтите
Снимката не е наша. На приятели е.

"Ако се храним зле, никакво лекарство не е в състояние да ни излекува изцяло. Ако се храним правилно, няма да имаме нужда от лекарства"

Това е от ония крилати фрази, на които аз се смея. Тип промиване на мозъка.
newsm78 ThinkingАз може и да съм малко изостанала в развитието си, ама така и не разбрах, кое и е есмешното на фразата????? Както вече рекох, не помня кой я изрече, но беше в един много смислен документален филм, от един доста мъдър "младеж" на около70 години. Сега, ако бях цитирала име и титла, не мисляя,че щеше да има коментар. Ама няма значение, щом ти е било забавно. Истината често ни кара да се смеем. Никой не може да ме разубеди,че ако ядем боклуци,ще сме в добро здраве.
Киело мляко има от соя и бадемово такова. Аз си бях поръчала соево кисело мляко и тази седмица за  първи път ядох. Но преди това ми се случи нещо интересно-соевото ми мляко,което не изконсумирах навреме, се пресече и доби страхотен  вкус на кисело такова.
Свършва ми батерията на компи, а не съм наблизо до елизточник да го заредя!
Приятна неделя

# 571
  • София
Здравейте, момичета.
Исках да си направя нещо като полезен десерт - накиснати, смлени ядки, кокосово масло, годжи бери, малко агаве, брашно от рожков. Обаче смлях ядките директно след накисването и те, разбира се, са влажни. Съответно целия десерт е супер влажен. Сложих го в тавичка и в печката на под 50 градуса и отворена вратичка. Ако го сложа в буркан и в хладилника, например, дали ще мухляса?

# 572
Имена и титли не ме интересуват, за да имат тежест разни твърдения.
Не всичко е храна...

# 573
Вери, шапка ти свалям за сайта и информацията на него, и искам да натъртя, че нямам нищо проив теб, но общуването с теб е предизвикателство и за най-благия и добронамерен човек. Винаги намираш начин да се сецнеш, троснеш и да кажеш нещо негативно с две думи и то най-честно на хора, които с нищо не те предизвикват и не правят нищо дразнещо или негативно. Точно така-не всичко е храна. Този начин на поведение е описан хубаво в Селестинското пророчество-крадене на енергия чрез агресия. Виж си модела и излез от него-за свое и на семейството ти добро.

# 574
 Laughing
Ако исках да кажа или реплекирам някого, щях да се обърна по име....

Персимон, относно винаги-то, има опция да се четат стари публикации: твои, мои, на трети. Нека всеки сам си прецени. Жалко, че и личните съобщения не са видими публично.
Съвет и мнение за моята особа не съм ти искала. Така че си ги запази за себе си. Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 18:03 от Вери

# 575
Laughing
Ако исках да кажа или реплекирам някого, щях да се обърна по име....

Персимон, относно винаги-то, има опция да се четат стари публикации: твои, мои, на трети. Нека всеки сам си прецени. Жалко, че и личните съобщения не са видими публично.
Съвет и мнение за моята особа не съм ти искала. Така че си ги запази за себе си. Благодаря! Simple Smile

Никога не съм ти писала на лични, нито ти на мен, така че не знам за какво говориш. Да, могат да се четат стари публикации и се вижда, че тоя ти характер не е от днес. Въпреки това, нямам нищо против теб, ти имаш позитивна роля във формирането на алтернативното общество в България, моите уважение за което. Само е леко досадно да се сопкаш и съскаш без причина в тази толкова позитивна тема, на изцяло позитивни и добронамерени хора. Мнението си можеш да заявиш и без да е във формата на ПМС-семеен скандал. Като пишеш в публичен форум, ще ти се наложи да четеш и мнения за 'особатата ти' и без да си ги искала и не смятам да си пазя за себе си мненията си, съжалявам, че не мога да те облекча от тях. Simple Smile

# 576
persimon, единствената, която в момента нарушава добрия тон в темата си ти. Тук винаги е царяла добронамереност и взаимно уважение, затова ако няма какво да напишеш спести ни личните си разсъждения.
Има граници, които никой няма право да прекрачва и в случая не ти влиза в работата да обсъждаш човек, който нито познаваш, нито имаш представа какъв е. Ако наистина си беше направила труда да прочетеш мнения на Вери от последните години, няма да имаш наглостта да й приписваш негативност и агресия.  ooooh!

# 577
persimon, единствената, която в момента нарушава добрия тон в темата си ти. Тук винаги е царяла добронамереност и взаимно уважение, затова ако няма какво да напишеш спести ни личните си разсъждения.
Има граници, които никой няма право да прекрачва и в случая не ти влиза в работата да обсъждаш човек, който нито познаваш, нито имаш представа какъв е. Ако наистина си беше направила труда да прочетеш мнения на Вери от последните години, няма да имаш наглостта да й приписваш негативност и агресия.  ooooh!

Мне, Вери наруши добрия тон със сопнатото си изказване, като развали атмосферата, с което ме и подразни. Нищо не смятам да си спестявам, както, гледам, и не си спестила. След като, според теб, на мен не ми влиза в работата да обсъждам човек, които не познавам, значи и на теб не ти влиза в работата да обсъждаш човк, който не познаваш. Чела съм сайта на Вери от самото му начало, и някои, май не малко, от изявите и тук от много години и имам доста добра картина на реалността. И затова какзах, че нямам нищо против нея, защото това което върши със сайта си е позитивно, но маниера и в този сайт/за разлика от нейния собствен/ често минава в сопкания. В случая особено, го усетих крайно дисхармонично, точно в тази тема и реагирах и пак бих го направила. Искрено вярвам, че сопкащите се трябва да имат коректив, защото съм свидетел какво става като нямат. Това е личната ми позиция.

# 578
Искрено вярвам, че сопкащите се трябва да имат коректив, защото съм свидетел какво става като нямат.
Аха, и ти се появи тук да поправиш лошите?!  Joy Айде със здраве си търси публика! newsm62

# 579
Не, аз съм тук защото ми харесва да чета. А като някой ми разваля амбианса реагирам. Laughing Не знам ти защо се дразниш, че аз съм реагирала, като ти правиш точно същото, което правя аз-реагираш на нещо, което не ти харесва и ползваш всякакви риторични средства да ме санкционираш Simple Smile)). Малко различен аршин ползваш към себе си другите, нали-за тебе може, но другите да си мълчат?  Wink Карай, по темата няма какво да се каже повече. Приятна вечер. Peace

# 580
Искрено вярвам, че сопкащите се трябва да имат коректив, защото съм свидетел какво става като нямат.
Аха, и ти се появи тук да поправиш лошите?! 
Ако трябва да сме честни, и ти се появи да поправиш лошия.Според теб.    Laughing
Всеки има някакви критерии за добро-лошо, позитивно-негативно.
И се "намесва" според тях.
Така че, моля, нека не омазваме хубавата тема.    Hug

# 581
  • на острова на мечтите
Мдаааааааааааа, Вери, много защитници и само една опозиция, освен моята. Винаги съм ти се възхищавала, но споделям мнението на персимон- слез малко от пиедистала на който си се извисила. Да, знаеш много, да, имаш доста опит и много инфо, но не съм ти направила нищо, че да се захващаш с мен. Аз само цитирах нещо, което смятам за вярно. Не смятам обачер, че имаш нужда от защитници и за веге си доста стръвна.Но ти благодаря за шляпването.Помогна ми да усвоя още малко място за самоуважение и израстване Hug
Персимон,благодаря! Hug
Останалите момичета,  Hug

# 582
Данилу, точно цитирала си нещо, с което не съм съгласна напълно. Wink
Нито пиша нещо против теб, нито съм се захванала с теб, нито те пошляпвам.

Да, така е, нямам нужда от защитници. Simple Smile

Останалите неща, които се изписаха по мой адрес няма да ги обсъждам, защото нямам намеренение да се оправдавам и обяснявам.
Далечко сте от истината и ти и Персимон.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 12:25 от Вери

# 583
Как съхранявате суровите ядки...Бях купила малко по-голямо количество лешници и кашу и ги държах в порцеланова купа с капак,но вчера открих паяжина и малко червейче.Какво да ги правя,да ги хвърля или да ги измия и леко изсуша във фурната...
При големи количества - накисвам, суша и прибирам в някакъв контейнер (невинаги стъклен) и не ги държа в хладилника.
В твоя случай, Доли, бих ги накиснала и след това леко изпека. Не бих хвърлила.

другата ми любима закуска е кисело мляко с пчелен прашец, ленено семе и фини трици . С какво мога да заменя киселото мляко ?
С кисело такова на растителна основа (може и да не е соя). Но имат различен вкус от това от животински произход. Така че не се насилвай да го изключваш от менюто си. Ако нямаш нужда от него, само ще си "отиде".

Исках да си направя нещо като полезен десерт - накиснати, смлени ядки, кокосово масло, годжи бери, малко агаве, брашно от рожков. Обаче смлях ядките директно след накисването и те, разбира се, са влажни. Съответно целия десерт е супер влажен. Сложих го в тавичка и в печката на под 50 градуса и отворена вратичка. Ако го сложа в буркан и в хладилника, например, дали ще мухляса?
Не би трябвало да мухляса, ако е добре изсушен. По-скоро при повече влага има лека опасност да не развали кокосовото масло. Наблюдавай.
Другият вариант е, когато ти се струват много валжи нещата, да прибавиш смлян лен или овесени ядки (нещо, което да поеме влагата).

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 12:53 от Вери

# 584
Веган-мамета, една покана от мен:

Тази събота, 22.юни , от 10.00 ч. заповядайте на медитация и пикник на Витоша. За желаещите след това може да се разходим, да поиграем федербал или баскетбол, да си поприказваме. Носете си малко провизии. За участие ми се пишете лично тук.

Ще направим отново Медитация за мир и самолечение и ще отговарям на всякакви въпроси. Ще погледаме и красотата на природата, но ... Wink по нов начин.

Медитацията е водена - т.е. има напътствия какво да правите, много добра за начинаещи, аз имам дълъг опит с нея. Могат да участват лица над 16 години. За децата - имам обещание от една близка да ги гледа, но трябва да ми пишете на колко години е детето и дали то самото иска да дойде.

Повече за моята работа тук: http://pranabg.webnode.com/

Конкретно за медитацията тук на английски:  http://www.youtube.com/watch?v=9VdjOyjb27A
или
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uMYWMQ9UXdo#!

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 16:51 от white flower

Общи условия

Активация на акаунт