Веганството - да споделим опит - 11

• 44 948
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ходих днес до магазина, нямаха коноп. имаха само масло от коноп.
ще трябва да го поръчам онлайн или в четвъртък да ида до другия магазин... Mr. Green

# 76
  • София
От един месец спрях млечните и вече мога да се причисля към веганите.  Hug Обаче... от няколко дена лицето ми е се е опъпчило здраво, с гадни големи пъпки с гной, но без "жило" (извинете ме за подробностите  Rolling Eyes ). Та исках да попитам дали някой друг е минавал през подобен период на изчистване след спиране на млечните? Дали е възможно организмът ми да се чисти от слуз ?  Thinking

# 77
  • София
kashmir, възможно е, а може да се дължи на козметиката, която ползваш, веднъж бях получила за подарък медицинска козметика с q10 и т.н. и т.н., оказа се, че явно имам алергия или поне кожата ми има към този q10 и се изринах като пубер:))) спрях го и това нещо зачезна за 3-4 дни; аз спрях всичко животинско от раз - нямах подобни реакции, но първите 5 дни ходех като ударена с мокър парцал  Mr. Green да споделят и другите момичета

# 78
При спиране на всички животински кожата ми е ставала мека и кадифена, гладка като на бебе. Много нежна. Много.
Когато веднъж върнах масло, майонеза- имах кошмарни болки по кожата. Все едно я режат с нож.
Не знам на какво се дължат тези гнойни пъпки. Допускам, че може да е хормонално. ..

# 79
  • София
В козметиката ми е другото подозрение. Ползвам отскоро нов крем с някакви пептиди и аз също се усъмних в него. Спрях го, та да видим дали ще ми се изчисти кожата. Мерси, момичета!  Hug

# 80
  • на острова на мечтите
И аз се изривам от q10. Открих го тази сутрин #Cussing out
На мен отказването от млечните ми се отрази добре!

# 81
От един месец спрях млечните и вече мога да се причисля към веганите.  Hug Обаче... от няколко дена лицето ми е се е опъпчило здраво, с гадни големи пъпки с гной, но без "жило" (извинете ме за подробностите  Rolling Eyes ). Та исках да попитам дали някой друг е минавал през подобен период на изчистване след спиране на млечните? Дали е възможно организмът ми да се чисти от слуз ?  Thinking

Здравей, аз съм веге (с малки изключения по веднъж на месец Simple Smile) от почти година и причината при мен беше именно акне от хормонални смушения. Правила съм и лечебен глад по Лидия Ковачева. Веднага щом спрях млечните (а не месото, което не близвам от 1,5 години) кожата ми се прероди. В началото обаче ми излизаха отново такива неща, каквито на теб. Предполагам е заради нагаждането към новия начин на хранене. Аз го компенсирах с повече сурова храна и ограничаване на готвените неща. Освен това с времето кожата ми от нормална стана малко по-сухичка, но не прекалено. Препоръчвам мн внимателно да избираш козметиката си като веге, защото тялото ти вече няма да е това, което е било досега

# 82
# 83
Днес бях неприятно изненадата от училището на сина ми. Носи той тетрадките, в които учат в час и в една от тях правят апликации. Режат, лепят всякави форми и неща по зададена тема- плодове, къщички, животни....да обаче върху  животните им дали да лепят върху картинката парчета истинска кожа с косми и  пух.  Confused
Не знам защо го споделям. Просто ми стана криво.
И една рецепта, която много се хареса у дома, а не бях правила отдавна Simple Smile:
Тиква хокаидо-варена, ванилия/натурална/ , сурови орехи/накиснати/ , сурови тиквени семки/накиснати/ , кокосово мляко, фурми или друг подсладител. Всичко се пасира до кремообразна хомогенност.

# 84
да обаче върху  животните им дали да лепят върху картинката парчета истинска кожа с косми и  пух.  Confused

отвратително!
кой болен мозък го е измислил!!!  Sick

как консумирате чията? днес я купих.  newsm78 и по колко.
накиснах и коноп, утре ще правя мляко Mr. Green

# 85
Чията - върху салати; накисната от вечерта в ядково/зърнено мляко, в което сутрин добавям мюсли; любимо ми е накисната чия пак в мляко и после пасирам като добавям плод. Може и във вода да се накисва и не е задължително да е за дълго време. То се вижда като почне да се желира.
Избрала съм си за доза 1-2 ч.л. на ден.

asyalein, може да погледнеш и тук, надолу са дадени няколко линка за рецепти.

# 86
благодаря Palia,

сутринта я накиснах във вода, но чак наобед беше гелообразна. изпих половината сутринта и до обед не бях гладна, а на закуска не бях яла много  Simple Smile

чакам да се събуди Дзвер и да пробвам млякото от коноп, че сега ще се стресне от шума  Whistling

# 87
Simple Smile имам молба към  вас - предполагам е говорено, но може ли да ми помогнете,  дъщеря ми вече 1-2 седмици не суче, и започнах да й давам Адаптирано мляк, което бях почти сигурна че няма да приеме добре, но тя пие през нощта 2 бутилки и ме е страх да и давам толкова ядково мляко.

въпроса ми е дали ако и давам веднъж ядково и веднъж зърнено, ще и бъде ли достатъчно , става въпрос за хранителна стойност?

а дали има някакво детско мляко на растителна основа, моя син беше 1-2 години с непоносимост към белтъка - и все още показва някакви признаци, като сухи крака и разранени участъци , та с него много внимавам , но с него нямам проблем , давам му ядкови млека - главно в момента от лещници , че имам кофа лещници вкъщи , но малкия бонбон много не харесва и лещниковото мляко

newsm78 в голямо чудене съм - че от вчера насам ми ака зелено и то по 4-5 пъти което свързвам само и само с АМ - ще съм ви много задължена , да споделите опит   bouquet

# 88
lux,

пробвала ли си да изцеждаш и дадаваш с шише.
аз не искам да давам АМ и затова кърмя. основно нощем.
детето захранено ли е?
2 шишета АМ нощем ми се вижда много.  newsm78 аз кърмя на 2-3-4 часа нощем, но според мен не изпива много.

иначе: аз не давам нито ядково мляко, нито АМ. кърмя нощем, през деня - 2-3 пъти. той идва да си иска.
имам една позната, чието дете е с някаква непоносимост (не могат да установят към какво) и тя захрани бебето в 7я месец и на 10м я отби, като не консумира нито АМ, нито животински продукти, нито ядки. бебето го храни с пюрета и каши.
попитах я и тя ми каза, че бебето вечеря с тях в 18.00, в 20.00 си ляга и спи до 6 сутринта. нощем не яде.
незнам как успява, моето бебе се буди нощем от глад.
но явно може.

захранителната стойност - зависи с какво го храниш. има си съотношение от въглехидрати-белтъчини- мазнини, които трябва да поема бебето, че да е сито.

аз например страня от хранене с шише и предпочитам бебето да се научи да яде само.
на обед му давам нещо, което сам може да държи и да яде, вечер му правя нещо пюрирано, защото вече е уморен и не иска да яде сам.

# 89
lux,

аз например страня от хранене с шише и предпочитам бебето да се научи да яде само.
на обед му давам нещо, което сам може да държи и да яде, вечер му правя нещо пюрирано, защото вече е уморен и не иска да яде сам.

с кърменето видях доста зор, тя въобще не е от харесващите гърда- за да те уверя, че не аз съм я отбила искам само да отметна че сина ми кърмих го 1,6г , кърмих бременна и после кърмих тандем - но той се отби, с нея голям зор видях , особено през деня- а от 1-2 седмици въобще не иска да ме помирише давам й, а на нея и се повръща, прави едни муцуни, малко й се сърдя  Embarassed но какво да правя детенцето си е такова- но не пуска шишето така се привърза пие си млякото -

сега и купих едно на Holle   с козе мляко и пак ще направя ядково за утре - спорам кравето -

тя се храни нормално, бързо се захрани пак по нейна инициатива, може би към 7 м ( аз я спирах) Simple Smile   хапва си сама без проблем - храня я аз и винаги и давам по нещо да яде сама ( последовател съм на baby led weaning Simple Smile

ето ви две снимки да се посмеете като става въпрос за деца и храна Simple Smile

тука хруска тиквички

а той Ябълка Simple Smile

хайде извинявайте за спама Simple Smile

мразя да се изцеждам, кърмя от 3 години вече, преди 2 години изцеждах 6 месеца за едни близнаци и оттогава не искам да виждам помпата, не знам как да го обясня  Confused

мисля че се храни доста добре, яде от нашата кухня - всеки ден супа с бобово или зърнено, салата( т.е пресен плод и пресен зеленчук- най обича домати) хапва каквото й ние, а аз гледам да готвя пълноценно- но въпреки това си изпива и тези 2 шишета мляко  ooooh!

сега ще я видим с новото мляко какво ще направи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт