Веганството - да споделим опит - 11

• 45 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Даже се учудвам, че иначе вече сам се храни, например.  Flutter

ееее, ама не си представяй, че яде с нож и вилица hahaha
яде(ше) си сам парченца хляб с кашкавал отгоре или парчета ябълка хваща с ръка и сам ги яде. сега спря - иска аз да му държа ябълката и той да гризе  Rolling Eyes
чашата му е с накрайник, ама идеята е той да си я държи...

колко време мога да съхранявам в хладилник конопено мляко?

# 286
момичета,
вчера за пръв път ходих в магазина DINI, за който преди време беше писала ЗаСлон.
Страхотни неща има, при това на много добри цени.
Имат насипно рожков брашно за 9 лв килограма! И хубав кафяв дълъг ориз, точно такъв, какъвто вкъщи обичаме, но ни е много скъп да взимаме.
Въобще - много се радвам, че ги намерих, защото за много неща оттам ще си взимам вече.
В момента имат и някакво много проверено и хубаво бяло вино за 6 лв кг.

# 287
asyalein ,
домашно приготвени млека държа в хладилник най- много до към 24 часа.
Щастливата, благодаря, че написа нещо хубаво. Сърцето ми се свива за ситуацията в България. Дано лека полека се стабилизарме, че ще пукна, страшно се депресирам. Cry

# 288
  • София
Усмивка, не е вярно! Не и докато имаш такъв ник Simple Smile

Щастливата, аз в момента точно хапвам едни божествени рожковени кръгчета от ДиНи и се разтапям. Няма да ми дадат рецептата, но аз просто изгарям по тези кръгчета - напомнят старата Златна есен Simple Smile
Ще пробвам да ги направя- ще наблъскам много рожковено брашно и овесено брашно покрай другото... ако ги докарам, непременно ще споделя!

Внимание! "Моят" магазин за сладолед на ъгъла на Витоша и Солунска НЕ ПРЕДЛАГА СЛАДОЛЕД ДО КРАЯ НА МАРТ МЕСЕЦ ! Но има шоколад, така че разочарованието не беше огромно.

# 289
  • София

Внимание! "Моят" магазин за сладолед на ъгъла на Витоша и Солунска НЕ ПРЕДЛАГА СЛАДОЛЕД ДО КРАЯ НА МАРТ МЕСЕЦ ! Но има шоколад, така че разочарованието не беше огромно.

Да и аз това открих вчера, но и ние си взехме от бонбоните и детето беше доволно:)

# 290
  • София
вижте на какво попаднах:

http://kulinar.bg/Made-in-China-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D … _l.a_i.17912.html

преди време, ако си спомняте, коментирахме как целият "био" фасул на пазара всъщност е made in china, по-хубаво да се разкарам до някое село и да си купя чувалче от някоя бабичка, отровите ще са по-малко най-вероятно

# 291
China=death #Cussing out
Отдавна не купувам китайски стоки и продукти, отвращава ме надписа "мейд ин чайна".
Лошото е, когато няма как да разберем дали надписа върху етикета отговаря на истината. Thinking

# 292
Кои Биопродукти са произведени в Китай?   Thinking

# 293
За съжаление, явно, био индустрията тепърва ще 'гърми' с провали и разобличения за съмнително качество.
Сега гръмна и тук био - скандал . За био- яйцата.
Katarin X. , тук в био- магазините е пълно с китайски био- продукти. Варива, зърнени, текстил...

# 294
Не разбрах къде е това "тук"....
Разгледах си опаковките, които имам, защото доста неща държа в буркани, но...и по спомени, ползвам основно продукти на Примеал, Алнатура и на една английска фирма.
Сега, те пък как и къде си произвеждат суровините, не знам.

# 295
  • София
 Здравейте, скоро синът ми има РД, ставана 4год. Имам желание да направя домашни шоколадови бонбони. Нямам никакъв опит с този тип изделия. Моля за помощ!

# 296
Katarin X. , съвсем не предполагах, че не знаеш къде съм, отдавна съм те приела за част от темата.  Извинявай. в Германия съм.
*Elle* , не съм правила с шоколад. Но съм сигурна, че ако добавиш към основната смеска какао или рожкови, ще стане чудесно. За основна смеска може да се ползват смлени зърнени кълнове с фурми, стафиди, накиснати ядки или тяхното масло; какаово/ кокосово масло, малко чия; ванилия и др. аромати по желание.
Смеската я правя на око и винаги/като цяло, съм правила  малко бонбони/  се е получавала много вкусна, изходните продукти варирам според момента. Бонбонките ги оформям между дланите си на топчета. Могат да се овалят в кокосово/бадемово брашно и т.н. Вери е пускала тук снимка на свои бонбони, оваляни в цветен прашец/ ако приемаш този продукт Peace/
Ето още идеи за видове бонбони и др. сладки изделия тук

# 297
Katarin X. , съвсем не предполагах, че не знаеш къде съм, отдавна съм те приела за част от темата.  Извинявай. в Германия съм.
Ох, не ми се извинявай...по-вероятно е аз да не съм догледала.    Hug
Като знам как прочетох първите 8-9 теми за две нощи, сигурно и други "гафове" ще сътворя...

# 298
Идеи за бонбони: Шоколадови бонбони с ядки и плодове, На седмото небе, 10 сурови рецепти на Зоя бг.
Само веднъж съм правила шоколадови бонбони.
Рецепта:
Скрит текст:
Така изглеждаха:

Продукти:

150 мл какаово масло
2 с.л. кокосово масло
3-4 с.л. рожково брашно или какао
мед/меласа

Разтопяват се какаовото и кокосовото масло на водна баня. Добавят се рожковото брашно/какаото и меда/меласата. Аз сложих 2 с.л. мед и 1 с.л. меласа, но вкуса на бонбоните киселееше съсвсем леко /предполагам от меласата/, затова следващия път ще подслаждам само с мед. Всичко се разбърква добре и може да се опитва как е на вкус и да се добави още подсладител, както го предпочитате.
За оформяне на бонбоните използвах форма за лед. Оставят се в хладилника да стегнат и после с нож се отделят лесно.

Ако ги правя сега, ще ползвам само какао или както Вери тогава ме посъветва какао:рожков в съотношение 50:50 и ще ги подсладя само с мед.

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 20:04 от Impatiens

# 299
  • София
за китайските био неща съм попадала основно на зърнени, конкретно се сетих за био фасула понеже преди време ми направи впечатление, че био фасула и на крина, и на рапунцел е made in china, предполагам и за други неща е така, не че съм се спукала да пазарувам био боб, зареждам се от смолянско основно, но наистина преди време ми направи силно впечатление това made in china и то с отрицателен знак

Общи условия

Активация на акаунт