Веганството - да споделим опит - 11

  • 45 385
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Не разбрах къде е това "тук"....
Разгледах си опаковките, които имам, защото доста неща държа в буркани, но...и по спомени, ползвам основно продукти на Примеал, Алнатура и на една английска фирма.

на Алнатура част от зърнените са от Китай.
скоро в готварския си говорихме как една мама в Израел купува елда, произведена в Германия, а в Германия аз намирам само произведена в Китай или най-близо - в Чехия Thinking
говоря за пазаруване от магазин. иначе елда, произведена в Германия мога да си поръчам по нета, но не е там въпроса.

гледала съм предаване по ТВ, едно сухо поле, едни китайци копаят с едни малки мотички и дори не знаеха, че едното поле е био, а другото конвенционално. видимо и разлика нямаше между 2те насаждения  Confused

# 301
  • София
  • Мнения: 5 358
http://www.rodnastriaha.bg/seminar-holistichno-zdrave/ семинари с Барбара Рен, започнали са от снощи и продължават няколко дни
нищо не знам по въпроса, но понеже е организирано от Кибеа, ви го показвам, ако е стойностно, разпространявайте в други теми

и доста гадни новини от ЕС за ГМО храните, само за 90 дни поручвания и вече ще е ясно колко са БЕЗВРЕДНИ и ще ги ядем на воля..... http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-GMO-monsanto-13215485?nt=13

# 302
  • София
  • Мнения: 1 418
ЗаСлон, много кофти новина за ГМО-то, нашенските само чакат в Европа да се каже "да" на нещо и те да започнат да повтарят като папагали. Не бих очаквала и продукт с ГМО да има отбелязано на опаковката, че съдържа ГМО. Sad А за плодове и зеленчуци - да не говорим. Тъкмо днес си мислех как за пакетираните храни е задължително да има подробен етикет със съдържимото, а за насипните - не. В крайна сметка всеки си мисли, че като купува хляб, купува брашно, но има и други съставки. Същото е и с ягодите например - анализ на съдържимото на ягодите дето излязоха наскоро по пазарите ще покаже и доста голяма част от менделеевата таблица, сигурна съм. Не съм информирана за това какви тестове биха могли да минат плодовете и зеленчуците преди да се появят по сергиите, но само страна на произход, която в повечето пъти спестяват, не е достатъчно като инфо.

# 303
  • София
  • Мнения: 5 358
пестицидите са над 300 вида и няма лаборатория в света която да ги хване


иска ли някой дива земна ябълка, цена 2 лв, от района на ковачевица, пишете ми на ЛС

# 304
  • София
  • Мнения: 1 418
не, че не си го знаете, но все пак ето списък на популярни отрови с ГМО в тях:

http://www.dartsnews.bg/News/37199

# 305
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Относно суровата елда, намирам само и единствено китайска. Да попитам в крайна сметка в София може ли да се купи елда с друг произход, от къде?

# 306
  • Мнения: 1 732
И аз да попитам...зачетох се снощи в темата за здравословното хранене. Пишете повечето и там Grinning
Някои неща много ме учудиха. Едно от които е, че елдата не била зърнено. Гъбите били плесен.
Всъщност, попаднах на нова и съвсем различна / за мен / инфо относно сума ти неща в храненето. Rolling Eyes
Сега не знам как да определям  елдата. Май ще казвам  само,  че е растение. Laughing

# 307
  • София
  • Мнения: 5 358
Елдата е или китайска или украинска- от трън, та на глог!
Но вносител Аморея, бившето Море , са готини хора, които като нас са търсели чисти храни и така са напарвили бизнеса си, поне така е било в началото... поне ако е от тях внесена би трябвало да е по-читава....


копирам покана :
Здравейте!

Имаме удоволствието да ви поканим на отворена лекция на тема:

”Защо валдорфската педагогика е модерна”, организирана от Катедра „Социална педагогика и социално дело” към ФНПП на СУ „Св. Климент Охридски”.

Гост-лектор ще бъде Ян Нет - дългогодишен валдорфски учител от Холандия.

1.март 2013 г., 17.00 ч.
Факултет Начална и Предучилищна Педагогика, бул. "Шипченски проход" 69А, аудитория 313

Очакваме ви!

FB събитие:
https://www.facebook.com/events/511747385530359/?ref=22

# 308
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Сега не знам как да определям  елдата. Май ще казвам  само,  че е растение. Laughing

не е зърнена, води се псевдо-зърнена култура. няма и глутен.
в онази тема има доста различни гледни точки. има и интересни неща, но има пак разни вилнеещи негативни мисли  Mr. Green

# 309
  • Мнения: 5 714
Както киноата и амаранта...
Картоф със зърнени - комбинирала съм, но по-рядко: елда, амарант, киноа, които ги водят псевдо зърнени.
от тема 10

Buckwheat (Fagopyrum esculentum) is a plant cultivated for its grain-like seeds, and also used as a cover crop. Despite the name, buckwheat is not related to wheat, as it is not a cereal/grass (family Poaceae); instead, buckwheat is related to sorrel, knotweed, and rhubarb

Quinoa (pron.: /ˈkiːnwɑː/ or /kɨˈnoʊ.ə/, Spanish: quinua, from Quechua: kinwa), a species of goosefoot (Chenopodium), is a grain-like crop grown primarily for its edible seeds. It is a pseudocereal rather than a true cereal, or grain, as it is not a member of the true grass family. As a chenopod, quinoa is closely related to species such as beets, spinach and tumbleweeds.

# 310
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Както киноата и амаранта...
Картоф със зърнени - комбинирала съм, но по-рядко: елда, амарант, киноа, които ги водят псевдо зърнени.
от тема 10

Buckwheat (Fagopyrum esculentum) is a plant cultivated for its grain-like seeds, and also used as a cover crop. Despite the name, buckwheat is not related to wheat, as it is not a cereal/grass (family Poaceae); instead, buckwheat is related to sorrel, knotweed, and rhubarb

Quinoa (pron.: /ˈkiːnwɑː/ or /kɨˈnoʊ.ə/, Spanish: quinua, from Quechua: kinwa), a species of goosefoot (Chenopodium), is a grain-like crop grown primarily for its edible seeds. It is a pseudocereal rather than a true cereal, or grain, as it is not a member of the true grass family. As a chenopod, quinoa is closely related to species such as beets, spinach and tumbleweeds.

Точно казано! Липсата на глутен я прави диетична, но ако нямате нужда от диета не я консумирайте. А и можете да я заместите с нашенската ръж, която е от същото смейство растителни.
Много е замърсена природата, водата, въздухът земята, как да има био продукти newsm78 Дори да не е наблъскана с торове и обработена с препарати продукцията е замърсена от необходимите и за растежа вода и земя! Вчера си говорихме с наш приятел доктор за този проблем . Дори местните производители на зеленчуци не са много гарантирани като качество. Повечето продукти идват от оранжериите, за да е  сигурна печалбата. Аз много обичам пресни сокове от каквото намеря сезонно на пазара. Често обаче сокоизстисквачката ми става оранжева след изцеждане на моркови Thinking Явно има колкоранти. Не искам да се задълбочавам и да мился какво има, че  Sick

# 311
  • Мнения: 1 732

Много е замърсена природата, водата, въздухът земята, как да има био продукти newsm78 А
Съгласна съм. Трудно е, почти невъзможно. Още повече в индустриални количества, в каквито се предлагат по магазните и хранителните вериги.
Цитат
много обичам пресни сокове от каквото намеря сезонно на пазара. Често обаче сокоизстисквачката ми става оранжева след изцеждане на моркови Thinking Явно има колкоранти.
Тук ме досмеша Hug Laughing
Морковът съдържа естествено природно багрило. Каротин.  Peace
И други плодове и зеленчуци, оцветени в жълто -оранжево, съдържат каротини. Биват алфа, бета и гама. В черният ни дроб се превръща във витамин А.

Цитат
Не искам да се задълбочавам и да мился какво има, че   Sick
И аз.  Grinning

# 312
  • София
  • Мнения: 5 269
Момичета, можете ли да ми кажете някоя рецепта за коприва? Не съм правила до сега.  Hug

# 313
  • Мнения: 348
Здравейте,
имам питане за ментата.
Купих повече прясна мента. Как да я съхраня, освен със замразяване?
Идва ми идея да я залея със зехтин в бурканче.
Някой да даде съвет?



Кашмир,
вземам рецептите от нета.
Коприва съм правила и става добре на крем-супа, коприва с ориз, баница с коприва. Но сигурно има и по-големи майсторки от мен.


# 314
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365

Много е замърсена природата, водата, въздухът земята, как да има био продукти newsm78 А
Съгласна съм. Трудно е, почти невъзможно. Още повече в индустриални количества, в каквито се предлагат по магазните и хранителните вериги.
Цитат
много обичам пресни сокове от каквото намеря сезонно на пазара. Често обаче сокоизстисквачката ми става оранжева след изцеждане на моркови Thinking Явно има колкоранти.
Тук ме досмеша Hug Laughing
Морковът съдържа естествено природно багрило. Каротин.  Peace
И други плодове и зеленчуци, оцветени в жълто -оранжево, съдържат каротини. Биват алфа, бета и гама. В черният ни дроб се превръща във витамин А.

Цитат
Не искам да се задълбочавам и да мился какво има, че   Sick
И аз.  Grinning

Имам един недостатък да пиша все набързо и понякога не става ясно за какво иде реч. Това за каротина е ясно, но аз имам предвид един много наситен оранжев цвят, който не се измива лесно. Понякога ми попадат кутии с домати, които имат неестествен червен цвят,който е видимо от химичен произход.
И ми се ще да задам един въпрос, защо трябва  винаги, или почти винаги да се прави дисекция на това, което пиша? Не ми отговаряйте! Аз май няма да се вясвам повече насам newsm78
Здравейте,
имам питане за ментата.
Купих повече прясна мента. Как да я съхраня, освен със замразяване?
Идва ми идея да я залея със зехтин в бурканче.
Някой да даде съвет?



Кашмир,
вземам рецептите от нета.
Коприва съм правила и става добре на крем-супа, коприва с ориз, баница с коприва. Но сигурно има и по-големи майсторки от мен.



Аз я пасирам с олио и едра сол! Едрата сол запазва зеленият цвят на ментата или босилекът, или на спанака!

Общи условия

Активация на акаунт