Веганството - да споделим опит - 11

  • 45 373
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  • Мнения: 928
danilu, много благодаря - щом хлапетата се справиха, ще трябва и да аз мога; процесът, а и начинът по който работеха и изглеждаше тестото си е направо 1:1 с един от линковете на Вери - значи това ще е начинът със сигурност; и там се чакаше 18 часа втасване, следователно уикендът е моят момент с чиабата   chef по-нататък ще ви досаждам с въпроси за веганска торта гараш (заместител на яйчен белтък, от който се прави блата и на квасена сметана - за крема - това го мисля да е гъсто кокосово мляко)

Някъде бях срещала рецепта за веган торта гараш.Ако искаш мога да поровя.
Аз направих днес един бадемов пармезан. Довечера ще го бухна да се изсуши и после може да докладвам за резултата.Но напоследък кулинарните неща ми се получават и това така ме радва.....Но най-много ме радват малките кълнчета от лимеца, бадемите .........

# 331
  • София
  • Мнения: 5 269
 Bunnie, много моля да споделиш рецептата за пармезана!  Praynig

# 332
  • София
  • Мнения: 928
Bunnie, много моля да споделиш рецептата за пармезана!  Praynig
Веднага:
http://hihonas.blogspot.com/2013/01/vege.html

# 333
  • София
  • Мнения: 5 269
Yummy! Мерси! Да какжеш как се е получило.   bouquet

# 334
  • София
  • Мнения: 1 418
Bunnie, ако имаш време и не те затруднява - порови за веган торта гараш. Благодаря   bouquet  Треснала ме е кулинарната мания напоследък, което неминуемо ми се отразява и на талията  Flutter, язък ми за фитнеса  Embarassed

# 335
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

има ли някаква разлика в хранителната стойност на накиснати бадеми и накиснати и сушени? newsm78
след като се слага наръсено, какво пречи да се спести сушенето? (аз като виден мързел и пестовник на ток  Blush) трайността ли в случая е увеличена? или и вкуса се променя?

аз един път правих веган чийзкейк и си го ядах сама. честно казано не ми хареса чааак толкова  Whistling

# 336
  • Мнения: X
asyalein , накиснатите бадеми така или иначе трябва да се изсушат , за да могат да се смелят до трохи.Влажни няма как да стане.Стават пръхкави, и са точно като настърган пармезан.

# 337
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365

има ли някаква разлика в хранителната стойност на накиснати бадеми и накиснати и сушени? newsm78
след като се слага наръсено, какво пречи да се спести сушенето? (аз като виден мързел и пестовник на ток  Blush) трайността ли в случая е увеличена? или и вкуса се променя?

аз един път правих веган чийзкейк и си го ядах сама. честно казано не ми хареса чааак толкова  Whistling
Пък аз се мислех за габровка Mr. Green
Благодаря за идеята и за рецептата!!!! Аз си купувам тофу,ама хич не му усещам вкуса Thinking Все едно че ям блокче хартия пресована

И на мен ми се иска да се развихря из кухнята, ама не смогвам да се организирам, все изниква нещо по-важно! Ама ще се проявя и аз, после има дда се пуйча!
Да споделите какви са резултатите. Отивама да си купя хималайска сол Hug

# 338
  • Мнения: X
Като каза тофу, днес правих един страхотен дип, от книга за японската кухня....
1 авокадо
200 гр тофу
1-2 скилидки чесън
стрък босилек
сол
лимонов сок
Ще го "присламча" към фалафели, печени на фурна.

# 339
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein , накиснатите бадеми така или иначе трябва да се изсушат , за да могат да се смелят до трохи.Влажни няма как да стане.Стават пръхкави, и са точно като настърган пармезан.

т.е. няма разлика във вкуса?
аз бадемите и на мус мога да ги ям, не държа на трохите  Mr. Green

японците имат интересни дипове, аз харесвам разни с мисо Simple Smile трябва скоро да направя, но при нас се върна зимата и ми се яде готвено, няма как да дипвам със сурови зеленчуци  Whistling

# 340
  • София
  • Мнения: 1 418
защото и друг път сме отваряли въпроса за възпитанието на децата, макар и темата да не е за това:

http://sofialive.bg/city/frontalno/119-da-otglejdash-carcheta.ht … d=288381481237582

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 21:55 от Dao

# 341
  • Мнения: 1 730
Благодаря за споделеното, Dao. Често съм свидетел на повечето от описаните ситуации  Confused.

# 342
  • Мнения: 234
ЗДр Simple Smile нямам време да ви следя от готвене и гледане на деца Wink но надничам колкото и рядко да бъде - сега влизам с молба за мнение за дехидрататор за храна - нямам възможност за Ескалибур - и не знам каква да си купя има някакви имитации на Ескалибур  http://www.ebay.co.uk/itm/8-Tray-Food-Dehydrator-800W-Commercial … sh=item5d3a3d32d9

дали да е такава или нещо от този род http://www.ebay.co.uk/itm/New-Andrew-James-Food-Dehydrator-Machi … sh=item564ff363c4

чудя се и не мога да взема решение от 2-3 месеца  Crossing Arms

ще се радвам да споделите опит

Благодаря ви много Wink

# 343
  • София
  • Мнения: 928
Bunnie, ако имаш време и не те затруднява - порови за веган торта гараш. Благодаря   bouquet  Треснала ме е кулинарната мания напоследък, което неминуемо ми се отразява и на талията  Flutter, язък ми за фитнеса  Embarassed
ето
мисля че е тази:
http://fitnesinstruktor.com/vegan-torta-garash/

# 344
  • София
  • Мнения: 1 418
Bunnie, ако имаш време и не те затруднява - порови за веган торта гараш. Благодаря   bouquet  Треснала ме е кулинарната мания напоследък, което неминуемо ми се отразява и на талията  Flutter, язък ми за фитнеса  Embarassed
ето
мисля че е тази:
http://fitnesinstruktor.com/vegan-torta-garash/

благодаря Bunnie, сладкишът изглежда добре и дори съм правила подобен; но аз имах предвид нещо, което максимално се доближава до торта гараш: тя се прави с 4 блата; за блатовете се използват 9 белтъка на яйца, много смлени орехи и 2-3 лъжици брашно; за крема между блатовете се слага заквасена сметана и други работи (споменавам само белтъците и сметаната като продукти, които трябва да се заменят); шоколад има единствено в заливката и се прави от шоколадов кувертюр

с какво бихте заменили белтъците на яйце, за да се получи блат за торта - банан предполагам, нещо друго, което да го прави въздушен?

Общи условия

Активация на акаунт