Веганството - да споделим опит - 11

  • 45 331
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 42
Здравейте,
Много се радвам че попаднах на тази тема. С мъжа ми се вегани от миналото лято и засегаи двамата се чувстваме прекрасно. Единствения проблем е че не срещаме много разбиране от близките и приятелите, та затова ще се радвам да бъда тук сред "свои"  Hug   bouquet

# 436
  • София
  • Мнения: 1 418
добре дошла, pappi   bouquet

# 437
  • София
  • Мнения: 5 358
Папи, добре дошла и от мен !

Копирам своя пост от темата за чистата храна, но тъй като е организирано от министерството, го правя без скрит текст:)

Надявам се да се видим лично, ние ще ходим и днес и утре! На такива празници се запознах с Ане, Щастливата...  bouquet

ДНЕС И УТРЕ Simple Smile
С ЛЕКИ СЪКРАЩЕНИЯ ОТ МЕН

Био Форум – Празник на биологичното земеделие
София,  12 и 13 Април 2013 г. градинката пред Народен театър „Иван Вазов”

ДЕН ПЪРВИ – ПЕТЪК – 12 АПРИЛ
13:00 ч.
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ПРАЗНИКА , Водещ – Ути Бъчваров
13:10 – 13:20 ч.
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ГОСТИ И ПРИВЕТСТВИЯ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА
Приветствия от официалните лица – проф. Иван Станков - Министър на земеделието и храните, г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на София, д-р Стоилко Апостолов – Биоселена.
13:20 – 14:00 ч. ОБИКОЛКА НА ЩАНДОВЕТЕ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА
14:00 – 15.00 ч. КУЛИНАРНО БИО ШОУ С УТИ БЪЧВАРОВ
Приготвянето на ястията започва още в 12.00 ч. Ути Бъчваров представя рецептите  и продуктите, които използва.   
- Дегустация на приготвените био-ястия –  14.30 ч.
15:00 – 16.00 ч. НАЧАЛО НА ВИНЕНА ДЕГУСТАЦИЯ ЗА ИЗБОР НА „НАЙ-ДОБРО БЪЛГАРСКО ЧЕРВЕНО   БИО ВИНО ЗА 2013 Г.”
Дегустацията ще се провежда 4 пъти на кръгъл час - в 15:00, 16:00, 17:00 и 18:00 ч.  На всеки кръгъл час ще се избират по 5 участника в дегустацията от публиката като ще се задават въпроси, свързани с винената култура и ако хората отговорят правилно на тях, ще бъдат допускани да участват в дегустацията. 
Резултатите от дегустационните листа ще бъдат обобщени и победителят ще бъде обявен на 13.04.2013 г. с връчване на награда на най-добра винарска изба за био вино.

16.00 – 18.00 ч.       БАЗАР НА БИОХРАНИ  (на тих музикален фон)   

18.00 – 19.00 ч. АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ НА ГРУПА „ТОЧКА БГ“.

20.00 Ч.      ЗАКРИВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ОТКРИТО. 



ДЕН ВТОРИ – СЪБОТА – 13 АПРИЛ

 10.00 ч.
ОТКРИВАНЕ НА ВТОРИЯ ДЕН ОТ ПРАЗНИКА ОТ ВОДЕЩИЯ УТИ БЪЧВАРОВ

Връчване на наградата на винарскака изба, победител в конкурса „Най-добро българско червено био вино за 2013 г.” – грамота.
 11.00 – 12.00 ч.
 ОРГАНИЗИРАНЕ НА КУЛИНАРНА БИО АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА С УТИ БЪЧВАРОВ С ВИКТОРИНА ЗА ДЕЦА ОТ ПУБЛИКАТА НА ТЕМА “КОЙ Е ПО-ПО НАЙ-БИО?”

- Ути Бъчваров ще готви по био- рецепти с участието на деца, след което ще има дегустации на приготвените продукти.

12.00 – 13.00 ч.
ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ДЕТСКА ВОКАЛНО ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ “ТАЛАСЪМЧЕ”

       -   Изпълняват песни от собствен репертоар.

13.00 – 14.00 ч.
ДЕМОНСТРАЦИИ НА ПРИГОТВЯНЕ НА БИО ШОКОЛАД/ БИОМЕД/ БИОБОЗА

14:00 – 15:00 ч.
ТЕАТРАЛНО СТУДИО „ТЕДИ“ ОТ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „Г.С.РАКОВСКИ“ С ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДЕТСКИЯ СПЕКТАКЪЛ „СЪНЧОВЦИ“

15:00 – 18:00 ч.
БАЗАР НА БИОХРАНИ
ЗАКРИВАНЕ НА ДВУДНЕВНИЯ ПРАЗНИК

# 438
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Паппи Hug добре дошла!
Дао, благодаря мила! Тук има една английска сол, май келтска беше, но аз исках едра, в биото имаше само ситна. Аптекарката ми каза, че едрата била много влажна и вероятно би могла да ми повреде мелачката Thinking Тази едрата обаче е на половин цена newsm78  Абе ще се повъртя още някой ден с проучвания и после ще видя какво ще закупя! Благодаря на всички!
Все още не съм направила маслото от кокос, защото иска първо да изям предишното, това която приготвих с гореща вода. А и нямам време. Аз ли не мога да се организирам, или съм се захванала с много неща наведнъж. А и пролетно чистене съм захванала по малко на ден, да изчистя гардеробите от дрешки, които не слагам с години и само преподреждам. Абе плюшкинизмът си го имам Mr. Green Като направя ще ви напиша, обещавам!
Тия дни съм се запалила да си пасирам на едричко разни зеленчуци-зеле , краставица, пресен лук, домат(за да се пасира, че иначе ми пуши миксера, не е много потентен), алабаш, авокадо и каквото открия в долапа. Добавям лимонов сок и става една вкусотия- студена сурова супа. После овкусявам с чер пипер и каквото там ме вдъхнови да украся ястието.
Приятна вечер на всички!
Да подкрепя и аз казаното от Дао за продуктите в Пикадили, за разлика от Фрош техните еко-препарати имат еколейбъл, нямам обаче представа как са цените им съотнесено към еко-препаратите на Лидл и Карфур, например.
Ако ползвате царевичен флейкс, мога да препоръчам собствената био марка на Делез /пак в Пикадили/, излизат поне с 2 лв. по-евтино от същите в био магадините, а разлика няма.
Моят мъж много хареса и един черен чай от линията, за която е писала Дао.
Купувам и био зехтин, струва ми се на сметка newsm78.

Ей изтрепах си мозъка да се сетя как се казва този препарат, да го кажа на систъра, че и се е появила някаква алергия и тя подозира, че  е от препарата за пране. Благодаря

# 439
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
направих на малкия бадемово мляко, с фурми.
имаше вкус на сурово и пи само малко....

млякото, което пи във Веджис нямаше вкус на сурово и изпи сериозно количество - за половин час около чаша и половина. Shocked
съвети моля Praynig
напоследък ми бойкотира зеленчуците и само сладко яде Twisted Evil

# 440
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
направих на малкия бадемово мляко, с фурми.
имаше вкус на сурово и пи само малко....

млякото, което пи във Веджис нямаше вкус на сурово и изпи сериозно количество - за половин час около чаша и половина. Shocked
съвети моля Praynig
напоследък ми бойкотира зеленчуците и само сладко яде Twisted Evil
newsm78 Какво имаш предвид с "вкус на сурово"? По прицип аз така усещам млякото от соя и почти не правя, само кълнове, защото прибавени към салата ми харесват много. С бадеми досега не ми се е случвало! Дори не ги беля, само ги кисна за известно време,понякога преди да си легна, за да ги пасирам сутринта.
Това открих в нета, т.е. моята рецепта.
Ed ecco che, pensa che ti ripensa, ho deciso di fare SCACCO MATTO IN 3 MOSSE e senza sporcare quasi niente! Eh eh eh eh …



INGREDIENTI per 1 lt di latte di mandorle:

■200 gr di mandorle bianche spellate
■1 lt di acqua
■1 pizzico di sale integrale
"Шах Мат в три хода"
200гр бадемибелени
1литър вода
щипка интегрална сол
Пасираш

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 12:03 от danilu

# 441
  • Мнения: 223
Какво е интегрална сол?

# 442
  • Мнения: 3 374
Записвам се да ви следя, защото темата ми е много интересна Hug

# 443
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
newsm78 Какво имаш предвид с "вкус на сурово"?

ами на сурово има вкус  Thinking
сложих шепа бадеми за около 200мл. мляко. добавих и 2 фурми. не стана сладко. обаче ми беше "тънко" на вкус и имаше вкус на сурово.
Дребен пи 1 път и се отказа.

продължавам да експериментирам.

# 444
  • Мнения: 3 374
asyalein, и аз не харесвам особено вкуса на бадемовото мляко и не го пия самостоятелно.
Държиш ли на това синът ти да го пие чисто?
С пасиран половин банан в млякото се получава чудесно и децата го харесват.
Евентуално можеш да добавиш и ванилия - чист екстракт.
Брашното от мескито подслажда много фино - за разлика от стевията например, която аз не харесвам.

# 445
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
стевия си консумираме- свикнали сме ѝ явно.
не държа да го пие чисто.

днес направих от ориз, бадеми и слънчоглед. от слънчогледа стана леко горчиво. рошковът не ми е чак толкова вкусен, май и доста сложих Thinking
следобед ще направя от бадеми и кашу да видя как ще е на вкус.

# 446
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Интегрална сол е тази, което не е пречистена и рафинирана до степен да загуби много от естествените си натурални качества. В повечето случаи има много хим.обработка солат, която се продава на пазара.
Снощи, си накиснах шепа бадеми, парчета от кокосов орех, две фурми и малко сол. Пасирах сутринта и беше много приятно. Странно,че при теб добива този суров вкус. Аз при оризовото мляко слагам гореща вода и преди да пасирам изплаквам няколко пъти. Пробвай да изплакнеш водата от накиснатите бадеми, или ги  обели. Ти откъде си купуваш бадемите? Дали не са горчиви или да има някоя ядка от кайсия? Правя само предположения.

# 447
  • София
  • Мнения: 5 246
Как ви се струва това предлагане на менте коприва повсеместно? дори и в големи вериги известни магазини?!?
Добре дошла на Папи!
За форума пред театъра не знаех, който е бил нека да сподели впечатления!!!

# 448
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пробвай да изплакнеш водата от накиснатите бадеми, или ги  обели. Ти откъде си купуваш бадемите? Дали не са горчиви или да има някоя ядка от кайсия? Правя само предположения.
бадемите са киснати, плакнати и белени. взимам ги от магазина, био от Италия Mr. Green не са горчиви.
виж с кокос не съм пробвала, мъжът ми не го яде и аз не купувам, но то и аз не съм му фен  newsm78
някой беше казал, че от макадамия става хубаво мляко, само трябва да намеря сурова от някъде.

# 449
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Ох, как ми се е прияла коприва, но в нашият двор не расте и като се сетя вече и е минал сеьонът. Ще взема да си насея от един наш приятел, дето я има в изобилие, ама понеже не си стои в къщи, няма как да ида да си набера Crossing Arms
Азия, ами пробвай! Накрая ще откриеш това, което ще ти е хем приятно хем полезно.
Оригиналният кокосов орех не ми мирише на мен. По са ми неприятни кокосовите стърготини. А и последните дето си ги купих бяха толкова изсушени, че от тях не можах да извлека дори 5мм масло. Отначало си помислих, че нещо не спазвам рецептата, защото аз карам обикновено по спомени, но после се загледах и открих, че са много сухи.
И тук за съжаление продават много негарантирани стоки, или с изтекъл срок, или с недостоверен производител. Sick

Общи условия

Активация на акаунт