Веганството - да споделим опит - 11

• 44 868
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аха, благодаря за обяснението. а лепне ли? не обича да си цапа ръцете  Rolling Eyes

# 676
Лепне, да. Не знам как може да стане без лепнене. Ние затова го завиваме в хартия за печене всяка порция, ако ще е за навън, лесно се избутва от нея и е удобно да се държи с хартията докато се хапва.

# 677
трябва ми за яслата, там сам не може да го избутва...
аз му давам гранолата в кутийка и той си рови вътре и яде, като останат само зрънца и му дават лъжица  Grinning

# 678
нямам прсни фурми под ръка за купуване, само сушени имам. колко фурми на колко мюсли? и колко време се пече? стои ли после на купчинки? като яде зърно по зърно, яде много бавно и е последен на масата, другите деца вече си играят. искам да е по-компакна маса, да яде малко по-бързо.
меласа не искам да ползвам, пак е захар.

Галче, не потъмнява ли банана, че тъмен не иска да го яде.
кажи за кокосовите стърготини и яб. пюре, моля.

аз намерих рецепта за гранола точно с яб. пюре, ама се сушеше 6-7ч...не е за мен това. незнам мога ли на по-висока Т, за да се втръди.
Дзвер хрупа здраво, така, че не ми пречи твърдостта.

Ася, той бананът се омесва с ядките, така че много не се забелязва, и не потъмнява много според мен, ама те малките имат странни виждания понякога hahaha

Моят син в момента е "не ща нищо твърдо" и даже мекото на краставицата отказва да го яде, ако не е на ситно накълцано в яденето му или ако не е на пюре. От друга страна, обича да си играе с моя суров морков, казвам играе, защото определено не го яде, даже отхапва, изплюва и после ми дава изплютото Rolling Eyes

За ябълковото пюре, нищо сложно. Омесих го с кокосови стърготини, колкото да оформя "курабийки" и го метнах на умерена фурна. След около 10 мин бяха готови и щерката ги одобри. Съвсем чиста импровизация си беше.

Гранолата според мен ще стане и с ябълково пюре, защото самите ядки имат слепващи свойства, но ако са накиснати за малко. Т.е. например смесваш овесените ядки с пюрето и изчакваш малко. После мяташ на умерена фурна. А бананът е доста лепнещ и не се налага предварително накисване, съотвено гранолата ще стане по-хрупкава според мен Thinking

Между другото, ако ти се експериментира, нахутеното брашно също слепва, та може да пробваш с някакъв подсладител и размито с вода нахутено брашно да объркаш овесените ядки Crazy

# 679
оооо Галче, това с нахутеното брашно е супер идея, Дзвер още само него яде!!!
утре ако ми остане време ще пробвам с яб. пюре и с нахутено брашно.
на каква Т печеш? аз миналия път суших на 50С 1 час, после увеличих до 80С, изключих фурната и оставих цяла нощ да стои вътре.

за дъвченето - Дзвер яде тази суха гранола нон стоп, но банан не иска да дъвче, трябва да му го мачкам  Twisted Evil

# 680
Ася, аз пека на 350F, което мисля е около 180С, но може и на по-ниска температура, така както го описваш ти, ми се струва добре. Ама така или иначе овесените ядки не са сурови, ябълковото пюре също, затова гледам бързо приготвяне и съответно не ми пречи по-високата Т, само трябва да се внимава да не изгори Peace

# 681
направих 2та варианта.

с яб. пюре залепна по-добре, с нахутеното брашно не слепна много. за сега е опитал само с яб. пюре - яде го  Simple Smile

# 682
Браво, Ася  bouquet

Виж аз на какво се натъкнах, как изглежда банановата гранола с бонус рецепта http://deliciouslyella.com/healthy-banana-and-almond-granola-clu … ters-gluten-free/ Wink. Ако те притесняват ядките и семките за дребен, можеш спокойно да ги пропуснеш Peace

# 683
Здравейте,
може ли да споделите рецепти за мъфини. Днес се сдобих с тавичка за мъфини, но рецептите които откривам са все с мляко и яйца. Разбрах че повечето импровизират, но мен хич не ме бива в това.

# 684
благодаря, Галче. като изяде 2те тави, ще пробвам и тази рецепта. ядки яде, но аз ги смилам, за да не се задави.

# 685
Здравейте,
може ли да споделите рецепти за мъфини. Днес се сдобих с тавичка за мъфини, но рецептите които откривам са все с мляко и яйца. Разбрах че повечето импровизират, но мен хич не ме бива в това.

Дай някоя рецепта и ще пробваме да я веганизираме Wink
Най-общо казано заменяш прясно мляко с ядково такова или вода, масло с банан или ябълково пюре или друго бебешко пюре, яйца с ленено семе или чия желирани във вода 1:3 или банан или ако става въпрос за едно яйце, може спокойно просто да го пропуснеш.
Имай предвид, че не се надигат толкова мъфините, както в оригиналната рецепта или при мен поне така се получава Rolling Eyes

# 686
аз яйце замествам с 1 с.л. нахутено брашно. слагам малко повече бакпулвер. стават по-сухи веганските, според мен. Peace

# 687
Благодаря за съветите  Simple Smile
вече направих няколко опита. Първия беше тип брауни - брашно, захар, рожков, сода, олио и вода. Получи се. Втория път вместо рожков сложих канела и малко мед. И те станаха. Явно ще трябва да се експериментира.

# 688
  • Варна
на мен тази ми е любимата рецепта /а и на всички покрай мен/
http://www.-spam046-/index.php?mod=recipes_item&show=296
правя я с 3 банана, без яйце, и намалям захарта на 150гр. Simple Smile

# 689
Simple Smile
стига флууд изписва Wink
не се разбра кой е блога...

Общи условия

Активация на акаунт