Отговори
# 120
  • София
Ами то ФМ си е ехографски преглед и се прави на 2Д. На някои места директно на 2Д ехограф, на други на 4Д, но тъкмо за ФМ без да се ползва опцията 4Д, а се ползва като обикновен 2Д ехограф.

Ами аз не съм съвсем наясно, честно си признавам. Но моя док (когото и аз имам намерение да сменям) ми каза съвсем ясно, че ФМ трябва да се направи на 3 или 4Д и ме изпрати на други места, без да конкретизира де, но иначе щеше да ми предложи своето 2Д, предполагам  Thinking Конкретизира, че органите, включително вътрешните, не могат да бъдат добре изследвани на 2Д. А може би просто не е сертифициран за ФМ, знам ли...

raynatsigularova, доколкото четох, на повечето момичета в темата докторите са посъветвали да не правят секс, докато не влязат в 4 месец... на мен включително.

illusion__, хайде да обменяме инфо за АГ? Аз също ще сменям, най-вероятно ще е след Нова година. Имам един-два варианта, които обмислям, но смятам прецизно да направя проучване, защото ЗК позволява да се смени ЖК само веднъж.

Katencetoo, благодаря за препоръката и инфото!   bouquet Наистина трябва да отварям по-често 1-ва страница, там е цялата информация. Ще свикна Wink

# 121
Добро утро млади жени!А,то било обяд  Laughing
Ще украсяваме ли елхата  newsm78

# 122
  • София
Сандалка аз му се издразних на това, че като отидох и го попитах за следене на бременността при него почти ме отряза, като каза, че имал право само на 10 бременни, а той вече имал толкова и ако някоя роди тогава може да ме вземе  #Cussing out какво ще рече, ако някоя роди? Тоя не е в ред  #2gunfire после ми вика, вземи си направление за ЖК и ела да се запишеш при нас  ooooh! е последно какво да правя... Като се замисля, ЖК ми е необходима единствено за болничен и изследванията за кръв и урина и спин в началото - за нищо друго. Та сега си  мисля, дали да не се запиша там на ЖК, а да си намеря добър лекар, който да ми дава съвети и като му звънна да го питам нещо, да не ме бърка с други - както направи въпросния!  Naughty
В голяма чуденка съм, защото не е лесно да си намериш лекар, който да ти води ЖК и да ти обръща внимание...за това ако си ходя и на частно, мисля че нещата ще се оправят

# 123
Поне по това, което съм разбрала до сега най-важна е ФМ между 18-22 седмица, защото това си е същинската ФМ, тогава са изградени всички органи и ясно се виждат.Тогава е важно да е на 4Д.Предполагам, че сега в 11-13 седмица нухалната костица и другите неща, които се измерват може да се измерят и с 2Д, както стана при мен предния път.В Майчин дом ми направиха и БХС и ехографа и беше на 2Д, но все пак си се виждаше добре бебока.Илюжън, ако ти е наистина само за болнични и кръвни, запиши си е хич да не ти пука.Пък ако те издразни нещо можеш да го смениш всеки месец.Да не говориме, че онзи ден ми казаха, че по каса имам право на 4 пъти пускане на кръв и урина  Thinking което ми се струва малко

# 124
Леле,какви са тия глупости,че има право само на 10 бременни?То няма да останат доктори за ЖК по тая логика?

# 125
Бе тея лекари са нямам думи.Мисля, че на някои просто не им се занимава по каса, друго си е да ходиш при тях на частно и ежемесечно да налишаш пари  Wink

# 126
  • София
Тони ами това се чудя и аз за какво ми е, но наистина болничен ми е необходим и мисля да си взема още януари месец  newsm78
Малко не съм в час.... все пак ми е първа бременност и както се казва - не знам къде се намирам  Crazy  Така или иначе при него няма да раждам, понеже в тази болница нямат родилно, но имам още малко време да си помисля. В момента не съм записана никъде, имам 2 прегледа при него, никой нищо не ми води... не знам това нормално ли е? Извинявам се за невежеството ама съвсем се омотах  ooooh!

# 127
  • София
Бе тея лекари са нямам думи.Мисля, че на някои просто не им се занимава по каса, друго си е да ходиш при тях на частно и ежемесечно да налишаш пари  Wink
и двата ми прегледа са били на частно при него, не по каса....  #Cussing out нямам думи...но все пак за ЖК много го обмислям, щото е доста сложно и на всякъде ти казват същото - имаме достатъчно бременни  ooooh!

# 128
  • София
Леле,какви са тия глупости,че има право само на 10 бременни?То няма да останат доктори за ЖК по тая логика?
Ама разбира се, това е така!
Нещо е решил да те хлъзне... При моя със сигурност има над 20 бременни - бях свидетле, когато трескаво търсеше нечие досие и беше извадил всички папки.

... Та сега си  мисля, дали да не се запиша там на ЖК, а да си намеря добър лекар, който да ми дава съвети и като му звънна да го питам нещо, да не ме бърка с други - както направи въпросния!  Naughty
В голяма чуденка съм, защото не е лесно да си намериш лекар, който да ти води ЖК и да ти обръща внимание...за това ако си ходя и на частно, мисля че нещата ще се оправят
Не, не мисля, че разсъждаваш в правилната насока... Всичко си зависи до човека , който се крие вътре в доктора  Laughing Илюжън, можеш да останеш много доволна и подробно информирана от ЖК по ЗК, и обратното - обидена и неудоволетворена от специалисти на частно, които са си вирнали носа или просто, видите ли, бързат в момента  Peace Аз страшно съжалявам, че моята гинеколожка, която е комбинация от прецизност и внимание, плюс любезност - излезе в майчинство, да е жива и здрава! Но съм била и при нейна колежка, която също ме възхити - и без да давам никакви пари допълнително, дори и двете сами търсеха начини, какво може да мине максимално по Здравна Каса...
Има хора и там - това искам да кажа, просто трябва да ги намерим Wink
Иначе, и аз искам да си уредя дълъг болничен, сигурно от Нова година...

# 129
Оо, съвсем нормално е, просто цялата ни здравна система е под всякаква критика.В Германия на една приятелка, от 5 месец на бременността и е зачислен личен консутант, който е с нея през по-голямата част от деня и човек, може да разчита на него за всичко.Тука дали някога ще доживееме нещо подобно....
 Илюжън, моят съвет е да се разровиш за някой лекар на частно, защото по каса лекарите, които биха те взели насериозно се броят на пръсти,Да не говориме, че и там ще искат да доплащаш, защото с право на 2 ехографа няма как да се получат нещата.Запиши се по Каса някъде колкото да взимаш болнични и да ти дават направление за кръв и урина и си готова.Някой знае ли как бяха болничните - 180 плюс 45 преди термин или тези 45 влизат в 180те???

# 130
  • София
Сандалка не оспорвам  Peace има хора и хора... лошото е, че на днешно време трудно се намират. Беше ми обидно най-много за това, че до сега никога не съм се възползвала от здравната каса - по никакъв повод, а си плащам осигуровките всеки месец от 2005година, както съм завършила училище до сега нямам месец пропуска и какво се оказва накрая - че не мога да се възползвам от правата си  #Cussing out е това е най-лошото! И се моля само всичко да е наред, че некадърници колкото искаш по тази земя....

# 131
Аз ще направя ФМ в Майчин дом в началото на януари,  а около 19 седмица искам да отида при д-р Марков (страхотни отзиви съм чувала за него и екипа му).

Моя контролен  преглед е чак преди Коледа, нямам търпение. Искам да знам, че бебчо си е наред.

# 132
  • София
...Беше ми обидно най-много за това, че до сега никога не съм се възползвала от здравната каса - по никакъв повод, а си плащам осигуровките всеки месец от 2005година, както съм завършила училище до сега нямам месец пропуска и какво се оказва накрая - че не мога да се възползвам от правата си  #Cussing out е това е най-лошото! И се моля само всичко да е наред, че некадърници колкото искаш по тази земя....

Хех. От многото изследвания, които ми се наложи да правя през последните години, открих, че здравните осигуровки в България покриват само пътеки за... грипчета  Twisted Evil
И няма значение, на каква сума ще бъдат вноските ти - всичко потъва там някъде, в машината...

tonkata_84, аз днес ще говоря с двама приятели-счетоводители по въпросите за отпуски и болнични, дано са информирани. Ще пиша, когато получа инфо от тях.  Peace

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 12:50 от Sandalka

# 133
  • София
...Беше ми обидно най-много за това, че до сега никога не съм се възползвала от здравната каса - по никакъв повод, а си плащам осигуровките всеки месец от 2005година, както съм завършила училище до сега нямам месец пропуска и какво се оказва накрая - че не мога да се възползвам от правата си  #Cussing out е това е най-лошото! И се моля само всичко да е наред, че некадърници колкото искаш по тази земя....

Хех. От многото изследвания, които ми се наложи да правя през последните години, открих, че здравните осигуровки в България покриват само пътеки за... грипчета  Twisted Evil
И няма значение, на каква сума ще бъдат вноските ти - всичко потъва там някъде, в машината...
Ето, още веднъж си пролича, че не съм се възползвала от касата и слава Богу! Това в днешно време да не ти се налага да стигаш до лекари.... и това само при нас го има! Никъде другаде по света, само тук те гледат като подвижна касичка за пари, само тук ако не си на някой човек - значи не си човек изобщо и др примери мога да дам, но не искам да развалям настроението на всички
Предлагам да си говорим за нещо по-приятно, че се е видяло, че здравната ни система, както и всички останали в БГ са под всякаква критика  Twisted Evil
Нещо Коледно дайте Simple Smile)

# 134
Да си пожелаем за Коледа да сме живи и здрави и да изкараме една лека бременност до края с колкото се може по-малко тревожни поводи за посещения при лекари....  Wink

Общи условия

Активация на акаунт