NESCAFE DOLCE GUSTO

• 161 238
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
В контейнера за вода мога ли да сложа мляко и без капсула да си пускам само топло мляко?

# 301
В контейнера за вода мога ли да сложа мляко и без капсула да си пускам само топло мляко?

НЕ!

# 302
Благодаря Simple Smile

# 303
  • София
Капсули на промоция да сте мяркали тези дни?

И аз се интересувам. Ако видите на цена до 9 лева, моля споделете Simple Smile

Във фантастико има промоция на някои видове капсули. В Хит редовната им цена е 9 лв.

# 304
  • sofia
Аз взех от Фантастико днес 7лв

# 305
Здравейте!
От вчера и ние сме собственици на такава машинка. Мелъди 3 пише на кутията, но не е с автоматично дозиране на водата. Купихме я от един магазин близо до Виена, струваше 45 евро. По-малките (на които им казваме "пингвинчета") бяха по 39. Не дават капсули към тях, но излиза значително по-евтино от нашенските "промоции". Сега започваме да търсим и подходящите вкусове Wink

# 306
Здравейте,

от вчера и аз съм горд собственик на машинка Piccolo. Яд ме е, че изпуснахме промоцията в Технополис, но здраве да е. Peace
Взехме капсули, ММ пие безкофеиново и му хареса, за детето Чокочино, тя също е доволна.
Аз по принцип пия дълго кафе с мляко, взех си Espresso Ristretto, хубаво е, но очаквах повече. Ще си го изпия де, въпреки че после видях, че съм взела късо кафе. Сутринта го пуснах дълго (на кутията пише, че трябва да е 36 мл Shocked).
Отделно ми е мерак да опитам и кортедото, капучиното и другите вкусове.
Иначе съм много доволна, от бая време я исках. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 11:34 от Only God can...

# 307
Здравейте,

от вчера и аз съм горд собственик на машинка Piccolo. Яд ме е, че изпуснахме промоцията в Технополис, но здраве да е. Peace
Взехме капсули, ММ пие безкофеиново и му хареса, за детето Чокочино, тя също е доволна.
Аз по принцип пия дълго кафе с мляко, взех си Espresso Ristretto, хубаво е, но очаквах повече. Ще си го изпия де, въпреки че после видях, че съм взела късо кафе. Сутринта го пуснах дълго (на кутията пише, че трябва да е 36 мл Shocked).
Отделно ми е мерак да опитам и кортедото, капучиното и другите вкусове.
Иначе съм много доволна, от бая време я исках. Heart Eyes

Щом обичаш дълго с мляко - кортадо или латте макиато.  Wink

# 308
И аз съм с две ръце за cortado и latte macchiato  Heart Eyes

# 309
  • София
Страхотна машинка!!!
Имам я от две години и половина. Кафето винаги е страхотно. За хубав вкус е добре да се съобразявате с дължината, която е указана. Ако обичате по-дълго кафе, а сте взели например Бариста направете кафето с указаната дължина, извадете капсулата и пуснете малко (ама наистина малко) гореща вода. Вече ми е късно да пиша повече подробности, но ако ви интересува защо късото кафе трябва да е късо ще ви пиша допълнително.
Лека нощ и ароматно кафе на сутринта   bouquet

# 310
  • Sofiq
Мagnollia мен ме интересува въпроса с късото кафе защото обожавам Баристата например Simple Smile

# 311
  • София
[градуса,thor=val_s link=topic=691186.msg28121179#msg28121179 date=1399444239]
Мagnollia мен ме интересува въпроса с късото кафе защото обожавам Баристата например Simple Smile
[/quote]

Известен период от време се чудех, защо италианците правят най-хубавото кафе. Отговорът е колкото прост, толкова и сложен. Важни са количеството течност, която минава през кафето и налягането на парата. Колкото по-голямо налягане, толкова по-ароматно кафе.  Макар, че някои баристи (специалисти по правене на кафе) смятат, че налягането на парата е достатъчно да е 9 бара. (Нашето Долче Густо е 15 бара налягане, което означава по-хубава пяна)
За едно хубаво италианско еспресо са необходими 7гр. кафе, а кафето трябва да е около 65-70 градуса в чашата и около 25-27 мл. Кафе-машината трябва да приготвя около 1мл. кафе на секунда, което означава, че хубавото еспресо се приготвя за 25-27 секунди, а ако направата му отнеме само 15 секунди, съществена част от него е останала в кафе машината, като неизвлечен аромат. В този случай кафето губи част от характеристиките си  и е прекалено горчиво. Ако приготвянето на кафе отнеме 35 сек. се получава обратното: дървеният, стипчив и като цяло неприятен вкус се усеща в кафето.

Затова, ако на кутийката е указано колко мл. трябва да е кафето, то трябва да се спазва указанието, защото ако не се спазва, в повечето случаи то ще е горчово или стипчиво. Нещо повече, ако се направи по-дълго от посоченото,  не само вкусовите му качества ще се променят,  но и ще го направят вредно.

Това най-общо.
Пожелавам ароматно и вкусно да е всяко утро с Долче Густо Simple Smile

# 312
  • Бургас
Мagnollia, блaгодаря за интересните подробности.А защо ако се пуска по-дълго от препоръчаното става вредно?

# 313
Вкъщи имаме такава машина от около 4 години, купена е от Англия / бяха доста намалени/
Обожавам всички напитки, които са по 2 капсули - кафе+мляко, то за съжаление излизат доста скъпо. Сега си вземам капсули само кафе и си добавям обикновено мляко.
Има доста сполучливи напитки, но цената си остава голям минус за мен. Развали ли се, не бих си взела отново такава  Simple Smile

Знаете ли дали използваните вече капсули могат да се пускат в контейнер за рециклиране на пластмаса?

# 314
  • София
 Ами след 35-тата секунда в чашата започват да изтичат вредни вещества, а течността придобива горчив вкус.
Най-добрия начин за пиене на по-дълго кафе е добавянето на вода или мляко.

Аз правя следното: Правя си кафето нормално. Спирам кафе-машината и вадя капсулата. Затварям кафе-машината и пускам гореща вода за малко. Ето така кафето е по-дълго,  но все така хубаво. Е, разбира се не трябва да се разрежда прекалено.
Освен това вкусът на кафето, както и този на чая се променя в зависимост от чашата-стъъклена, пласмасова, хартиена, порцеланова, керамична. Най-добро става кафето в порцеланова, конусовидна, суха чаша, която трябва да е леко затоплена.

Общи условия

Активация на акаунт