Отговори
# 465
  • София
Нанина, ето ме!  Hug уикенда не съм влизала във форума.
Вчера моята сестричка ме зарадва с новината, че е бременна Simple Smile. Този път няма да раждаме заедно, а с 3 месеца разлика  Blush. Вече й е много зле и се оглажда за жена, която да й помага с баткото - дано скоро намерят  Praynig.

# 466
Честито за сестра ти!Да се раждат бебета!

# 467
  • София
рейни, то си беше на 99% пъпната връв, ама нали знаеш - гладна кокошка...пишури сънува... Joy

а за вагиналните прегледи ви питам, защото днес искаше да ме преглежда, че по план-график по каса се полагало в четвърти месец и понякога без да усещаш болка и т.н. имало скъсяване на шийката и т.н....това добре, само дето аз не бях подготвена и отказах, даже се подписвах, че доброволно се отказвам от прегледа...и сега като се прибрах, от внушение ли или друго, така ме боли кръст....не ми е предписвала магнезий...а аз честно казано нямам представа какво представляват конкракциите на този етап, защото с предната бременност пиех постоянно магнезий и не съм имала оплаквания...та ще взема утре да я посетя, вече сигурно ще е платено...Simple Smile, но дотогава да взема малко магнезий, какво ще кажете? буена, къде си, наша докторке?   bouquet Grinning

Хихи,тук съм,на повикване Mr. GreenПий магнезий съвсем спокойно,категрично този препарта е абсолютно безвреден при бременност и има само ползи от него.Препоръчвам ти Нутри маг,и Мон пие от него Hug

# 468
  • София
Аз си усещам бебето от 3 дни някъде,сигурна съм,че е от него,защото наистина е по-особено,обаче е по веднъж на ден.Такава ли трябва да е честотата първоначално ConfusedИскам да го усещам постоянно,откога я чакам тая прословута обратна връзка,която да показва,че бебо е добре и шава ooooh!

# 469
  • Бургас
Buena esperanza, имаш ли идея каква е максималната доза магнезий дневно? Лекарката ми каза, че от Нутри-маг е 3п по 2т и ако ме боли да си го пия без да се замислям, но аз все още рядко пия повече от 2 на ден. Първо, че като нямам болки и контракции не виждам смисъл да прекалявам с дозата, второ ми е мн трудно да ги наместя с феро-фолгаммата, така че да не се засичат...
Просто тая доза от 6 капсули на ден ми се видя огромна... Thinking дано не се стига до там де  Praynig

За движенията - много е индивидуално. Познавам майки, които до края на бременността си са усещали ясни движения само по 2-3 пъти на ден и всичко е било наред с бебчетата. Моят син не спираше да се движи, да бута, да чопли, да рита, да хълца и какво ли още не и пак си е ок всичко. Мисълта ми е, че това което е опасно е в по-големите седмици продължително време изобщо да не го усещаш /понятието "продължително" е доста разтегливо - за някои /като мен първия път/ това са няколко часа до половин ден, за други са ден-два/ или пък да има много резки движения, много силни и много чести /бебето рита така когато страда и нещо не му достига/. Всичко друго е ок.
А на нас ни е още рано, тепърва започват да се усещат осезаемо човечетата Simple Smile

# 470
Buena esperanza  аз след първия път, когато я усетих после 2-3 дни нищо...снощи за малко я усетих отново и днес пак нищо  Rolling Eyes Може би за сега е нормално,а  и на мен стомаха ми нещо не е в ред, та кога са черва, кога е тя  Laughing

# 471
  • София
Дано си права,знам,че честотата в началото е нарядко,но все пак ooooh!Оф,не знам,май просто съм крива днес Confused
За Нутри маг-6 таблетки наден ми се вижда страшно много,още повече при положение,че ти нямаш някакви сериозни контракции :roll:6 таблетки Магнерот-да,ама пак е за някакви по-тежки случаи PeaceА според мен стигне ли се до тежки моменти с контракциите,най-добре Диаспорал прахчета,аз съм си купила за всеки случай,въпреки,че да чукна на дърво,нямам болки и пия по 1 Нутри на ден,ей така,да има Mr. GreenМаксималната доза,написана в опътването на Магнерота е 6 табл. на ден и мисля,че наистина това е таванът Peace

Бел Hug

# 472
  • Бургас
Да, определено още ни е рано да следим стриктно за движения, но съвсем скоро /имам предвид след 19г.с./ трябва да започнат всеки ден да се обаждат /някои по-често и по-силно, други по-рядко и по-слабо/.

# 473
Buena esperanza  аз след първия път, когато я усетих после 2-3 дни нищо...снощи за малко я усетих отново и днес пак нищо  Rolling Eyes Може би за сега е нормално,а  и на мен стомаха ми нещо не е в ред, та кога са черва, кога е тя  Laughing

Belle, успокои ме! И аз така моята девойка - един ден може да я усетя 2-3 пъти, после 2-3 дни нищо не усещам. Но и моят стомах много се бунтува и по-често мисля, че червата си усещам...
В петък съм на преглед и нямам търпение да я видим шушката, че е добре, че само се вкарвам във филми.

# 474
  • Бургас
А и най-ясно се усещат сега в покой - в легнало положение или поне удобно седнали. При мен е предимно тогава. Като съм права или се движа, вървя и т.н. почти нищо не усещам.

# 475
А от време на време усещате ли нещо като буца в някоя част на корема - все едно бебчето се е свило точно там? На няколко пъти ми се случва такава много странна тежест много ниско долу или в лявата част на корема, не са контракции със сигурност, все едно имам камък точно там сложен.

# 476
Аз не  Rolling Eyes или поне не съм забелязала.Нещо май нямам реална представа колко е голямо и дали може да ми издува корема вече  Laughing Все си мисля, че е като скакалец  Joy

# 477
То външно не си личи да има издуване, просто аз така го усещам - все едно имам буца застанала на едно място или друго. Не ми се е случвало много, но 2-3 пъти със сигурност.
Иначе от скакалец е по-голямо със сигурност Simple Smile но аз така и не знам колко е дълго моето - на последните 2 прегледа само грамове ми казваха.

# 478
  • Бургас
Аз с тая предна плацента нищо подобно не усещам.
Стяга ли ти се коремът и да се събира целият на едно място или просто ти тежи Thinking Колко време го усещаш така?

# 479
  • насън...
буена, благодаря!  Hug обадих се аз след като взех магнерот, такова имах вкъщи...каза да взема и но шпа и утре сутрин при нея... дано устискам дотогава...продължава да ме боли кръста мнг и мнг се притеснявам...отпред не ме боли....понякога обаче май се втърдявам...вярно, че може от един прием да не се оправи, може пък изобщо да не са контракции, а да се обажда кръста нещо...
трябва да видя варианта за магнезий на прах, че тези огромните магнерот и магнерич... ooooh!
що се отнася до движенията...ако си спомняте от няколко седмици споделих, че го усещам бебо...в началото беше през някой и друг ден...мин седмица беше по 1 път на ден, вечер след вечеря...вече го усещам по-често...основно, както е писала мон, когато съм в покой...  Peace

постер, аз имам усещания като твоите и затова се паникьосвам....мисля, че са контракции, но май не са... newsm78 не се случва често при мен...най-мнг до 5 пъти на ден...но сега с тази безумна болка в кръста....мнг се шашкам, защото последния път, когато ме боля така беше с цистита, а по-преди когато стана блята при последната ми бременност... Confused

Общи условия

Активация на акаунт