Тутманикът на Милица Божинова

  • 13 922
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22 867
Колко масло ви отиде долу горе? Че да не прекаля и да не стане твърде мазно?
От няколко дни чета хвалби  за този тутманик, ще го направя през почивните дни.

Аз точно не мога да кажа, но, като разточа кората, намазвам с размекнато масло цялата, кога със силиконката (четка), кога с ръка. Направи един път и ще си прецениш, но си е хубаво с масълцето. Peace

# 16
  • София
  • Мнения: 2 033
Колко масло ви отиде долу горе? Че да не прекаля и да не стане твърде мазно?
От няколко дни чета хвалби  за този тутманик, ще го направя през почивните дни.

Аз сложих половин пакет масло от големите.

# 17
  • Мнения: 2 786
Около 120гр +  значи , мерси много и на двете  Hug

# 18
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 701
Благодаря за рецептата   bouquet
През почивните дни ще я пробвам.

# 19
  • Мнения: 945
Sophia L., много добре изглеждащ тутманик Peace  Убедена съм, че и е вкусен Grinning
А тестото може ли да се забърка в машината за хляб?

# 20
  • София
  • Мнения: 2 033
Izma, благодаря!  Hug
Аз нямам машина за хляб и не съм
особено запозната, нека кажат и
другите момичета.

# 21
  • Мнения: 539
Може ли да попитам дали тутманика ще се получи с брашно Грахам и как да преценя че се е опекъл,това ми е много трудно.Обикновено ги препичам за да съм сигурна че отвътре не е останало сурово.

# 22
  • Мнения: 11 607
А тестото може ли да се забърка в машината за хляб?

Естествено, че ще стане......

Може ли да попитам дали тутманика ще се получи с брашно Грахам и как да преценя че се е опекъл,това ми е много трудно.Обикновено ги препичам за да съм сигурна че отвътре не е останало сурово.

Ще се получи, да, пробвай с клечка за зъби - когато е суха - готов е. На моята фурна - около 40 мин. при 180 градуса.

# 23
  • Мнения: 945
Мама Цоцоланка, благодаря! Ще метна едно тесто тези дни в машината

# 24
  • Варна
  • Мнения: 4 110
Момичета, ето и моят тутманик.

Няколко неща не можах да скопосам както ми се искаше.
Пробвах две кубчета мая, и двете не шупнаха. Едното го хвърлих, а беше мая от производител, другото от магазина реших да ползвам, въпреки, че не направи балончета.
Тестото втаса ок, опитах да го оставя меко, защото досега прекалявах с брашното и тестата ми ставаха твърди. Сега сложих около килограм в тестото, а останалото по ръцете ми.
Втасваше един час във фурната на топличко и се увеличи три пъти, излезе над тавата. После докато го намажа с олио и жълтък - спадна Tired
Така като ме четете, кое според Вас не скопосах, та не стана хубава пухкава красота?
Надявам се поне да е вкусен   chef

# 25
  • Мнения: 11 607
Така като ме четете, кое според Вас не скопосах, та не стана хубава пухкава красота?
Надявам се поне да е вкусен   chef

Според мен - превтасал. Има ли шупли?

Моя тутманик - http://prikachi.com/images/59/5573059H.jpg

# 26
  • Варна
  • Мнения: 4 110
Мама, благодаря ти за коментара   bouquet Следващия път ще го втасам по-малко  Mr. Green
Ето парче, на вкус хич не е зле, като консистенция, също става, според мен:

# 27
  • София
  • Мнения: 2 439
Тестото след като го замесиш, не го оставяш да втаса, така ли, направо точиш корите, редиш и тогава втасва т.е тутманика е с 1 втасване  Hug Четох внимателно, но да попитам ..... Wink

# 28
  • София
  • Мнения: 2 033
След замесването на тестото, му се наложи да
почака може би около 15мин., докато разтопя
маслото, натроша сиренето и приготвя масата
за точене. Така че, нека кажем, че е имало
кратко първо втасване.  Simple Smile
Второто, същинското, втасване на мен ми отне
около два часа при температура 20 градуса в
стаята, като все пак основният показател си
остава двойното увеличаване на обема, както
и пробата с леко натискане с пръст. След нея
втасалото тесто би трябвало да се върне нагоре,
а не да остане вдлъбнато.


Мира Иванова, дали не се е получило така,
защото маята не е шупнала както трябва? А може
би и малко е превтасал, изчакала си го да се увеличи
три пъти? На колко градуса го държа да втасва във
фурната?

# 29
  • София
  • Мнения: 2 439
След замесването на тестото, му се наложи да
почака може би около 15мин., докато разтопя
маслото, натроша сиренето и приготвя масата
за точене. Така че, нека кажем, че е имало
кратко първо втасване.  Simple Smile ................

Ясно, за да знам колко време ще ми отнеме направата на тутманика  ....

Общи условия

Активация на акаунт