Тутманикът на Милица Божинова

  • 13 918
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 4 110
Привет, замезвам си аз с тутманика и шарена сол  Mr. Green
Държах го на 60 градуса във фурната, около час. Съседката го опита, не умря  Mr. Green и ме посъветва като втаса да го премеся пак за да не спада.
Той пък по рецепта втасва с плънката и усукан  Thinking
Ще следя какво пишете, та следващия път да е както трябва   chef
Хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 17:01 от Мира Иванова

# 31
  • София
  • Мнения: 2 031
Според мен 60 градуса за втасване е много
висока температура, час също ми се струва
много при тази температура. Другия път, ако
искаш, го остави да втасва на стайна температура.  Hug

# 32
  • Варна
  • Мнения: 4 110
Според мен 60 градуса за втасване е много
висока температура, час също ми се струва
много при тази температура. Другия път, ако
искаш, го остави да втасва на стайна температура.  Hug
Sophia, благодаря ти Simple Smile
Ще се науча аз как стават вкусните питки, ама ще трябва време. Добре, че сте Вие да помагате   bouquet

# 33
  • София
  • Мнения: 2 031
Мира, няма за какво! То аз не съм някакъв
велик майстор и аз още се уча, но просто
от това, което съм чела, така ми се струва. 
Сигурна съм, че другия път ще го направиш
страхотен!  Hug

# 34
  • Мнения: 1 210
Привет, замесвам си аз с тутманика и шарена сол  Mr. Green
Държах го на 60 градуса във фурната, около час. Съседката го опита, не умря  Mr. Green и ме посъветва като втаса да го премеся пак за да не спада.


И аз мисля, че 60 градуса за втасване са много  Peace

Да покажа и аз моя тутманик  Wink




Като гледам моята рецепта за тутманик е сходна, но без прясното мляко и ползвам суха мая -   френската :Saf-Instant Peace За намазване - мас + масло/маргарин...става перфектен  Peace Искам да вметна, че напоследък даже замесвам тестото само с едно яйце...става перфектен  Peace Рецептата може да видите ето тук http://deliciouskit.blogspot.com/2012/06/blog-post_6.html

# 35
  • Варна
  • Мнения: 4 110
Ох, че готин, ще пробвам и него Simple Smile
Благодаря, Хулиганка Simple Smile Аз имам един тъп въпрос - тестото все ми лепне по ръцете докато го замесвам и после слагам брашно по дланите за да не слагам повече в тестото.
Голяма цапаница настава, ако са ми мазни ръцете по-лесно ли ще става?

# 36
  • София
  • Мнения: 2 031
Аз добавям брашно, докато спре да ми лепне
по ръцете. Ей това най-много ме затрудняваше
в началото като почнах да меся, колко брашно
да слагам, така че да не лепне, но и да не стане
прекалено твърдо. С течение на всеки следващ
опит се изгражда усещането кога е готово тестото.

# 37
  • Мнения: 539
Благодаря на Мама Цоцоланка за отговорите за пълнозърнестото брашно и кога се е изпекъл тутманика.Сега го започвам,да видим ще се яде ли после или.... Laughing

# 38
  • Мнения: 795
Ще го пробвам и аз в най-скоро време! Благодаря за рецептата!

# 39
  • Варна
  • Мнения: 3 971
Привет, замесвам си аз с тутманика и шарена сол  Mr. Green
Държах го на 60 градуса във фурната, около час. Съседката го опита, не умря  Mr. Green и ме посъветва като втаса да го премеся пак за да не спада.
Той пък по рецепта втасва с плънката и усукан  Thinking
Ще следя какво пишете, та следващия път да е както трябва   chef
Хубав ден на всички   bouquet


Над 50 градуса маята ''умира''
най добре става на 35-45

# 40
  • Мнения: 140
Да се похваля и аз с току що изпечения тутманик Simple Smile Стана страхотен, само че явно тавата му дойде малка и доста се вдигна нагоре, за около час се изпече и после като го извадих малко спадна по средата. Все пак всеобщото мнение вкъщи е че е превъзходен, пухкав и добре изпечен Simple Smile

Имам едно питане, колко голяма тава използвате за тази доза тутманик и дали ще стане добре с извара?

Мисля другия път да пробвам да добавя и шарена сол, защото вкъщи ядем по-солено и мисля, че още повече ще ни хареса Simple Smile

Ето и снимка на произведението ми



П.С. На снимката се вижда нетърпеливия ми син, който се опитва да стигне до тавата  Joy

# 41
  • София
  • Мнения: 2 031
Капризче, страхотен е тутманикът ти!

Моята тава е с диаметър 29см и височина
на стените 6см. Мисля, че няма да има
проблем, ако замениш сиренето с извара,
както и да добавиш шарена сол. Ще чакаме
да споделиш, ако пробваш този вариант.

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 26 693
  chef непременно ще го направя   bouquet

# 43
  • Мнения: 140
Капризче, страхотен е тутманикът ти!

Моята тава е с диаметър 29см и височина
на стените 6см. Мисля, че няма да има
проблем, ако замениш сиренето с извара,
както и да добавиш шарена сол. Ще чакаме
да споделиш, ако пробваш този вариант.

Аз така се впечатлих, че ми се получи добре, че забравих да благодаря за рецептата Simple Smile Мерси и за размерите на тавата, ще премеря моята, но ми се струва, че е по-малка. Ще намаля дозата с 1/3 ако се наложи, за да стане съвместим с моята тава Simple Smile Скоро свеки идва на гости така че ще имам повод да го направя пак и ще споделя как се е получил. Отново благодарности за хубавата рецепта Simple Smile

# 44
  • гр.София
  • Мнения: 2 764
Здравейте направих го и аз този уникален тутманик, много е вкусен, мек, пухкаф и въздушен  Laughing
аз доомесвам с намазнени ръце, в случая имах хубава домашна мас и ползвах нея  Grinning
ето го и него:

Общи условия

Активация на акаунт