Юнчета за Коледа се стягат, към чинията на мама те посягат

• 28 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
di_p, Micah Lawrence, не само заради работните дни, ами при нас всеки месец беше различно формирането на заплатата, затова не мога да му хвана спатиите.
^Kalimera^  Hug добре, че на бебка нищо и няма.
На мен ми казаха, че нямам право на детски още когато ходих да си подавам документи за еднократната помощ за раждането Sad
Доста ми е криво, защото преди малко баща ми ме помоли да му направя малко масаж на гърба, че го боли и аз му приложих малко хватки на пода и май му пукнах едно ребро  ooooh! ooooh! ooooh!

# 661
Криси, дано нищо да му няма да баща ти.Майчинството ти е 90% от среднодневното трудово възнаграждени  за предходните 24 месеца Peace . След това се умножава по работните дните.
Kalimera,  за детски мисля, че ти трябва служебна бележка от работодател за предходните 12 месеца и сигурно акт за раждане на детето/ Peace
Ani,  дано бебко бързо се възстанови след този вирус, добре, че го к

# 662
  • София
Еличка аз съм подготвила всичко необходимо просто не знаех кога аджеба ще ми се преведат..
Благодаря ви моми4ета  Hug

# 663
Аз оня ден си харесах лятна количка в продавалника и уж се разбрахме да ми я изпращат и на другия ден ми писала, че се "оказало", че няма да я продава... Много тъпо ми стана. Аз не съм пазарувала от там досега и не знам това честа практика ли. Та сега съм в процес на търсене отново, а така се зарадвах, че съм решила въпроса. Мрън.  Tired

# 664
Здравейте и от мен,

вчера ядохме пюре сладка царевица,картофено пюре и пуешко на ХИП и нещо не й понесе добре явно...цял ден кисела и стана поне 10 пъти през нощта..напъва се да изкарва газове,но не се получава..
Да ви питам ..при някой друг дали се е случвало,малката много говореше - баба,мама,папа / май без да влага умисъл ,но все пак говореше/,но от около 3-4 дни - нищо ,все едно е забравила как става ,само бръмчи и аууу . те това е,каква ли може да е причината според вас?Говоря й,таткото го няма и съм сама с нея по цял ден,дали съм й писнала ?  newsm78

Калимера,радвам се ,че с малката сте добре Simple Smile

Tinkerbell - не съм ползвала услугите в Продавалник ,но приятелка си взе количка оттам и нямаше проблем...та не знам Simple SmileУспех с количката!

Още нещо - от време на време малката плюе и бръмчи докато се храни,съответно освен лигавника и някои дрешки се оплескаха с морков и тиква и НЯМА пране.Дори прах на 50 градуса ,пера със Сано , но не и не...кажете вие как махате петна или само ние имаме  ooooh!

Малко по...въпроси Simple Smile
Момичетата ,които са раждали нормално - как сте с ходенето по малка нужда ? Имам чувството,че пикочния ми мехур не е мой ...хич ме няма с обясненията, имате ли по-странни усещания? newsm78
Иска ми се и други неща относно раждането да ви питам..ама като че ли не са за писане  Confused

Както и да е,айде засега
Хубав ден Simple Smile

# 665
Добро утро мами и бебковци как спахте.Ние сме по добре пу пу.Може ли да ви попитам къде в Пловдив мога да намеря безмлечни каши на която и да е фирма.

# 666
Tinkerbell_, аз си пазарувам от там, но не ми се е случвало, мисля да погледна и аз за лятна там.
ani0443, в кой район на Пловдив?

# 667
  • София
di_p, Micah Lawrence, не само заради работните дни, ами при нас всеки месец беше различно формирането на заплатата, затова не мога да му хвана спатиите.

Kristianni , момичетата много точно са ти обяснили, че сумата, която получаваш зависи от работните дни. В началото ти е изчислено дневно обезщетение и тогава са взети предвид заплатите, които си получавала 24 месеца назад, т.е. това различно формиране на заплатата е оказало влияние при формиране на дневната база. Оттам нататък тази база се умножава по работните дни през месеца и това е сумата, която получаваш. През януари работните дни са 22, но пък декември бяха 18 и затова се получи голяма разлика в изплатените обезщетения  Grinning

Калимера, дано всичко е наред с теб. Добре, че малката не е пострадала  Hug

ani0443, надявам се, че и при вас всичко е отминало  Simple Smile

Моята Кари пък вече три дни е с температура  Cry Таткото и баткото бяха на ски миналата седмица и ни донесоха вкъщи някакъв вирус, та един по един всички минаха през него (без мен все още), но на беба най-много й се притеснявам, че досега не се е разболявала за толкова дълго.

Хубав ден на всички  Hug

# 668
Tinkerbell_, аз си пазарувам от там, но не ми се е случвало, мисля да погледна и аз за лятна там.
Няма значение само да ги има.Защото татито ще ги търси и ще ползва за това обедната почивка затова да отиде и да купи.Ясно стана че в Билите няма.Атой е един в търсенето нямам думи. smile3506

# 669
И мен ме е лепнал някакъв вирус от вчера ,с Т и болки в гърлото,цялата съм се схванала.Дано не заразя децата  Praynig Това ми е четвърто боледуване откакто съм родила,никога не съм боледувала толкова,дори като дете.
 desi p ,дано бързо се оправи детенцето  Hug
 ani0443,предполагам ,че в Пловдив имате Кауфланд,пък и по детските магазини има на ХИП безмлечни каши,скоро купувах елда.
 Micah Lawrence,не мога да се преборя с петната - ползвам персил и первол.Ния много обича да си бърка в устата докато яде и после маже навсякъде.Аз раждах нормално и двете деца,но нямам проблеми,то и при тия малки деца дето ги раждам  Rolling Eyes
 Kristianni,от къде тази сила при теб да счупиш ребро на мъж  Shocked  Дано не си травмирала човека и бързо да му мине !
  Детски и аз никога не съм получавала,защото надминаваме доходите.Сякаш моите деца не са граждани на тая държава и след време няма да плащат данъци на същата държава  #Cussing out Айде,да не задълбавам,че се ядосвам  Close

# 670
Няма значение само да ги има.Защото татито ще ги търси и ще ползва за това обедната почивка затова да отиде и да купи.Ясно стана че в Билите няма.Атой е един в търсенето нямам думи. smile3506

ani0443 аз пазарувам от Кауфланд каши, има голям избор, на Слънчо има всичките.

# 671

ani0443 аз пазарувам от Кауфланд каши, има голям избор, на Слънчо има всичките.
Благодаря и аз мислих за там но не бях сигурна още днес ще кажа на татито а отиде да провери и там.  bouquet

# 672
Да се запиша и аз  Grinning

Има някакъв страшен вирус, нашият татко го изкара и три дни изобщо не можеше да стане от леглото- нито ядеше, нито нищо, само на вода караше. Сега се възстановява и уж е по-добре, но ако постои повече от пет минути прав, му се завива свят. Баткото ни също кашля като магаре, иначе е жизнен. На бебка още не сме слагали втората хепатитна ваксина, че все е нещо болна, другата седмица сме на консултация и мисля пак да я отложим, заради болестите на двамата мъже, дори тя да е здрава.

Micah Lawrence, аз също раждах нормално и двата пъти. След първото раждане имах много шевове и  чувствах лека болка и изтръпване на мястото на епизотомията няколко години след това. След второто раждане нямам никакви поражения.

Днес купувах някакви пюрета ей така да си имам и сега погледнах, че съм взела на ХИП смес карфиол, моркови и грах. Моркови съм въвела, карфиол мисля тези дни, но дали може след това направо и грах да вкарам или да чакам бебка да стане на 9 месеца? Вие давате ли грах от готово пюре?

# 673
Аз въвдох грах,гастроентероложката ме посъветва - било газообразуващо,но пък имало фибри -препоръча ми броколи и грах,броколи вече бях дала..Това беше преди 2-3 седмици някъде Simple Smile

Имах 5 или 6 шева ..опъва ми да,но и при пишкане също имам некомфорт,все едно и там са ме шили..

# 674
Аз след секциото си чувствах пикочния мехур доста некомфортно. Все едно като пишкам нещо се свива и придърпва. Сега вече нямам такова усещане.
Още не смея да давам фасул, царевица и грах.
Петна от тиква изпрах със Сано, но на същия ден, а и едното беше от предишния ден. Може би ако са по-стари вече не се изпират. С морков не съм пробвала, имахме лигавници, омазани с морков, но тях ги прах на ръка с гореща вода и персил и още си стоят.
Пак да попитам давате ли млечни каши и пюрета с мляко?

Общи условия

Активация на акаунт