144 коледно-новогодишни американски късмети

• 35 964
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • USA
Со уот, на мен Трейдър Джо'с ми е най-любимият магазин. Има сравнително евтини органични неща и доста интересни интернационални, също и много сполучливи полуготови манджи. Купувам яйца, мляко, кисело мляко (най-хубавото според мен), масло, пиле, някои плодове и зеленчуци, замразени гофрети, френч тоуст етц., вино, бира, сокове, ядки, масла всякакви, гранола, шоколади, кашкавали, салами, десерти...  Май почти всичко Simple Smile. Много добър избор на снакс също. Ето още идеи: http://www.100daysofrealfood.com/2012/09/27/what-i-buy-at-trader-joes/

В тясното ми обкръжение има много българи, на които се възхищавам, признати и все още не признати Simple Smile. Мой приятел взе 2 Емита тази година, друг приятел сега е един от 40 under 40 еврпшейски архитекти. Радвам им се много.

# 76
  • Чикаго / София
И аз не знаех какво е това щолен, ама като се заговори в темата и вчера отидох до Алди и си купих един немски щолен марципан. Хареса ми, даже го изядохме вече. Ще пробвам и другия с череши тези дни.

И аз се радвам на всички успели българи в чужбина. Наистина си е огромно постижение.

Руми и аз най-се дразня от това, че непрекъснато им се набива колко са добри, грейт джоб и пр. а всъщност има още много какво да се желае. Опита ми до тук показва, че си трябва допълнителна занимавка в къщи, иначе не става. Разбира се си има деца които се справят и сами, но на повечето, не им ли даваш нещо допълнително и от вкъщи - не става.  Деница например е от децата които се справят и сами. Лесно научават материала, и само с малко упражнения е добре. Лъчезара обаче, ако чаках само на училището до сега да е затънала толкова много, че не знам. При нея трудно се получават нещата. Трябва да й обяснявам в къщи, да се упражняваме заедно, за да схване идеята на математиката. Ако не я бях подхванала сериозно тези 2-3 месеца всеки ден да решава, сега щеше да е много зле. А според учителката й всичко е наред и й трябвало само малко време. Да бе, да!

Ати респект и от мен! Голямо парти ще се завихри.

Мерси Лени, Бенс, со уат!

И аз съм на мнението на Бубка - много по-евтино и лесно се пътува докато децата са малки. Първо както Бенс е написала не се налага да се съобразяваш с училището. Аз внимавам да не ходим през учебно време насам-натам. Използвам ваканциите, съответно всичко е доста по-скъпо, но си пазя дните за отсъствия на децата за края на учебната година, когато традиционно пропускат последните 2 седмици, за да се вредят с по-евтини билети до Бг. Втората причина са разходите по билети и спане - повечето малки деца са безплатно, колкото повече растат, толкова по-скъпо става всичко. Пътувайте докато децата са малки. Simple Smile

# 77
Искам да ви кажа, че ме ужасява какво казвате за училищата в САЩ. Все ги хвалят и накрая неуки остават... Спомням си аз като бях ученичка в България все ни намираха кусури. Имаше по един-двама за пример и другите бяхме все навиквани...

# 78
Днес получихме репорт кардс, оценки няма, но моето не го хвалят Thinking пише прогресира и за половината критерии е отбелязано, че работи над тях. Нищо по-различно от това, което виждаме и у дома.

Нашият Т.Джо'с е много малък и няма кой знае какво разнообразие, плодове/зеленчуци в повечето случаи изглеждат супер зле, от полуфабрикатите купуваме единствено френч фрайз, чуден за печене, хрупкав.
Аз съм фен на местният Wegmans, има добър избор на органик produce(лятото продават и локална продукция), bulk и хубав хляб.

И аз се радвам на успели и/ли вдъхновяващи сънародници.

Руми, какви са тези sight words? Нашият го учат to sounding out the words с ръцете и сам си чете доста думи, навън редовно срича разни табели.

# 79
Фея, благодаря много за включването по моя въпрос, обувките са купени, дори и ролкови кънки взех Grinning
Да са живи и здрави Емма, Михаил и Емил Раян. Честит рожден ден и на Дени, да е жива и здрава и все така послушна.
Руми 6+0 = 14, това от Пламен. след 3 минути и малко упражнения в колата ми даде точен отговор. Учим като побъркани попкорн думи и това е. Преди 2 дена какъв срам брах в училище не е за вярване. В арт час 5 хубосника , там и Пухкавел се разпели и разтанцували " I am sexy and I know at", кротнали се за 5 минути и после подхванали  "Sexy lady". Учителката жена на 60 + години направо извикала тяхната учителка и директора.

# 80
  • USA
Много благодаря за поздравите за Ема!
Бенс, и ние си получихме репорт карта. При нас няма оценки, само дали е на грейд левъл или под/над. ОК е, нямаше изненади слава Богу. При нас също ги учат да произнасят звуците и Криси така се опитва да чете. Имат и сайт уърдс, но не са много засега.

# 81
  • usa
честито рождение на емил раян! здрав, весел и разбран да расте!

гледам пак ам училищна система сте задъвкали... от нея само изненади се получават, по всички фронтове. все намират как да хванат родители и ученици неподготвени, дори след дванадесет години взаимоотношения с тях... може да не подготвят никого със знания, но те научават да си винаги алърт...

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 05:00 от миз

# 82
  • USA
Ох, Миз, щом теб успяват да изненадват, представям си какво ме чака.  Rolling Eyes
Засега имам 4 месеца опит и не съм хич очарована. Започнахме с ентусиазъм и всичко беше добре и после едно след друго започнаха изненадите. Най-много ме дразни това, че не виждам много да са заинтересовани от детето ми и това, че родителите са им все длъжни за нещо. Гут моргин, гут моргин и все пари искат  Mr. Green, или времето ми..., а насреща не виждам кой знае какво. За прехвалено училище говоря. Ха дано да ме изненадат и положително до края на годината. А аз съм доста позитивен човек...

# 83
  • WA, USA
Карат ги да наизустяват дум, до сега са към 30ина. Били high frequency words, и се срещат по книгите им. Мисля като ми остане повече време лятото да се заема да го уча на саундинг, защото техния начин не работи. Знае cat и car, но не може по аналоги да произнесе can. Twisted Evil
А това с парите даже не ми се почва. Имат бук феър сегА и ми ращат списък с книгите, които си харесал. Аз книги купувам втора употреба, не мога да харча такива пари. Ама хайде да изработим родителите през детето.

# 84
С момчета особено екстра занимавките за мен са мъст..атакувам отдето се сетя,с ридинг егс,игри тип скрабълс,апликации на айпада има безкрай..тотално неусетно децата изостават изведнъж,и после иди гони,това съм го играла и тц мерси..не вярвам на това , че ако детето е малко напред му е скучно и прави магарии, това ми е поредната измислена америк.концепция за оправдание на невъзпитание..отнема макс 30м сборно на ден с четене и смятане,а разликата е видима..Пари давам по определени каузи и хич , ама хич не се свеня да кажа "не "по други...

# 85
 101-а  измислици за събиране на пари чрез децата, че даже и къпкейк парти им опганизират за най-крупен купувач, а той се трушка да му давам всеки ден пари да купува, че да го поканят на партито, а той не обича къпкейкс.

Много го хвалите Тр. Джо'с, дано го отворят вече. Имате ли любими вина които купувате от там?

# 86
Честита рожба на Клер!

На трейдъра тези вина са ми любими.

Сега по коледа освен щолена и панетонето имат едни много вкусни трюфели(какао трюфели) и едни бисквитки(формата им е звездичка) поляти с черен шоколад.

# 87
Аз ли съм единствената доволна от училището?

Харесва ми и как се отнасят към децата, и подходът към обучението. С голямата засега е задължително да съм около нея за домашните. Детето определено научава нещата логически и голяма роля за това имат преподавтелите. Малката няма домашни, но пък в нейния К курс са повишили изискванията и ме кефи как дребосъчката попива знания.

Не се включвам в никакви мероприятия за набиране на пари. Нито хранителни фъндрейзъри, нито Сколастик книги, нито Тъпъруер, нищо. Пращам с охота материални, необходими за обучение (разни там спец. крафт проекти) и за училищни меоприятия (партита и пр). На всяка класна  предлагам да направя за децата по нещо българско (варени гевреци, палачинки, питка, баница) и досега са приемали с радост, а децата са се радвали. Участваме винаги в събиране на дарения, както беше за Санди.

Книги купувам само и единствено електронни. Казвам това на всяка класна, за да няма неоправдани очаквания.

# 88
Чудя се аз къде сте се загубили всички, а аз съм забравила да се запиша в новата тема Simple Smile) Това вместо запис, отивам да ви чета.
Мъжът ми замина за Аржентина днес и се прибира на 21-ви, а на мен ми е едно такова свито Sad

# 89
И в Англията е така, гоня ги аз в къщи, не може да се разчита само на училището. Антон чете почти, голям мерак има. Тези sight words, които не ги знае още, съм ги наредила по стълбите, и ги сменям. Всички сричаме като вървим нагоре надолу  Laughing

Имам въпрос към чикагци... Как летите най-евтино до БГ? Дайте препоръчана агенция да звъня.

Ще ходим до Чикаго през април на сватба на приятелка, и трябва да взема една купчина билети по супер сложна схема.
- баба от Пловдив до Лондон
- баба с две деца до Пловдив
- Лондон - Чикаго за двама
- мини-недоизмислено пътешествие Чикаго - Седона, Гранд Кениън? или Бостън?
- и летене от Чикаго или Финикс до Лондон + отване до БГ за прибиране на две деца, или
- директно от Чикаго до София, и после до Лондон с двете деца

Трябва да излезе възможно най-евтино  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт