144 коледно-новогодишни американски късмети

• 35 974
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • Boston, MA
Бостън! Много ясно! Пристигайте веднага! Гранд Каниън е невероятен, де.

Дани тръгна на руско училище по математика, поради страхове (най-вече бащини) да не остане неизучен, но пък на мен ми харесва повече какво прави в нормалния му първи клас. По-систематизирано, с повече повторения, а в руското само препускат из материала (точно обратни бяха очакванията ми). Ще видим как ще продължи. За четенето и писането нямам оплаквания, много се играе с писане (непрекъснато прави книги, менюта за ресторанти, хем рисува, хем пише), та се упражнява, абе доволна съм. Покрай руското домашно седмичните първокласни домашни минават бързо и незабележимо.

Репорт карти няма, оценки нямаме май до 4? клас. Но пък разменяме имейли с учителката често, до няколко пъти в седмицата.

Нямам против пари да се събират, те пак за децата отиват.

Лен, ММ отсвири крузове завинаги по клаустрофобия причини.  Grinning

Со уат, ние употребяваме предимно европейски ТрДжо вина, непременно пробвай Бароло-то! В общи линии всичко между 7-10 долара купуваме за всеки ден, пием испанска кава, бяло бордо, пино гриджо е малко водно, ама става, от червените почти всички френски, аржентинските малбеци, чат-пат примитиво... Трябва да снимам етикети, щото едно име не помня. А! Новозеландски от Марлборо регион.

# 91
 Не ми остава друго, освен да стана Тр.Дж. фен! Ще си запиша препоруките, като го отворят да съм подготвена какво да опитам първо. Благодаря.

# 92
Не ми говорете за фъндрейзъри, ние плащаме за училище и пак всяка седмица има по 1-2 допълнителна глупост. Попитах учителката и се оказа, че има начин да дарявам направо на училището и да не ме занимават с янки кендълс, безвкусни пайове и подобни. Обаче през няколко седмици имат Бургър кинг рейзър и децата това обядват, последният път се направих на неразбрала, не дадох пари, но пак му дали да яде. Отделно трябва да харчим определена сума, в няколко вериги хранителни магазини, които дават процент на училището и от това няма измъкване, и са все магазини, в които не пазарувам.
И докато съм на тази вълна, тази седмица имаха Санта Сейл и детето ми купило кръст да съм имала отец, син и светият дух с мен, ама като съм го дала на католиците ще си нося кръста. Laughing

Иначе други оплаквания нямам Mr. Green, но и малко не съм наясно какво да изисквам в К, учителката ми харесва, детето с голям кеф ходи и пише домашни само не обича да оцветява и е абсолютен слоб в това отношение.

Мишолинка, хареса ми идеята с налепените думи по стълбището, ще я приложа у дома.

# 93
И докато съм на тази вълна, тази седмица имаха Санта Сейл и детето ми купило кръст да съм имала отец, син и светият дух с мен, ама като съм го дала на католиците ще си нося кръста. Laughing

Ох, тези деца, какви са сладки. Напиках се от смях-кръст ти взел, мамин благ.

# 94
  • У дома
Тр Джо харесвам най-вече заради вината, но напоследък съм абсолютен фен на един огромен ейжън март и съм като дете в кенди стор там. Вчера се прибрах с 3 вида риба, 4 вида водорасли, 5 вида гъби, дожаля ми за змиорката дето си бях харесала и скипнах скиуд-а. Децата бяха доволни, че ядоха нормална риба.

Започнах пак да чета за Common Core State Standards и намерих примерни материали за кидъргардън -http://admin.buildyourowncurriculum.com/Public/Files/C50203/40_715.pdf

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 05:19 от Atalanta

# 95
Моля, кажете ми, че има училища в Америка, които не те карат да купуваш от определени магазини, да участваш във всякакви безумни сейлове, фъндрейзъри и подобни!
Фея, не разбрах във вашето училище ги няма горните или ти си перде, не ти пука и ги отсвирваш?

# 96
Нашето ни предлага магазини, но никой за нищо не ни задължава. Иначе доброволно участвам в Пенни Харвест. Laughing

# 97
Отсвирвам ги, Солей. Как па не тръгнала да звъня по хорските къщи или да пускам листовки на колегите си, та да събера $20 за РТО. Давам им по някое друго монетарно дарение около големи събирания (Хелоуин и Мей найт), записала съм се за точки от пазаруване, но да участвам във фъндрейзъри - на куково лято.

Но, да си призная, това повече ми харесва, отколкото "доброволните задължителни" дарения, които се искат по време на родителска среща в БГ. Знам, че там в някои училища има даже изискване децата да носят тоалетната хартия... Ние едно време трябваше да чистим чиновете и цокълите, да метем двора, да носим оцет за черната дъска и пр. А сега мизерията на повечето места е депресираща.

# 98
Не ми е проблем да дам, с тези орязани бюджети, някои от училищата едвам сървайват. Проблема ми е, че получават съвсем малък процент от даден сейл, а времето, усилията, купищата бумаги са безкрай за да спечелят долар. Според мен и на тях би им било по-лесно, консумаризма е виновен, ако не получат нещо в замяна, не им се дава на хората и това е.

# 99
  • WA, USA
Аз не давам, носихме само дарения по тенксгивинг и сега пак ще занеса, че са "осиновили" едно училище от бедстващите райони.
Дразни ме че работят децата, и после аз трябва да се оправям с него. Това с книгите просто ми преля чашата, записали ги на листче с цените, това си бил харесал. Аз не знам шест годишно дете което да ходи да пазари без възрастен! И сега мама е лошата и трябва да обяснява кое колко струва и как не можем да си позволим.

# 100
При нас в болницата получихме дарение от класа на Мисис Шерен от училище в Уисконсин. Събрали ни $120 долара, защото нашата болница пострада от Санди и те ни съжалили, милите.

# 101
И в Англията е така, гоня ги аз в къщи, не може да се разчита само на училището. Антон чете почти, голям мерак има. Тези sight words, които не ги знае още, съм ги наредила по стълбите, и ги сменям. Всички сричаме като вървим нагоре надолу  Laughing

Имам въпрос към чикагци... Как летите най-евтино до БГ? Дайте препоръчана агенция да звъня.

Ще ходим до Чикаго през април на сватба на приятелка, и трябва да взема една купчина билети по супер сложна схема.
- баба от Пловдив до Лондон
- баба с две деца до Пловдив
- Лондон - Чикаго за двама
- мини-недоизмислено пътешествие Чикаго - Седона, Гранд Кениън? или Бостън?
- и летене от Чикаго или Финикс до Лондон + отване до БГ за прибиране на две деца, или
- директно от Чикаго до София, и после до Лондон с двете деца

Трябва да излезе възможно най-евтино  Crazy

За април 300-320 eur. на човек с KLM обаче за посока. Отиване и връщане 614eur. Следи турците И LOT/по принцип с тях е най-евтино/ Simple Smile Simple Smile

# 102
Мишолина, за втора поредна година пътуваме с LOT. Билети - директно от сайта им. 1 час е престоя във Варшава( Embarassed колко тактично не ме поправихте) и това не се оказа никакъв проблем, защото самолетите си чакат, а прехвърлянето става относително бързо. На отиване пътят беше 8 1/2 ч., В-ва-Сф - 1.5.
Гранд Каньона на мен лично не ми допада. Опитах 2 пъти, ужасно ме отблъскват тези жълто- червени (полумъртви) скали.

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 22:44 от Niki1

# 103
  • USA
Аз давам на фъндрейзъри, и книги купувам и по друг начин давам пари. Проблемът ми е, че ми се струва, че събирането на пари в приоритетите е изместило грижата за децата. Това ме дразни.

# 104
  • The QC to be!!!
Малко късно, но по-добре от колкото никак - ЧИД на празнувалите мин. седмица и днес! Бъдете живи и здрави да и си носите името с гордост.

Зависи за какво е фънд рейзър-а, мога да участвам а мога и не. По принцип когато колеги рекламират подкрепям каузата само ако е обаявено за какво отиват $ и ми допада - книги, гърл или бой скаут идей, подпомагане след бедствия и т.н. Преди години една колежка събираше защото тяхната църква решила да събере и да изразходи $ да направят др. църква или къща за някое бедно семейство в Елпасо. Отговора ми беше мн. категоричен - винаги съм била благосклонна, но $ да се строй църква не давам.  Crossing Arms Хората могат и под небето да се съберат и да си изповядват вярата, но да се живее без покрив не става. Няма да ви казвам какъв и беше коментара, но повече не посмя да ми пойска ако църквата и събираше за подобни не определени цели. Инак има много каузи за които си заслужава да се дават $ когато децата от училищата ги надъхват, но не всички.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт